Nazdar chlapi,
potřbuji konzultaci nějakého odborníka...
Renault laguna II 1,9 dci 88kw rv 05. Pán přijel, že mu auto občas zdechne, rozsvítí se kontrolka motoru a po chcípnutí po nějaké chvíli zase dobrý a auto jede. Vyčetli jsme závady motoru 8 závad mimo jiné egr ventil. Závady jsme smazali a že uděláme zkušební jízdu pro případné opakující se závady. Po smazání závad a smazání adaptačních hodnot najednou trvale svítí kontrolka a závada egr ventilu. EGR vyměněn za nový, zkontrolované vedení k ŘJ a závada stále. Smazat jde, ale po třech sekundách od smazání se zase objeví, aniž by byl motor nastartován.
Má někdo nějaký nápad ?
Dík za ochotu podělit se o zkušenost.
laguna II 1,9 dci egr problem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
EGR nejde zakl.nastavit.Preco si daval novy? Da sa to riesit inak a to moz byt co kolvek.Treba to citat clipom-nehovorim ze KTS je zla,ale na rencik su kratke vsetky.pOZRI Toto-http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=44&t=35882
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
-
- uživatel
Nový jsem dával proto, že to hlásilo chybu egr ventilu v paměti závad. Chtěl jsem ho vyčistit, ale byl tam zapečenej jak ... a vyndal jsem ho po kouskách. Ta kontrolka se rozsvítila po vymazání chyb ještě se starým egr ventilem a svítila stále. Ani nový to nevyřešil stále stejná chyba. Vedení k řj ok napajení, kostry ref. proud ok. Proto jsem usoudil že je asi v háji řj.