Údržba klimy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Údržba klimy
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na klimatizaci. Nemám s ní problém ale chtěl bych poprosit o odpověď od zkušených. Všude slyším a dočítám se různé intervaly kontroly s údržbou klimatizace. Dezinfekce a výměna pylového (prachového) filtru je mi jasná, jde mi o údržbu klimy. Jak často jezdit na kontrolu s údržbou? Našel a slyšel sem - dvakrát za rok, na jaře a na podzim, jednou ročně a jednou za dva roky (toto prý doporučují výrobci automobilů s klimou). Klimu používám celoročně a od posledního servisu je to 10měsíců. Děkuji za reakce.
Člověk se pořád učí.
Plnenie klimy odporučaju každe dva roky,kedže dochádza počas tych dvoh rokoch k nejakemu uniku chladiva.Popripade ak to slabo chladi,tak treba isť skôr.Peľovy filter hovori sa dva krat do roka.Pokiaľ kupiš ten uhlikovy tak podľa mňa stači raz za rok,na jar vymeniť.Čo sa týka dezinfekcie,tak kupiť sprej na klimy,zhodiť kastlik u spolujazdca a ošetriť s nim vyparnik.Najlepšie je aj tak ultrazvukom ju dať vyčistiť.Pokial nesmrdi,tak by som to neriešil.Ale odporuča sa ročne aspon jeden krat za rok isč na vyšistenie vyparnika.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH 

povídání o potřebě údržby klimatizace je jen a pouze tahání peněz z lidí. Pokud klima maká, není důvod do toho systému zasahovat, protože se obvykle udělá víc škody než užitku. Já bych to řešil buď když už míň chladí, nebo tak po 5 letech. Blbosti o výměně oleje jsou taky dobrý, ten olej je tam na celou životnost, stejně se ho při regeneraci chladiva odsaje hrozně málo nebo vůbec žádný. Stačí dát klimu na co největší chlad a měřit teplotu vzduchu z výdechu - musí být pod 10C
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Prdlačky. Ultrazvukový generátor mlhy.
http://www.youtube.com/watch?v=3T6IVJWl6jE&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=3T6IVJWl6jE&NR=1
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D