Diagnostika FORD FUSION 1,6 DURATEC

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
SMITH1
Nováček
Odpovědi: 0

Diagnostika FORD FUSION 1,6 DURATEC

Příspěvek od SMITH1 »

Čim diagnostikovať menované auto ? RV 5/2005
AndrejKv
Přispěvovatel

Příspěvek od AndrejKv »

KTS, Atal, Texa

nejlepe samozrejme IDS :)
diagnostika
elektronika
systemy vstrikovani
automaticke prevodovky
SMITH1
Nováček

Příspěvek od SMITH1 »

joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

ale fuj, to uz rovno mozes kupit ELM.
proste si zvykni na fakt, ze mas na diagnostiku jednu z najkomplikovanejsich znaciek.
VCM a nic ine.
ondrejgti
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrejgti »

To vazne radis VCM na diagnostiku 1 auta??? Niekedy treba poradit a nie sa snazit zarobit. Ta diagnostika Ford scanner za 78EUR zdiagnostikuje motor, pristrojovy panel, ABS, airbagy, TCM, chyby+livedata. Co viac mu treba pre vlastne auto? Ale ak chce, moze dat cca 10x viac (bez papiera a zaruky, inak cca 15x viac) za Ford VCM IDS. Mne to pride pri plate normalne zamestnaneho Slovaka dobry luxus. 2. lacnejsia moznost je FOCOM, ma viac funkcii ale stale stoji vyse 4x viac.

K ELM- uz davnejsie sa cez upravene ELM diagnostikuje velka kopa aut z koncernu Fiat, resetuje servisne intervaly aj na novych (2009/10 odskusane) autach, regeneracia filtra pevnych castic, citanie kilometrov z RJ motora... pozri si nieco o FiatECUScan. Z "podlozky pod stol" ako niektori kricali sa stala v kombinacii s upravenym kkl NAJLEPSIA DIAGNOSTIKA NA FIAT/ALFA/LANCIA nielen vo svojej cenovej triede, ale ani do 1000EUR som nic lepsie nenasiel. Niektore rucne citacky (drahsie) urobia z Fiatov iba zaklad a kedysi dovazany Fiat Scanner je podporou aut/jednotiek/funkcii na cca 5% z FiatECUScanu.

Obrazok: Diagnostika Ford Fusion 1.6 cez Ford Scanner:
Obrázek
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Na forda jedine ids, pokial to chce na 1 auto , tak nech ide do servisu, alebo zainvestuje do focomu. Na ford nieje dobra ani multidiag za viac penazi, nove sa uz troska chytaju. Prestan tu pisat tolko o elm-ku, ze je to super vec, niekedy davnejsie si pisal, ze nazalezi ani tak na hw, ako na sw, lepsi je komerc. za peniaze. Hovno, je to chu... ci free, ci za bubaky. Jedno jedine, co ako tak funguje je fiatecuscan, jedine toto ta troska vyviedlo zo sna.
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Kup FoComa,na to by ti to mělo stačita a nestojí moc.
joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

bohuzial chlap nenapisal, co od toho ocakava a cenovy strop.
ak sa chce zabavat, aj ELM mu bude dobry.
ak chce nieco seriozne robit, tam bohuzial ina alternativa ako VCM nie je.
nie je to o snahe predat, ale o skusenosti.
fordy robim prakticky denne a 3/4 veci, ktore potrebujem na aute urobit, mi nedokaze poskytnut ani multibrand ani Focom a urcite nie ELM.
Ford scanner by u mna po minute letel oblukom.
SMITH1
Nováček

Příspěvek od SMITH1 »

joe píše:bohuzial chlap nenapisal, co od toho ocakava a cenovy strop.
ak sa chce zabavat, aj ELM mu bude dobry.
ak chce nieco seriozne robit, tam bohuzial ina alternativa ako VCM nie je.
nie je to o snahe predat, ale o skusenosti.
fordy robim prakticky denne a 3/4 veci, ktore potrebujem na aute urobit, mi nedokaze poskytnut ani multibrand ani Focom a urcite nie ELM.
Ford scanner by u mna po minute letel oblukom.
Zaujímave , čo najviac sa na fordoch kazí ?

Zatial by som to chcel na hranie , resp na pozretie ako to funguje a čo je normálný stav . Samozrejme moc penazí do toho vložiť nechcem .
ondrejgti
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrejgti »

dodi911 píše:... Prestan tu pisat tolko o elm-ku, ze je to super vec, niekedy davnejsie si pisal, ze nazalezi ani tak na hw, ako na sw, lepsi je komerc. za peniaze. Hovno, je to chu... ci free, ci za bubaky. Jedno jedine, co ako tak funguje je fiatecuscan, jedine toto ta troska vyviedlo zo sna.
Ak si reagoval na mna, tak si v prvom rade prestan vymyslat co som tu pisal, sme uz dost dospeli. O tom, ze je komercny lepsi ako free si si to tiez dobre nepremyslel... kazdy vie, ze zakladne funkcie budu cca rovnake, plati sa cesky/slovensky preklad, lepsie uzivatelske prostredie, mozno nejake doplnkove funkce ako vyhodnocovanie zrychlenia, pruznosti, prepocet na momentovu/vykonovu krivku... ale zaklad ostava. Free program bude vediet precitat chyby na rovnakych autach ako originalny Scanmaster.

