nogis píše:Vypadaj stejně, to ti nestačí? Fakt napiš Sebovi, za 3500Kč mi nechal 312. Na druhou stranu já bych už Zimmermann v životě nekoupil. Ale to je tvoje věc.
Ja bych taky Zimmermanny nekoupil(kdyz k tomu nemas spravny desky tak je to na nic .. a moc jich na to ani nefunguje) Ty co jsme poslal o prispevek vise ma par lidi co znam na "zavodnich" autech a jsou dobry .. nekrouti se a brzdi! Vyrabej to sice italove, ale funguji dobre!!!
Rád se podělím o můj poznatek z výměny brzd na O1 z 280 na 288 (kompletní přehození těhlic). Ten rozdíl je fantastický, má to jiný brzdící účinek - plynulejší záběr ale hlavně neporovnatelně lepší účinek, raději jsem nezkoušel na to dupnot na plné kule. Nic nevadne, pořád to skvěle brzdí. Ty jsem koupil od JENDA T4 - orig. brzdy z 1.8T ATE. Tam si říkám, jak by se asi chovali nějaké Bremba s Texary deskami... Jaké asi musí být brzdy 312... ale za mě - 288 brzdy naprostá spokojenost.
edit
Naposledy upravil(a) borelli dne 13 kvě 2011, 17:12, celkem upraveno 2 x.
To není úplně pravda, suvnou sílu vozu a "většinu" brzdného účinku berou sice předky, ale bez účinku zadních brzd auto nezastavíš..Jen to přibrzdí a jede to dál...Stačí jet s bubny , kde jsou zarezlá prasata nebo poblité obložení...Můžeš tam dát "400mm" kotouče a jsou prd platný...Kotouče vzadu tam nejsou pro srandu...
borelli píše:Rád se podělím o můj poznatek z výměny brzd na O1 z 280 na 288 ....
jestli ono to neni taky tim, ze ty 288 kotouce jsou tlustejsi, jinak prechod na 312 nemusi byt to same jako z 280 na 288, protoze desky jsou pro 288 a 312 stejne
nevím jestli pomůžou kotouče většího průměru ale ja dal nové náboje a nové kotouče a desky a je klid. Staré náboje jsem nechal změřit na házivost a byly zkroucené.Takže náboje stojí nejspíš za prd,než budete řešit házení kotouču tak si nechte na soustruhu srovnat nábojky a máte klid. Už není ve volantu cítit žádné vibrace a vše co tam bylo před a zadní bubnové brzdy by chtělo sem tam seřídit na samostavu čus
kriveni kotoucu na ALH sem resil skoro pul roku... Nejdriv se vymenily kotouce a desky (TRW), po 2tis km, opet krivy, tak se udelaly naboje s loziskama a tak na 2 mesice klid a pak to zacalo zas. Vysledek? vymena za kompletni predni napravu z Toleda 1M taky s 280mm brzdama a je svatej klid.
Tak jak to vypadá stěma stočenýma 288mm osvědčilo se to teda?
Za tu dobu už snad bude mít někdo poznatky z provozu
Chystám se měnit kotouče tak mě to zajmá
borelli píše:Rád se podělím o můj poznatek z výměny brzd na O1 z 280 na 288 ....
jestli ono to neni taky tim, ze ty 288 kotouce jsou tlustejsi, jinak prechod na 312 nemusi byt to same jako z 280 na 288, protoze desky jsou pro 288 a 312 stejne
desky stejné jsou ale plocha k brždění ne
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Mam to udelane kotouce z 288 na 280 desticky zbrouseny cca milimetr kazda. Brzdi to stejne protoze plocha je stejna.... najeto asi 3000km vse drzi nic se nekrouti. Material vse original.
NO chalani ja mam na g4 280mm kotuze (chip na 140k) 4motion maju za sebou 75tis km a maxx spokojnost.... a to som uz zbrzdoval z 160km/h na 50km/h a vkuse !!!! a prezily to a nebolo to raz nejazdim pomaly.... podla mna zalezi na tom co tam das....