nafta-skladovatelnost
Moderátoři: šulda, Moderátoři
nafta-skladovatelnost
může někdo fundovanej zmínit po jakou dobu a za jakejch podmínek lze skladovat motorovou naftu ( teplota,svetlo,tma,slunecni svit...atd proste vsechny pusobici vlivy, mám na mysli uzavřené plastové kanystry či barely
OIII-DDYA
1T3-CAYC (Ex) soft: zatím "cinklej=DG"
OI-ASZ-L&K (Ex) soft:DP ( prodáno
1T3-CAYC (Ex) soft: zatím "cinklej=DG"
OI-ASZ-L&K (Ex) soft:DP ( prodáno

-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
na uskladnenie potrebujes chlad a sucho a dobre utesnene aby tam nesiel vzduch (ked to chces mat v plastovych bandaskach tak asi ich dat do tmy) a tak by dnesne paliva s castou biozloziek vydrzat minimalne rok.
starsie este bez biozloziek by mali vydrzat viac.
po velmi dlhom skladovani by si spodok velmi nemal pouzivat lebo tam budu nejake necistoty a voda.
starsie este bez biozloziek by mali vydrzat viac.
po velmi dlhom skladovani by si spodok velmi nemal pouzivat lebo tam budu nejake necistoty a voda.
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
jestli to dobře chápu tak skladovals naftu víc jak půl roku, vytvořil se šlem, ten šlem si nalil do nádrže a pak si všechno ucpalMilos Beranek píše:vytvořil se šlem a ucpal co mohl (motor nejel tak 1/2 roku).Kluci z práce,co skladujou naftu doma - sklep,tma,plast barely (já tankuju na benzínce), nenechávaj delší dobu, než 1/2 roku, jinak prej to samý. Nafta není ze stejnýho zdroje.
lít šlemy do nádrže není ten nejlepší nápad

možné je ale naprosto všechno
mě to jen zajímá, naftu i meřo skladuji i několik let tak ti je asi jasný že pokud by se mi to mělo kazit tak bych měl značné škody

já viděl jen naftu v petce cca půl rou na slunci tak zčernala, mohli jsme zkusit jestli hoří ale drblase do popelnice,

-
- Přispěvovatel
musíš pořádně čístslovacek.milos píše:jestli to dobře chápu tak skladovals naftu víc jak půl roku, vytvořil se šlem, ten šlem si nalil do nádrže a pak si všechno ucpalMilos Beranek píše:vytvořil se šlem a ucpal co mohl (motor nejel tak 1/2 roku).Kluci z práce,co skladujou naftu doma - sklep,tma,plast barely (já tankuju na benzínce), nenechávaj delší dobu, než 1/2 roku, jinak prej to samý. Nafta není ze stejnýho zdroje.
lít šlemy do nádrže není ten nejlepší nápad![]()
možné je ale naprosto všechno
mě to jen zajímá, naftu i meřo skladuji i několik let tak ti je asi jasný že pokud by se mi to mělo kazit tak bych měl značné škody![]()
já viděl jen naftu v petce cca půl rou na slunci tak zčernala, mohli jsme zkusit jestli hoří ale drblase do popelnice,

Proboha miloši doufám že se podle toho co zde píšeš nebude nikdo řídit, bionafta/ nafta s měřem po pár měsících se dá nalejt max do rotačky, do CR bych to nezkoušel - měřo je potravina a stykem i s vzdušnou vlhkostí se kazíslovacek.milos píše:pokud máš plné nádoby uzavřené ve sklepě tak stovky let
že se nafta nebo blionafta skazí za měsíc nebo za rok je blábol internetového teoretika který se přetahuje z vlákna do vlákna,
když jsem tankoval cca 2O let starou naftu
tak za šílence mě majíce honili mě jak zajíce

Nafta bez Měřo - se dá skladovat cca 10 - 15 let se zárukou, musí být pro tenhle účel dneska vyrobená. I tak musí být nádrže vybavené odkalem - každá nafta obsahuje trošku vody, navíc nad hladinou v nádrži kondenzuje vzdušná vlhkost a klesá ke dnu, kde se musí odpouštět - u tisícikubíkových nádrží co máme v práci. V malém to je v kanystru pokud uzávěr 100%ně netěsní, takže když dvacetiletou naftu (tenkrát se měřo nepřidávalo) sleješ, i CR si možná mlaskne, popř Ti zůstane kal ve filtru a voda projde, přinejhorším vyměníš filtr, atd.

Skladovatelnost je 10 let s rezervou, dodavatel ji od nás odkoupí po 10ti letech zpátky a dá novou.
Nafta po novoevropsku- s měřo - zaručená skladovatelnost cca 3- 6 měsíců.
Viděl jsem čerpadlo rotační z BMW - auto jelo na skladové zásoby ČSLA - 300km, pak výměna - asi dostal ten spodek. za 10Kč litr od vojáků ušetřil

Jinak pokud nám výrobce dodá naftu bez měřa (je i v prodeji pod různým označením), musí vyrobit stejné množství nafty s dvojnásobným podílem měřa, aby dodržel legislativu EU. Určitě jde jezdit na cokoli, co motor spálí ale pokud je nafta skladovaná déle, asi bych zkontroloval vzduchotěsnost nádoby, a konec tak půl litru nalil do sklenice a pokud vypadá dobře, mohlo by to být dobré - mluvím o naftě s měřem do roku.
Miloši Jestli nevěříš můžu Tě naším naftovým hospodářstvím provést a ukázat jak to funguje.
Tvůj příspěvek beru jako provokaci, která má rozproudit diskusi, člověk s Tvými zkušennostmi by takovou ptákovinu obecně netvrdil, ale přece jen by se toho mohl někdo chytnout

Když zde píšem o skladování - nejdůležitější je jak skladovaná a jestli je těsnění dostatečně vzduchotěsné - podmínky skladování.
Jinak je to každého boj, neříkám že to nejde,ale někdy ta ušetřená koruna ňákou kačku stojí......

G3 Variant synchro