Turbo Fábie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Turbo Fábie
Tak mi právě volal mechanik a že mi odešlo turbo na fábii. Cena nového je udajně kolem 30 tis. Díval jsem se na netu a našel jsem ceny kolem 15 tis. Tak ted nevím jestli mě nehouše s cenou. Zítra se za ním zastavím musím se domluvit co a jak. Co navrhujete prej se dělá repas a nebo se dá sehnat za dobrou cenu? Jedná se o fádii 1.9 tdi rok výroby 2001. Zjistím od něho přesné číslo turba a přesnou závadu.
Budu rád za každou radu co dělat.
Budu rád za každou radu co dělat.
Fungl nové se dá celkem bez potíží sehnat kolem 16t Kč, i tady na fóru je někdo nabízel, koukni do sekce bazar-prodám... Jinak s těma repasama je to vždycky loterie, sou tací co to nabízí třeba za 7t Kč a turbo vyvažují doma vysavačem
a pak sou také firmy, které to dělaj poctivě a na drahých přístrojích to vyvažují, ale tam se cena repasu blíží pomalu ceně nového turba, dejme tomu cca 12t Kč... Zkus si prohlídnout tady to fórum, je tady toho mraky o repasech a i spousta nabídek a varování, kd eto turbo sehnat... Jinak- víš určitě, že je KO??? Někdy se jen zasekne a stačí rozebrat a vyčistit- cena cca 3-5t Kč...
a pak sou také firmy, které to dělaj poctivě a na drahých přístrojích to vyvažují, ale tam se cena repasu blíží pomalu ceně nového turba, dejme tomu cca 12t Kč... Zkus si prohlídnout tady to fórum, je tady toho mraky o repasech a i spousta nabídek a varování, kd eto turbo sehnat... Jinak- víš určitě, že je KO??? Někdy se jen zasekne a stačí rozebrat a vyčistit- cena cca 3-5t Kč...BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Jo a jestli chce za nový 30t kč, tak buď neví, která bije a kde se dá co sehnat za jakej peníz, nebo chce jednoduše na tobě pořádně vydělat... 
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
- netopier
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
na diagnostike si bol?
turbo s nezaina ani nevypina, bez stale !
odporucam ist na diagnostiku k niekomu kto tomu rozumie.
napis odkial presne si, a niekto sa ti ozve
turbo s nezaina ani nevypina, bez stale !
odporucam ist na diagnostiku k niekomu kto tomu rozumie.
napis odkial presne si, a niekto sa ti ozve
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
-
slovacek.milos
- Aktivista
zkus dofoukat pneumatikyPEDRONIK píše:Tak na diagnostice to hodilo chybu váhu vzduchu, přehodil jsem ji a nic nového, palivový a vzduchový filtr přehozen a nic. Když jse sundal hadici tak se vrtulka točí a není žádná vůle. Ještě mě napadá na filtr v nádrži ale to by blblo celkově auto když by byl přicpaný. Co ještě zkusit?
-
slovacek.milos
- Aktivista
bez diagnostiky se nikam nepohneš, nalogovat turbo a váhu, změřit vývoj podtlaku v hadičce přímo u turba vakuometrem, , zjistit mechanickou činost turba,
pokud turbo neteče, jde volně otáčet a s lopatkama a nemá vůli, tak je problém v mechanice nastavování lopatek nebo v podtlaku , turbo jde vyčistit a podtlak opravit
polámání lopatek je spíše vyjímečná závada
pokud turbo neteče, jde volně otáčet a s lopatkama a nemá vůli, tak je problém v mechanice nastavování lopatek nebo v podtlaku , turbo jde vyčistit a podtlak opravit
polámání lopatek je spíše vyjímečná závada