ELM- mozno je to "super vec" pre teba, ale ja len pisem co sa s nim da robit a kto ho pouziva. Ano, niektori si ho kupili s popisom ze robi vacsinu aut od 96teho... a potom su nestastni, ze im to nejde. Google je plny predajcov, ktorych vedomosti su ctrl+c a ctrl+v. Ti budu vsade, kde sa da na niecom zarobit... mobily, diagnostiky, softver, praca na doma...

K funkcnosti- niekto si chce lacno pripojit nove auto, na ktore diagnostika mimo OBD2 normy este ani nieje vo volnom predaji (KIA, Hyudai...) a ked bude, urcite nebude stat do 100EUR, niekto si chce pri pretekani na okruhu urobit kompletny priebeh trate a najst rezervy v spojeni s GPS a PDA... ano aj to sa s ELM (/BT) robi. Na niektore veci neexistuje cenovo dostupnejsia alternativa... len niektori maju v hlave zafixovane este to co sa pisalo- ze ELM nic nevie a ze im pri honeni zchlpateju dlane :D

Inak by som ho samozrejme do servisu neodporucil, jedine v tej uprave pre Fiat- tam lacna alternativa nieje. A ani autorovi temy som ho nedoporucil, radsej som mu napisal Ford Scanner, pretoze na jeho auto su uz aj lepsie lacne diagnostiky ako ELM.

A v odpovediach skus byt prosim konstruktivny. Co sa vravi je jedna vec a druha ak mas zariadenia o ktorych pises aspon odskusane, alebo ak mas napriklad stovky ludi, ktori ich pouzivaju doma/v servisoch. Potom su referencie z praxe na celkom slusnej urovni...

joey- prepac, trochu som vyskocil... a serioznu diagnostiku ako ty asi nebude robit nikdy. Vies ze je to ucenie na kazdom aute, cely zivot... nie ako sa ma pracovat s pristrojom, ale ako vyhodnotit a dalej si overit co z neho vylezie. U teba suhlasim, ze by tieto alternativy boli takmer nanic :) Seriozne diagnostikovanie a diagnostikovanie rozoznavame podla poctu vymenenych dielov :D
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Ja mam pamat dobru a nezda sa mi, ze by som si niejako vymyslal , ja elm-ko neobhajujem, skor zatracujem, lebo je to ... Tu si nieco aj pisal a , ze jedine ecuscan ta vyviedol zo sna, tak to nieje drzost, ale moj nazor svata pravda. " Vyznam osciloskopu- znova je tu porovnavanie k ELM327. Na fore je vela obornikov aj "odbornikov". To ELM ktore niektori este stale zatracuju dnes dokaze resetovat servisne intervaly, citat skutocne kilometre a pracovat s mnohymi Fiatmi/Alfami/Lanciami ce FiatECUScan. Vyvoj ide dalej, len niektori ludia zaspali. Aj jednoduchsi osciloskop dokaze veci ktore nedokaze ziadna seriova diagnostika, ale treba mat aj nieco v hlave/chut ucit sa nove veci a skusat. " Je to z clanku o osciloskope a tam som elm-p...vinu neobhajoval ja, ale ty !
joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

chalosi, kaslite na to, skoda sa hadat.
na kazdu robotu treba spravne naradie, inak to ide nahovno.
dcerinou lopatkou nebudem nakladat vagon pieskom.

chlap sa vyjavil, ze to chce na hranie, takze, s kludnym svedomim, nech si kupi ELM za par euracov, alebo nech poprosi jeziska o focom.
v takomto pripade kupovat VCM by bolo fakt skoda prachov.

a co sa na fordoch kazi ? vsetko, este aj dvere hrdzaveju (noteeth) (noteeth) (noteeth)
ondrejgti
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrejgti »

d- tak vidis, teraz si sa do tych klamstiev zamotal. Staci si precitat tvoj 1. prispevok a 2., nikde tam nieje nieco z "niekedy davnejsie si pisal, ze nazalezi ani tak na hw, ako na sw, lepsi je komerc"...

Inak suhlas, nema cenu sa hadat okolo emisnej citacky a porovnavat ju s OEM zariadenim. Kazde ma svoje funkcie a svojich uzivatelov.
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“