Passat B4 1.9 TD jede divně

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
DJ Kyrka
Nováček
Odpovědi: 0

Passat B4 1.9 TD jede divně

Příspěvek od DJ Kyrka »

Zdravím Vás. Mám dotaz ohledně mého PASSATa B4 1.9 TD 55KW.

Auto jede líp na čtvrt až půl plynu než na plný - leze o malo rychleji do otáček, to je jedna věc.

Druhá věc je to, že když to tedy sešlápnu až do podlahy aby to něco udělalo, tak to postupně zrychluje (stejnou rychlostí) ale na 3250 ot. to dvojnásobně zatáhne, až to se mnou škubne, a pak to letí dobře.

Co tedy může být špatně ?

Turbo je znát že tomu pomůže i při nižších ot. , ale zaráží mě ten obrovský rozdíl při těch vysokých.

Špatný nějaký ventil či co ? poraďtě , děkuji :)
DJ Kyrka
Nováček

Příspěvek od DJ Kyrka »

a ještě mě napadl dotaz - bude pasovat turbo z O1 1.9 TDI 66kw ? nebo silnější ? To už je nebezpečný ale pro motor předpokládám ;)
polack
Sběrač informací

Příspěvek od polack »

já bych zkusil vyndat tu tycinku v kominku cerpadla http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=
(viz obr). a projet to
Chudý student
DJ Kyrka
Nováček

Příspěvek od DJ Kyrka »

polack píše:já bych zkusil vyndat tu tycinku v kominku cerpadla http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=
(viz obr). a projet to

Myslis tu tycinku s tou membranou nebo co to je ? Vlastne co to vubec je ? mam poprve naftu,doposud jen benzin, takze sem amater docela... Znam teoreticky, prakticky zatim ne, a docela budu rad kdyz to bude jen jezdit a nesrat se to jako benzin.. ;) ale ohledne cerpadla nevim vubec nic, jen jsem ho dokazal seridit aby to vubec vrcelo a jelo jak ma, protoze to melo volnobeh asi 1300 ot. nefungoval sytič,atd.. ted uz to funguje, ale dela to zmiňovaé problémy..
polack
Sběrač informací

Příspěvek od polack »

pro predstavu se kukni na moje fotky: http://polack.rajce.idnes.cz/CERPADLA/
Konkretně tady u toho je vevnitř páčka, kerou ovládáš množství vstřikované nafty:
1-tím šroubem si šteloval základní dávku na volnoběh, ten se však ještě upravuje zakl. nastavením páčky v místě 2 (při vytáhnutí páky předvstřiku-zvýší se volnoběh při tahání páčky=jako bys přidal trochu plyn+zmena predvstriku ve spodku cerpadla). Pri startovani se vstrikuje max. dávka, a až motor dosáhne volnobeznych otacek tak odstredivy regulator zatlaci tu packu zpatky=konst. volnobeh. Pri pridani plynu premuzes silu odstedivych sil regulatoru a pohnes packou. Pri velkych otackach je sila regulatoru tak velka, ze premuze pruzinku ovladani packy plynu (je to videt na jinych fotkach) a ubira max davku nafty co muze vstriknout, a teoreticky pri 5200rpm by nemelo vstrikovat vubec nic
3-za tohle tahá vlastní pohyb plynového pedálu. a DORAZ kam až se ta páčka může posunout určuje přes kolík ta tyčinka v komínku čerpadla
Obrázek
Možná ti ta tyčinka v komínku někde drhne,tak ji vyndej, nebo přehoď pružinu tak, aby ta tyčinka byla na doraz (jako při max. tlaku turba)
Chudý student
DJ Kyrka
Nováček

Příspěvek od DJ Kyrka »

serizeni cerpadla jsem si dedukoval podle toho co to delalo, to je v cajku... :) ale uvitr jak to fakci zatim moc neberu...resp. ne uplne... ale zkusim to co nejdirv udelat s tou tycinkou, a uvidime, pak dam zase hned vedet.... dekuju predem ;)
DJ Kyrka
Nováček

Příspěvek od DJ Kyrka »

tycinku jsem vyndal, zkusil to projet... nepocitil jsem zadnou zmenu... ale mam problem - nejde mi zastrcit zpatky :(( a to za hodinu musim odjet... kua
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

DJ Kyrka píše:tycinku jsem vyndal, zkusil to projet... nepocitil jsem zadnou zmenu... ale mam problem - nejde mi zastrcit zpatky :(( a to za hodinu musim odjet... kua
Do čerpadla štouráš zbytečně, jakej mas rok tu B4 95-96? Mas už čerpadlo řízený ( s kabelama) nebo neřízený.
DJ Kyrka
Nováček

Příspěvek od DJ Kyrka »

mechanicky cerpadlo.... rv. 94

jinak uz je to slozeny... nevim co s tim... proste to jede jak bez turba... a az na na 3250 ot. to zatahne dvojnasobne a leti to... coz je ale moc ot. :( uz nevim co s tim... navrhy panove ??
polack
Sběrač informací

Příspěvek od polack »

uz si zkousel jak fouká turbo?
Chudý student
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

DJ Kyrka píše:mechanicky cerpadlo.... rv. 94

jinak uz je to slozeny... nevim co s tim... proste to jede jak bez turba... a az na na 3250 ot. to zatahne dvojnasobne a leti to... coz je ale moc ot. :( uz nevim co s tim... navrhy panove ??
Jdi po turbu, jestli nejni otevřenej ten baipas, ta klapka zarezlá.
DJ Kyrka
Nováček

Příspěvek od DJ Kyrka »

vcera jsem potkal kamafada automechanika... a rikal ze to je urcite cerpadlem, ze je blbe nastaveny, a ze prej ma jeste nejaky stelovani uvnitr... je to pravda ?? nebo tam uvnitr uz nic na serizeni neni ?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

DJ Kyrka píše:vcera jsem potkal kamafada automechanika... a rikal ze to je urcite cerpadlem, ze je blbe nastaveny, a ze prej ma jeste nejaky stelovani uvnitr... je to pravda ?? nebo tam uvnitr uz nic na serizeni neni ?
Není tam nic, nafta se přidava tim sroubem s kontramatkou na 13 klíc.
DJ Kyrka
Nováček

Příspěvek od DJ Kyrka »

Zdeněk M píše:
DJ Kyrka píše:vcera jsem potkal kamafada automechanika... a rikal ze to je urcite cerpadlem, ze je blbe nastaveny, a ze prej ma jeste nejaky stelovani uvnitr... je to pravda ?? nebo tam uvnitr uz nic na serizeni neni ?
Není tam nic, nafta se přidava tim sroubem s kontramatkou na 13 klíc.
No ja si myslim ze keca... :( proste nevim co s tim...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“