Diagnostika na Focuse

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pepa1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pepa1 »

stefi píše:A toto je najlacnejsie co na tom funguje http://www.fordfans.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=8&t=25694
Je to nejen nejlevnější, ale taky nejlepší poměr cena/výkon.
Umí to vše co slibuje. Přitom je to rychlý a přehledný.
Lepší je měřit, než někomu věřit.
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

ak to niekto chce, tak mu to predam, mam starsiu verziu ciste pre motor, uz to nepouzivam.
Reewiden
Přispěvovatel

Příspěvek od Reewiden »

stefi píše:no tento protokol podporuje aj elm a diag nefunguje, preco asi? (noteeth) (noteeth) (noteeth) (LOL)

no tak to by ma zaujimalo ... protokol to podporuje piny su vyvedene tam kde maju byt... tak preco???
xbobcz
Sběrač informací

Příspěvek od xbobcz »

Reewiden píše:
stefi píše:no tento protokol podporuje aj elm a diag nefunguje, preco asi? (noteeth) (noteeth) (noteeth) (LOL)

no tak to by ma zaujimalo ... protokol to podporuje piny su vyvedene tam kde maju byt... tak preco???
Ono se s tim autem pres ELM samozrejme komunikovat da, protoze ELM podporuje J1850 PWM protokol, ktery pouziva Ford.
Cely problem je v softwaru, protoze ten se pokousi s jednotkou komunikovat podle OBD II standardu (presneji specifikace SAE J1979),
ktera definuje zpusob komunikace a interpretaci ziskanych vysledku. Tyhle starsi jednotky u dieselu nepodporuji OBD II,
ktere bylo vyzadovano v Evrope az od 2004. Komunikuji podle specifikace SAE J2190 a tom je ten problem,
ze tahle specifikace popisuje pouze zakladni zpusoby komunikace ale to jakym zpusobem se jednotky na neco zeptat
a jak spravne reprezentovat vysledek je uz na vyrobci. Pro ELM existuje software SCANXL, ktery ma rozsirujici balicek pro Ford
a pak umoznuje pres ELM pripojeni do vetsiny jednotek v aute a zobrazovani udaju, ktere normalne umi jen profi diagnostiky.
Tomin
Sběrač informací

Příspěvek od Tomin »

xbobcz píše:existuje software SCANXL, ktery ma rozsirujici balicek pro Ford a pak umoznuje pres ELM pripojeni do vetsiny jednotek v aute a zobrazovani udaju, ktere normalne umi jen profi diagnostiky.
Zkousel si to ? Ja to zkousel s Cinskym ELMem, ale:
1, podpora pro Evropska auta veskera zadna (Focus tdci ani Mondeo jsem v nabidce nenasel, mozna mam starsi verzi, nevim jaka je posledni)
2, moduly na ISO sbernici (ABS z Mondea) nepripojil
Tomas
xbobcz
Sběrač informací

Příspěvek od xbobcz »

Tomin píše:
xbobcz píše:existuje software SCANXL, ktery ma rozsirujici balicek pro Ford a pak umoznuje pres ELM pripojeni do vetsiny jednotek v aute a zobrazovani udaju, ktere normalne umi jen profi diagnostiky.
Zkousel si to ? Ja to zkousel s Cinskym ELMem, ale:
1, podpora pro Evropska auta veskera zadna (Focus tdci ani Mondeo jsem v nabidce nenasel, mozna mam starsi verzi, nevim jaka je posledni)
2, moduly na ISO sbernici (ABS z Mondea) nepripojil
Zkousel jsem to, oficialne podporu Evropskych aut nemaji, ale i oni tvrdi, ze ma clovek vybrat nejpodobnejsi auto. Na Focusu TDCi mi to chodi. Funguji mi i jednotky na ISO ABS, Airbag, GEM.
Live data resi taky scanovanim PIDu, takze staci vybrat auto, ktere ma jednotky na stejne sbernici a stejnych adresach. Jinak je to dobre akorat na vycteni chyb z jednotek a ziskani hodnot,
zadne aktivni funkce tam nejsou a ani je neplanuji, protoze tam uz je to o tom, ze se musi delat podporu primo na kazdy typ jednotky.
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Ten rozsirujuci balik pre ford je za priplatok? Kde a za kolko to predavaju.
Tomin
Sběrač informací

Příspěvek od Tomin »

Tak to jsem z toho jelen. Jakou pouzivas prosim te verzi ?
Tomas
puskas
Přispěvovatel

Příspěvek od puskas »

m_toy píše:Devcom - TS-PRO

jedine s kabelom TS02/056 OBD MUX
xbobcz
Sběrač informací

Příspěvek od xbobcz »

dodi911 píše:Ten rozsirujuci balik pre ford je za priplatok? Kde a za kolko to predavaju.
Ten balík ze ja příplatek. http://www.palmerperformance.com
Na ceny se muzes podivat tam.
xbobcz
Sběrač informací

Příspěvek od xbobcz »

Tomin píše:Tak to jsem z toho jelen. Jakou pouzivas prosim te verzi ?
Ted mam 3.2.1, ale driv jsem to zkousel i s tema 2.xx a tam to chodilo taky. Nezkousel jsi komunikovat pres ten svuj ELM klon primo s tou jednotkou na ISO jestli ti to bude fungovat?
On obcas neni klon jako klon. Mam taky cinsky ELM, ale chodi dobre.
Tomin
Sběrač informací

Příspěvek od Tomin »

Ano i ne. Samo. jsem to taky zkousel, ale ted mluvim o pokusu s tou Cinou. Uz je to dyl, takze nevim z hlavy co to hlasilo za chybu, ale vim ze mi to neslo.
Tomas
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

neviem co tu riesit elm stoji tolko ako tvoja diagnostika,a riesit ci to funguje z elmom a kupovat spec balik softu a...a....a.... (wallbash)
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

ja sa to kupovat nechystam, len ma to zaujalo, elm ako som kupil tak ostal v sufliku uz niekolko rokov, na ford podla mna jedine ids.
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“