No jo, já nejsem mechanik, abych utrácel za takový věci a moji kamarádi, co mi pomáhaj spravovat auto to nemaj .
Ještě se chci zeptat, jestli je normální, že nemám nikdy ručičku teploty chladící kapaliny na 90 stupňů, ale mám to vždycky tak na 80-85 stupních? Neznačí to např. špatnej termostat, nebo tak něco, což by mohlo souviset i s tou spotřebou? Mám ručičku cca 3mm před prostředkem, nikdy není úplně uprostřed, ani když jedu dlouhou trasu.
Lummar píše:No jo, já nejsem mechanik, abych utrácel za takový věci a moji kamarádi, co mi pomáhaj spravovat auto to nemaj .
Ještě se chci zeptat, jestli je normální, že nemám nikdy ručičku teploty chladící kapaliny na 90 stupňů, ale mám to vždycky tak na 80-85 stupních? Neznačí to např. špatnej termostat, nebo tak něco, což by mohlo souviset i s tou spotřebou?
Díky
teplota tvého motoru je 87 si přečti vagem pro jistotu jestli ti necigání budík,
ten ptlakoměr si udělej ze starého komunistického tlakoměru na pneu ten stou hadičkou, t kus koupíš plastový v gumexu za dvacku a hadice a spony za 7Okorun p
Ok, mrknu na to.
Nebo je normální, že mi to po rovince při cca 120km/h ukazuje 10L okamžitou spotřebu? Když jedu 150, je to tak 11,5L. Skutečně to tak žere, tankování se liší maximálně o desetinky od budíku.
Lummar píše:Ok, mrknu na to.
Nebo je normální, že mi to po rovince při cca 120km/h ukazuje 10L okamžitou spotřebu? Když jedu 150, je to tak 11,5L. Skutečně to tak žere, tankování se liší maximálně o desetinky od budíku.
musíš vagem sledovat akční členy zda mají správné hodnoty, zda ti některý nesnižuje výkon, egr, turbo,váha, atd, tlak paliva, snížením výkonu roste měrná spotřeba, podívat se na trysky zda práší nebo plivou a kapou, http://www.google.cz/url?sa=t&source=we ... oQ&cad=rja atd miloš
no je to pro mě těžký sledovat, když nevím, jaký maj bejt správný hodnoty . Asi to někomu dám, nejlíp andremu tady v jablonci, předpokládám, že ten tomu bude rozumět.
Jen jsem se chtěl zeptat..,ty Tvoje mixi paliva mi připadají pro turbomotor rána pod pás..Někdy je pro mne těžko pochopitelné, že majitelé nelitují /i u dieselů/ dát tisíce za chip a pak fikslují a šetří na palivu...Možná by to chtělo místo dobrého oběda sníst suchý chleba a chlorovanou vodu a pak vzít bejčák a dát majiteli zrychlený přesun/jestli ví, co to je/..Nechtělo by se na problém výkonu podívat z druhé strany..?
No, nedával jsem to tam kvůli šetření, protože si jsem vědom toho, že turbobenzín, obzvlášť po chipu bude žrát, ale pojede. Spíš jsem to tam dával kvůli tomu, že jsem se dočetl, i mi to pár lidí potvrdilo, že E85 má větší oktanové číslo než benzín, tak proto. Teď to zkusím vyjezdit a natankovat nějakej pořádnej benzín v německu u Shell, uvidíme tu změnu.
Lummar píše:No, nedával jsem to tam kvůli šetření, protože si jsem vědom toho, že turbobenzín, obzvlášť po chipu bude žrát, ale pojede. Spíš jsem to tam dával kvůli tomu, že jsem se dočetl, i mi to pár lidí potvrdilo, že E85 má větší oktanové číslo než benzín, tak proto. Teď to zkusím vyjezdit a natankovat nějakej pořádnej benzín v německu u Shell, uvidíme tu změnu.
metanol má oktanové 1O5 ale etanol to ti kdo nakukal že má tak vysoké koktanové číslo
Aha, to jsem nevěděl, no to je fuk .
S podezřením na ten termostat jsem udělal log 3. kanálu, kde je teplota a řekl bych, že je vadnej, protože při jízdě nepřesáhne skoro 80 stupňů.
Log jsem uploadnul, tak se na to prosím někdo podívejte, abych si to mohl co nejdřív objednat, nejsem zase takovej expert.
Bude ten termostat špatnej? Podívejte se mi na to prosím, ať vím, jestli to objednat a vyměnit. Nebo to může bejt čidlo teploty chladící kapaliny? VAG neukazuje žádný závady.
Tady je log, teplota při jízdě nestoupne na víc než cca 75 stupňů a ručička není nikdy na středu.
Závada se pomalu stupňuje. Teď už cuká znatelně víc, už i v nižších otáčkách, ale při plném plynu se vždycky nachvilku jakoby přidusí. Na nejnižší kvalty to dělá asi nejvíc, na vyšší kvalty to pocukává. To dušení mi začlo dělat po cca 100km jízdy po dálnici. Když odpojím váhu vzduchu, tak to dělá o dost míň, ale taky to někdy trochu zacuká.
Nemá s takovou závadou někdo zkušenosti? Diagnostika (originál) nic nepíše.
Tak mě teď napadlo, nemůže to bejt způsobený palivovým čerpadlem? Docela by to dávalo smysl... - Když jsem auto koupil, necukalo. Nechal jsem upravit jednotku, začlo lehce, nepatrně cukat. Po výměně pal. filtru se to zlepšilo, už to skoro nedělalo. Ale po natankování 24L Ethanolu E85 to začalo cukat víc, teď po vyjetí celé nádrže a natankování 100% N95 to pořád cuká stejně, jen se to k tomu při plným plynu ještě dusí, jako by tam nešel benzín.