Opel Zafira B - přibývá nafta v oleji motoru-HELP HELP HELP

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
FM
Nováček
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Opel Zafira B - přibývá nafta v oleji motoru-HELP HELP HELP

Příspěvek od FM »

Prosím o radu !!! :(

V Oplu Zafifa B (motor-Z19DTH s filtrem pevných částic - DPF) stále přibývá nafta v motorovém oleji :o

Svítí kontrolka diagnostiky motoru. Vykazovalo to chybu P2279 - systém nasávaného vzduchu. Vyčistil jsem trubku k podtlakovému čidlu sacího potrubí (byla úplně ucpaná, yyměnil jsem dle rad servismanů - i podtlakové čidlo sacího potrubí BOSCH za nový typ - 0 281 002 437, ale tím to nebylo.
Rozebral jsem sací potrubí bylo ze 3/4 ucpané karbonem, mechanicky jsem jsem ho úplně vyčistil a důkladně zkontroloval. A nic. Stále tatáž chyba.

Odpojil jsem zadní díl výfuku, auto jelo o něco lépe, ale mělo velkou spotřebu. V autorizovaném servise OPEL mi sdělili, že je nutno regenerovat originální diagnostikou filtr DPF a bude vše vpořádku. Ale jejich předpoklad byl marný, oprava se nepovedla.
Řekli mi, abych si nechal u nich vyměnit střední díl výfuku s filtrem pevných částic (za cca 58.000,-Kč), no to byl cenový ŠOK :x :x :x

Koupil jsem tento střední díl výfuku s DPF neoriginální italský (přišel za týden, byl celý z nerez plechu) za cca 11.700,-Kč (včetně DPH)

Po výměně středního dílu výfuku s DPF byla vymazána chyba a již se znovu neobjevila. Zafira jela zjevně dobře, po vypnutí a znovu nastartování se jevilo auto vpořádku. Ale po ujetí cca 10 KM se znovu za jízdy rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru a opět chyba P2279.

Opět začala přibývat hladina motorového oleje, začala se znovu dostávat do oleje nafta

:? :? :?

Prosím, poraďte mi co s tím udělat, takovou závadu jsem ještě neviděl.
Co to jsou za potvory auta, to přece není myslitelné, aby se vyráběly takové příšerné auta.

Pokud se s takovou závadou někdo setkal, tak ať se mi pokusí fundovaně poradit.

Děkuji předem moc za odpověď.

(hm)
Prodej autodílů
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Moc jsem se s tím nesetkal, ale ŘJ si asi myslí, že je nutná regenerace, nebo uchcávají trysky, asi bych je nechal zkontrolovat, dál tlaky v railu a DPF nechal elektronicky i mechanicky odstranit. Třeba Ti zde někdo řekne něco líp
G3 Variant synchro
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

pokud to má řetěz tak ti to chčije guferem pod čerpadlem

řešil sem olej v naftě u bectry a bylo to tim
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“