SantaFe 2.0 crdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
SantaFe 2.0 crdi
problem s tymto motorom vypisuje zavadu p1180 tlakovy regulacny ventil-zavada koncoveho stupna a p 1181 kontrola rovodu paliva-porucha funkcie. Auto sem tam zhasne tlakovy regulacny ventil som menil pred dvoma mesiacmi a auto islo teraz ho vypisuje zase, ide na volnobeh na 15 % po pridani plneho plynu na 30%, mohol zase odist. Dakujem
VW Multivan T5
imho spis ne - samozrejme po dukladne kontrole kabelaze atd.. Jinak koncovym stupnem je myslen tranzistor co ho spina (obcas byva vyveden do krabice zvlast mimo rid.jednotku, ale u tohodle asi bude normalne uvnitr motorovky), jina vec je ze trandak malokdy byva "napul" mrtvy, zkratka bud funguje anebo je proslehlej/spalenej...
diagnostika
elektronika
systemy vstrikovani
automaticke prevodovky
elektronika
systemy vstrikovani
automaticke prevodovky
pak by to psalo jen problem s tlakem, ale ne "koncovy stupen regulatoru"..nicmene souhlasim ze vstriky se na tom serou casto..Kovář píše:Tipuju to na vstřiky, teď řeším něco podobnýho na svým Sorentu. Udělej kapilární zkoušku vstřiků a uvidíš. Eventuálně bych ti potom doporučil jednoho pána z Tábora, ten tomu opravdu dost rozumí a poradí.
diagnostika
elektronika
systemy vstrikovani
automaticke prevodovky
elektronika
systemy vstrikovani
automaticke prevodovky
A co ty vstřiky, ty už jsi kontroloval? Podívej se ještě jen tak pro zajímavost do palivovýho filtru a do nádrže, jestli tam není drobný kovový "otěr". Ono to tak bývá, že odejdou vstřiky, ale původ je třeba v čerpadle, které se začne vydírat a ty drobné částečky kovu se dostanou do vstřiků. To teď řeším třeba na tom Sorentu, jak jsem psal a to do nafty dávám pravidelně aditiv VIF, spíše více nežli méně a výsledek je stejně skvost 

Ahoj,já mám na santa fe 2.0crdi zřejmě to stejný jak ty.vykazuje to pokles tlaku.Chová se to jak píšeš,někdy to neudělá vůbec a jindy každou chvilku mi to vypne za jízdy kdyz to nejmíň čekám.Byl jsem v servisu a dělaly na tom střiky a nový vyssokotlak čerpadlo,čistily čerpadlo v nádrži,veškerý trubičky.A výsledek nulovej.Tak pokud by jsi zjistil co to je dej vědět.Díky moc
Nemels to nahodou v jednom servisu u Rakovnika ca 2 tydny zpatky ? Mam pocit ze uz jsem o tom aute slysel...liborn píše:Ahoj,já mám na santa fe 2.0crdi zřejmě to stejný jak ty.vykazuje to pokles tlaku.Chová se to jak píšeš,někdy to neudělá vůbec a jindy každou chvilku mi to vypne za jízdy kdyz to nejmíň čekám.Byl jsem v servisu a dělaly na tom střiky a nový vyssokotlak čerpadlo,čistily čerpadlo v nádrži,veškerý trubičky.A výsledek nulovej.Tak pokud by jsi zjistil co to je dej vědět.Díky moc
diagnostika
elektronika
systemy vstrikovani
automaticke prevodovky
elektronika
systemy vstrikovani
automaticke prevodovky