laguna II 1,9 dci egr problem

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
12ja34
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

laguna II 1,9 dci egr problem

Příspěvek od 12ja34 »

Nazdar chlapi,
potřbuji konzultaci nějakého odborníka...
Renault laguna II 1,9 dci 88kw rv 05. Pán přijel, že mu auto občas zdechne, rozsvítí se kontrolka motoru a po chcípnutí po nějaké chvíli zase dobrý a auto jede. Vyčetli jsme závady motoru 8 závad mimo jiné egr ventil. Závady jsme smazali a že uděláme zkušební jízdu pro případné opakující se závady. Po smazání závad a smazání adaptačních hodnot najednou trvale svítí kontrolka a závada egr ventilu. EGR vyměněn za nový, zkontrolované vedení k ŘJ a závada stále. Smazat jde, ale po třech sekundách od smazání se zase objeví, aniž by byl motor nastartován.
Má někdo nějaký nápad ?
Dík za ochotu podělit se o zkušenost.
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

A co základní nastavení toho egr ventilu je provedeno a co to píše za závadu přesně
12ja34
Přispěvovatel

Příspěvek od 12ja34 »

elektromagnetický ventil recirkulace spalin - porucha funkce
přes KTS kterou mam já jdou pouze smazat adaptační hodnoty. Ale nemyslim si, že by šlo udělat zákl. nastavení egr ani přes clipa. Já si myslim, že se zbláznila řj. Poslal jsem ji na odzkoušení, tak uvidim. Ale uvítam jakýkoli nápad. Dik
johnyd1
Přispěvovatel

Příspěvek od johnyd1 »

EGR nejde zakl.nastavit.Preco si daval novy? Da sa to riesit inak a to moz byt co kolvek.Treba to citat clipom-nehovorim ze KTS je zla,ale na rencik su kratke vsetky.pOZRI Toto-http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=44&t=35882
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
petersatan
uživatel

Příspěvek od petersatan »

Ale ano egr sa musi prisposobit riadiacka si pameta hodnoty stareho egr a ak ho neprisposobis bude novy hlasit ako vadny nedavno ma to vytrapilo na scenic 2 ten isty motor Kts je na to kratka clipom to ide vpohode
12ja34
Přispěvovatel

Příspěvek od 12ja34 »

Nový jsem dával proto, že to hlásilo chybu egr ventilu v paměti závad. Chtěl jsem ho vyčistit, ale byl tam zapečenej jak ... a vyndal jsem ho po kouskách. Ta kontrolka se rozsvítila po vymazání chyb ještě se starým egr ventilem a svítila stále. Ani nový to nevyřešil stále stejná chyba. Vedení k řj ok napajení, kostry ref. proud ok. Proto jsem usoudil že je asi v háji řj.
Roman 101
Aktivista

Příspěvek od Roman 101 »

petersatan píše:Ale ano egr sa musi prisposobit riadiacka si pameta hodnoty stareho egr a ak ho neprisposobis bude novy hlasit ako vadny nedavno ma to vytrapilo na scenic 2 ten isty motor Kts je na to kratka clipom to ide vpohode
ještě jsem to nedělal ale prý se to nastavuje a umí to texa
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“