Nepravidelný chod volnoběhu 1.9 TDi PD 77kW BXE
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
swordka
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nepravidelný chod volnoběhu 1.9 TDi PD 77kW BXE
Zdravím všechny. Mám jeden problém co mě žere nervy a už nevím jak dál. Před 1,5 rokem jsem koupil svoje první nové auto Octavia II TDi a po nějakém čase jsem si všiml, že mi motor někdy hodně škube na volnoběh. Jelikož mám auto v záruce tak jsem ho svěřil za tu dobu do několika servisů a ani jeden mi nepomohl. Říkají že jak to neukáže diagnostika tak s tím nic neudělají... je tam mnoho snímačů a nikdo pořádně neví který to dělá. Jenom pro upřesnění je to typ motoru BXE a když je venku hodně zima tak to skoro není poznat, že škube i při zahřátém motoru na 90°C. Otáčky při zahřátém motoru běhají v rozmezí od 716 do 860. Mám najeto 50tis. leju do toho naftu od Benziny a VIF additivum a oleje a filtry měním po 15tis km, protože mám to auto moc rád a nechci mu ublížit.
Octavia II facelift 1.9 Tdi PD 77kW BXE
Mám podobný problém auto jede perfektně táhne jede plynule,ale dojedu ke křižovatce a začne na volnoběh poskakovat,po přidání plynu se to srovná nebo tak zhruba po 30 sekundách sám naskočí pravidelný volnoběh.Diagnostika nic neříká,dnes jsem koupil novou váhu vzduchu,zase nic už jsem ztoho zoufalý.Ještě zkusím koupit magnetický ventil turba a měnič tlaku a když to nepomuže tak už vážně nemám co vyměnit.Turbo mám nové,ale dělalo to už i předtím Octavia 1.9 tdi 66 kw
To dělá spojka - dvouhmota.radek0042 píše:Mám podobný problém auto jede perfektně táhne jede plynule,ale dojedu ke křižovatce a začne na volnoběh poskakovat,po přidání plynu se to srovná nebo tak zhruba po 30 sekundách sám naskočí pravidelný volnoběh.Diagnostika nic neříká,dnes jsem koupil novou váhu vzduchu,zase nic už jsem ztoho zoufalý.Ještě zkusím koupit magnetický ventil turba a měnič tlaku a když to nepomuže tak už vážně nemám co vyměnit.Turbo mám nové,ale dělalo to už i předtím Octavia 1.9 tdi 66 kw
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390
Tak jsem dnes vyměnil všechny ty gumové hadičky mezi měničem tlaku,magnetickým ventilem,prostě všechny za nové,pořádně zatáhl páskou a je po problému.Některá byla asi prasklá nebo předřená,nevím protože jsem je vyhodil a všechny po jedné vyměnil za nové.Auto jsem projel asi hodinu,už se na volnoběh ani nezachvěje,volnoběh krásně drží.Konečně asi po pul roce problém vyřešen a byla to taková prkotina.Nemusí to možná pomoct všem,ale za pokus to stojí metr hadičky 35kč,koupil jsem 3m a ještě mi zbylo,za pokus to stojí nebo je alespon dukladně zkontrolovat.Tak se mějte hezky a mnoho kilometru bez nehody a poruchy. 
-
swordka
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to Ivanek007
moc se omlouvám ale až dnes jsem si koupil origoš HEX-CAN a rád bych se zeptal kde se ta hodnota předvstřiku dá najít... tuším že v engine 01, ale dále nevím. Děkuji za radu
Octavia II facelift 1.9 Tdi PD 77kW BXE