Turbo Fábie

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

PEDRONIK
Nováček
Odpovědi: 0

Turbo Fábie

Příspěvek od PEDRONIK »

Tak mi právě volal mechanik a že mi odešlo turbo na fábii. Cena nového je udajně kolem 30 tis. Díval jsem se na netu a našel jsem ceny kolem 15 tis. Tak ted nevím jestli mě nehouše s cenou. Zítra se za ním zastavím musím se domluvit co a jak. Co navrhujete prej se dělá repas a nebo se dá sehnat za dobrou cenu? Jedná se o fádii 1.9 tdi rok výroby 2001. Zjistím od něho přesné číslo turba a přesnou závadu.
Budu rád za každou radu co dělat.
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Fungl nové se dá celkem bez potíží sehnat kolem 16t Kč, i tady na fóru je někdo nabízel, koukni do sekce bazar-prodám... Jinak s těma repasama je to vždycky loterie, sou tací co to nabízí třeba za 7t Kč a turbo vyvažují doma vysavačem (LOL) a pak sou také firmy, které to dělaj poctivě a na drahých přístrojích to vyvažují, ale tam se cena repasu blíží pomalu ceně nového turba, dejme tomu cca 12t Kč... Zkus si prohlídnout tady to fórum, je tady toho mraky o repasech a i spousta nabídek a varování, kd eto turbo sehnat... Jinak- víš určitě, že je KO??? Někdy se jen zasekne a stačí rozebrat a vyčistit- cena cca 3-5t Kč...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Jo a jestli chce za nový 30t kč, tak buď neví, která bije a kde se dá co sehnat za jakej peníz, nebo chce jednoduše na tobě pořádně vydělat... ;)
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
PEDRONIK
Nováček

Příspěvek od PEDRONIK »

Při jízdě zapne ale hned vypne a už nenaběhne, musím ubrat plyn a jak prudce přidám tak se to opakuje, někdy při startu naskočí motor až na podruhé. Ještě mi říkal že vyzkouší vyloučit všechny jiné závady. tak se modlím že o bude něco jiného. Zítra uvidím.
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

na diagnostike si bol?
turbo s nezaina ani nevypina, bez stale !
odporucam ist na diagnostiku k niekomu kto tomu rozumie.
napis odkial presne si, a niekto sa ti ozve
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
PEDRONIK
Nováček

Příspěvek od PEDRONIK »

Jsem z okolí Vsetína, je to dobrý mechanik do ted jsem spokojen už mi na autě dost opravil a vždy ke spokojenosti. Když o bud opravdu turbo tak jské označení a čísla mam chtít vědět?
Shef
Přispěvovatel

Příspěvek od Shef »

Kdyžtak turbo mám, ale starší 120000 najeto
PEDRONIK
Nováček

Příspěvek od PEDRONIK »

Tak na diagnostice to hodilo chybu váhu vzduchu, přehodil jsem ji a nic nového, palivový a vzduchový filtr přehozen a nic. Když jse sundal hadici tak se vrtulka točí a není žádná vůle. Ještě mě napadá na filtr v nádrži ale to by blblo celkově auto když by byl přicpaný. Co ještě zkusit? :?
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

udelej log za jizdy at zjistis hodnoty tlaku a vahy jinak budes jen menit a na nic.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

PEDRONIK píše:Tak na diagnostice to hodilo chybu váhu vzduchu, přehodil jsem ji a nic nového, palivový a vzduchový filtr přehozen a nic. Když jse sundal hadici tak se vrtulka točí a není žádná vůle. Ještě mě napadá na filtr v nádrži ale to by blblo celkově auto když by byl přicpaný. Co ještě zkusit? :?
zkus dofoukat pneumatiky

;) miloš
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

bez diagnostiky se nikam nepohneš, nalogovat turbo a váhu, změřit vývoj podtlaku v hadičce přímo u turba vakuometrem, , zjistit mechanickou činost turba,

pokud turbo neteče, jde volně otáčet a s lopatkama a nemá vůli, tak je problém v mechanice nastavování lopatek nebo v podtlaku , turbo jde vyčistit a podtlak opravit

polámání lopatek je spíše vyjímečná závada
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

Vyměn hadičku podtlak turba..Muže být někde naprasklá a za jízdy se to otevře a podtlak je v háji..Investice pár korun.Jinak váhu jsi dal orig. nebo nějakou smradlavou Čínu.. :)
PEDRONIK
Nováček

Příspěvek od PEDRONIK »

Tak jsem to dneska dal mému dvornímu mechanikovi a začne zkoušet hadičky, turbo se točí a páčka jd lehce, váhu jsem tam měl dvě ruzné samé značky.
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

a co to teda robi?
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
PEDRONIK
Nováček

Příspěvek od PEDRONIK »

na diagnostice to hodí chybu váhu vzduchu a po přehození to už neháže nic ale turbo netáhne, vůle na loptkách není točí se volně, páčka jde taky zlehka, takže jdeme po hadičkách tak uvidím co řekne zítra
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“