Scenic II - mrtvola

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Kovarrr
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Scenic II - mrtvola

Příspěvek od Kovarrr »

Zdravim, dotal se mi ted do ruky Scenic II. Majitel s nim jel a zacalo v nem neco piskat, jakoby remen. zastavil, chcipnul, nastartoval a byl 5km klid. pak opet piskani a k tomu rachtani. Rikal, ze se to menilo pri seslapnuty spojce, ale tezko rict. Domu uz nedojel, tak jsem ho odtahl, elektrika fungovala jeste normalne, ale chytit to nechtelo. Pres noc se to auto zaseklo uplne. Da se do toho jen dostat, ale kdyz chci startovat, tak se nic nedeje. Jen je furt napsano na palubce electronic fault, pote treba select neutral. Nejdou svetla (xenony), sterace, parkovacky, nenabehnou ani kontrolky, pouze tam sivit rucni brzda. Volant je odemcenej a pise to steering not locked. Tahl jsem to na dvouosu a potreboval jsem ho zamknout, ale nesel. Pripada mi ze je cely predek "odstrihly" kdyz nejdou ani svetla (krome blinkru). Do pojistkovky v motoru proud jde, pojistky ok, kostra se zdala byt taky ok. Ma to nekde narazovku nebo neco podobneho?
Now:Passat 1.9TDI PD AJM Highline, BMW 525tds *125kW, OII 77kW
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A co immo.?.,je to Renault...pak bych se věnoval alternátoru....
nepropadat panice...
Kovarrr
Přispěvovatel

Příspěvek od Kovarrr »

jericho-3 píše:A co immo.?.,je to Renault...pak bych se věnoval alternátoru....
Jak te napadl v teto souvislosti altik? Protoze vuz byl pred cca pul rokem havarovan a dostal ranu na altik. Odneslo to par zeber z tela, ale fungoval dal. Tak je klidne mozne, ze se v nem ted neco podelalo. Odpovidaly by tomu i ty zvuky pred kolapsem. Kdyby byl spatny, stacilo by ho odpojit a melo by to nabehnout alespon na start, nebo ma jeste nejakou dalsi funkci?
Now:Passat 1.9TDI PD AJM Highline, BMW 525tds *125kW, OII 77kW
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Šlo o ty zvuky a ty vypadlé kontrolky..Napětí na startéru a v okruhu máš..? zkus zastartovat šroubovákem rovnou na startéru..A motorem zatočíš.../zvedlým kolem a 5 kvaltem?/
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“