Golf 3 teče olej -vačka

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ren'as
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Golf 3 teče olej -vačka

Příspěvek od Ren'as »

Zdravím, nesetkal se někdo s něčím podobným.Dojel kolega a dekl od rozvodu zevnitř od oleje. Prvně jsem myslel že vyměním gufera a bude hotovo. Pak se začal objevovat olej na venkovní straně rozvodového kola vačky. Daval jsem druhé nové gufero v dojmu že se někde vloudila chybička. Jenže stačí ujet 10km a zase se začne rosit olejem od šroubu. A když sundám kolo tak šroub(závit),zadek kola,klinek,vniřek vačky,blok,gufero-je naprosto suché. Váčku jsem měl venku nic jsem na ní nenašel poškozeného. Děkuji za každy názorObrázek
Obrázek
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

Co treba tesneni pod vikem ventilu.Zkus jeste to.
Kape to pod vikem a odstredive se to rozhazuje.Mozna tak zkus jeste to. ;)
Bosch kts 570,vcds,Beeprog
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ojetá vačka - jsou v ní drážky v oblasti břitu gufera?
Vačku ven a nechat opravit, nebo dát jinou
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

S tímhle problémem sem se setkal na Feldě 1.9D
To samy a nakonec sem zjistil,že kolo vačky má v sobě hafo porů,do kterých se natáhl olej a až když se motor hodně ohřál začalo to z kola téct!
Dej nový a budeš mít klid.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Vzhledem k tomu že je to G3, má to určitě něco naběháno - omrkni tu vačku,jestli není od gufera "vydřená"
Kdyžtak vačku ven, nechat udělat nástřik,obrousit a je to,máš pokoj
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

mi se stalo něco podobného měnil jsem gufero a ten pevnostní šroub na šálku se natáh, místo aby prdnul tak se zůžil, šroub z bláta,

a prolínal olej, nové šroby a OK bylo to u feldy 1,6 aee
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

JJ dík za rady, vačku jsem měl venku a právě že vše vypadá ok i števty šálku,rozměry a povrch vačky. Kolikrát jsem viděl katastrofu a nic neprolinalo. Když jsem stim laboroval tak už věřím v kouzla -David Caprfield- Každopádně dík za infa, poptám se na opravu vačky,nebo druhouObrázek
Obrázek
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Taky si myslím, že drážka je v tom nevinně, kolikrát stačí gufero posunout , nebo zkrátit pružinku a jelikož je drážka pravidelná , je to v pohodě...Spíš jestli tam nejde olej pod domečkem...
nepropadat panice...
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

jericho-3 píše:Taky si myslím, že drážka je v tom nevinně, kolikrát stačí gufero posunout , nebo zkrátit pružinku a jelikož je drážka pravidelná , je to v pohodě...Spíš jestli tam nejde olej pod domečkem...
Já pořad sám nevím to kolo jak je na fotu ,se začne rozpínat olejem z venku od středu. Myslel jsem že se olej tlačí přez vačku kolem šroubu, jenže ten olej nezanechá nikde stopu kudma se tam dostane.I kdž sundám kolo z vačky,jedině nějaká mikro trhlina? A kdyby z domečku,nebyl by zmaštěný i blok. No už si připadám jak (crazy) ,celkem jednoduchá oprava a člověk je v pasti.
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

píšeš že je všechno od šroubu až po gufero suchý, tak odmasti kolo, a nech to hrkat bez deklu dej kafe cígo až se to ohřeje tak se to někde projeví, tedy snad
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

měl jsi podmáznutý kraje domku silikonem?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

yirka píše:píšeš že je všechno od šroubu až po gufero suchý, tak odmasti kolo, a nech to hrkat bez deklu dej kafe cígo až se to ohřeje tak se to někde projeví, tedy snad
No to sem přesně udělal nevynechal jsem ani to kafe a cígo a po řádném prohřátí zase. A přitom není olej ani v drážce na klínek.
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

Ladas píše:měl jsi podmáznutý kraje domku silikonem?
prně jo a momentálně ne ale porad stejny, už jsem to mněl vícekrát rozdělané, myslíš žeby se to mohlo dostat na venek kola od domku.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Ren'as píše:
prně jo a momentálně ne ale porad stejny, už jsem to mněl vícekrát rozdělané, myslíš žeby se to mohlo dostat na venek kola od domku.
vem si lupu a čum na to, asi nemáš tu správnou víru problém zjistit,si bezradný a zmatený, to se prostě stává,

popíšu ti problém, citroen sachso asi 1.1 litr, bylo prasklé těsnění pod hlavou a olej fakt tekl mezi hlavou a blokem, normálně jsi ho utřel a tekl, diagnostikovali to i v autorizáku a majitel si koupil těsnění pod hlavou a já že měnit,

čumím na to a nějak se mi to nezdálo,
nakonec jsem zjistil že teče gufero ka klice olej teče na řemen, altík nasává olej z řemenu a přes takový deflektor ho flusne přesně mezi hlavu a blok, jednalo se o motor s klimou tak to bylo všechno stížený,

záhraky se dějí ale vysvětlení se vždy najde

;)
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

slovacek.milos píše:
Ren'as píše:
vem si lupu abezradný a zmatený, to se prostě stává, čum na to, asi nemáš tu správnou víru problém zjistit,si

popíšu ti problém, citroen sachso asi 1.1 litr, bylo prasklé těsnění pod hlavou a olej fakt tekl mezi hlavou a blokem, normálně jsi ho utřel a tekl, diagnostikovali to i v autorizáku a majitel si koupil těsnění pod hlavou a já že měnit,

čumím na to a nějak se mi to nezdálo,
nakonec jsem zjistil že teče gufero ka klice olej teče na řemen, altík nasává olej z řemenu a přes takový deflektor ho flusne přesně mezi hlavu a blok, jednalo se o motor s klimou tak to bylo všechno stížený,

záhraky se dějí ale vysvětlení se vždy najde

;)
Asi máš pravdu ,udělám další rozborku a zaměřím se i na to ždímaní řemene, sice se nezdál nějak mastný ale jak jsi psal čumím pořád na jedno místo. Zatím dík
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“