dawe2706 píše:jonyr píše:v bmw to umí přepsat v řídící jednotce opla
od někoho jsem to slyšel že to tak měl udělaný
Jasný,ale přeci když se chipuje,tak se nahrávají uplně jiný data,než je série...mořná by nebylo marný vyzkoušet nahrát stejnou mapu do BMW i do Omegy a hned by se vidělo....ale na to není čas ani prostor

Zapoměl jsem na jednu věc, a to je IC. Tu má samozřejmě každý auto jiný. Omega 96 kw i 110kw má malý IC - kostku cca 21x20cm (s větrákem, který ale často nejede, takže spíš protíkání vzduchu brání) před PP kolem..... to je zhruba 420cm2.
Bawko má v serii IC v předním nárazníku (525d tedy určitě). Jeho rozměr přesně nevím, ale podle mě tak 11-18x60-70cm=v průměru cca 970cm2 ...... tady bude asi z části zakopanej pes.
Já na svý omeze 2,5DTi mám ted IC 70x23x6,5x=1610cm2 (
http://www.highperformanceparts.cz/kata ... erzalni-ic), a myslim ze to je znat. inspirace - zde
http://www.highperformanceparts.cz/kata ... erzalni-ic.
Pokud jde o ty mapy, tak o tom vim jen to co jsem si zjistil, než to moje omega podstoupila. Každopádně u té mojí to nešlo přes zásuvku, ale musel šváb z řídící jednotky ven. Přes rameno jsem pašákovi také nekoukal, ale fakt je, že k čipování lze přistoupit asi 5 způsoby:
1) kompletní přehrání celých map z jiného vozu - to by u OB 96kw vs 525TDS 105kw neměl být problém
2) přehrání pouze části - v určitém spektru otáček - tam by to na rozhraní pak mohlo dělat neplechu a .... třebas nechá spodek - volnoběh a jde až od cca 1000 výš.... (aby měl motor prostor se třebas "dochlazovat v seriovem režimu"
3) nebo je někdo takovej koumák, že dokáže ty mapy upravit sám .... tam přidat toho a tam toho, prodloužit dobu vstřiku či co já vím ....
4) nebo přidat k řídící jednotce nějakou další, které spolu nějkak komunikují .... myslím něco jako bitpower a
5) poslední možnost koupí si švába už upravenýho s více kw a Nm, který jen naletuje místo původního.
U mě to bylo nejspíš něco mezi 2 a3

. .... žádný stejný hodnoty, jak se oběvují teměř u všech chiptunerů.