Octávia 1.9 tdi 81 kw-otáčky versus teplota

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
lubl
Nováček
Odpovědi: 0

Octávia 1.9 tdi 81 kw-otáčky versus teplota

Příspěvek od lubl »

Zdravím, mám problém při startu studeného motoru. Ať je venku jakákoli teplota tak mi čidlo G62 píše teplotu kolem -30°C .Žhavení probíhá kvůli teplotě cca 15sek. Auto se nastartuje hned ale otáčky jsou cca 1200 a ten hukot jak si ŘJ myslí že takový mráz, po 3-4 minutách klesnou na 903. Jak se auto trochu zahřeje tak žhavení problikne a auto startuje hned.Čidlo po zahřátí ukazuje normálně teplotu cca 90°C. Čidlo jsem měnil a přeměřil dle dílenské příručky. Kabeláž jsem prozvonil multimetrem od konektoru k řj. Když u studeného motoru odpojím čidlo G62 tak auto startuje na drnc a otáčky nejsou tak vysoké jako při zapojeném čidle jen žhavení probíhá delší dobu. ŘJ si bere jako alternativu teplotu paliva. Prosím o radu.
mirec57
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od mirec57 »

Čidlo po zahřátí ukazuje normálně teplotu cca 90°C --- budik na palubovke alebo si kontroloval VAGOM teplotu v RJ motora?
To co ukazuje budik nema vpliv na chod motora , ale ak po zahriati ti ukazuje cca 90°C RJ motora (za predpokladu ze cidlo teploty je 100 % OK)
tak simulovat cidlo odporom a zistit pri akom odpore ti zacina vyhodnocovat hluposti.
Tu si pozri prispevok od prka odpor/vyhodnotena teplota RJ motora.
(napr.10°C=cca3850 Ohm........)
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 2&start=15
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“