Proc nebrzdi rucni brzda?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Proc nebrzdi rucni brzda?
Zdravim vsechny, potreboval bych poradit proc mi malo brzdi rucka. Kdyz ji zatahnu na doraz ,auto to v kopci neudrzi a kdyz to zvednu na hever a zarvu za kolo (rukama) tak s jednym dokonce otocim, pritom desky i kotouce vypadaji vcelku pekne , mam na nich asi 30000 oboje TRW, prosim poradte kde by mohla byt chyba, diky moc
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
-
- Aktivista
Re: Proc nebrzdi rucni brzda?
je nějaký pravidený servis a asi měníš jen olej pak ti ro nebrzdícin píše:Zdravim vsechny, potreboval bych poradit proc mi malo brzdi rucka. Kdyz ji zatahnu na doraz ,auto to v kopci neudrzi a kdyz to zvednu na hever a zarvu za kolo (rukama) tak s jednym dokonce otocim, pritom desky i kotouce vypadaji vcelku pekne , mam na nich asi 30000 oboje TRW, prosim poradte kde by mohla byt chyba, diky moc

-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
Ahoj cin,
Keď mas vzadu kotuče, tak to po urcitej dobe treba nastavit rucnu brzdu. Povol trmeň, a s velkym majzlikom oproti hodinovich ručičiek vyšrubuj piest tremeňa tak, aby si vedel ešte namontonat. Ked to nastaviš a namontujes nazad, vyskusaj či pri povolenej ručnej volne sa otača koleso. Po nastaveni, to musi zaberat na druhom zube od spodu, na treti ani nezatiahneš, a zlepši sa aj prevadzkova brzda. Po vymene doštičiek, tiež som mal prepadavajuci pedal, ručnu na hov..no. Po nastaveni spokojnost.
Keď mas vzadu kotuče, tak to po urcitej dobe treba nastavit rucnu brzdu. Povol trmeň, a s velkym majzlikom oproti hodinovich ručičiek vyšrubuj piest tremeňa tak, aby si vedel ešte namontonat. Ked to nastaviš a namontujes nazad, vyskusaj či pri povolenej ručnej volne sa otača koleso. Po nastaveni, to musi zaberat na druhom zube od spodu, na treti ani nezatiahneš, a zlepši sa aj prevadzkova brzda. Po vymene doštičiek, tiež som mal prepadavajuci pedal, ručnu na hov..no. Po nastaveni spokojnost.

S pozdravom : Jano
Skoda Octavia 1 Combi 2004, 1.9 TDI 81Kw, ASV-AHF
Skoda Octavia II Combi 2012, 2.0TDI CFHC L&K
Skoda Octavia 1 Combi 2004, 1.9 TDI 81Kw, ASV-AHF
Skoda Octavia II Combi 2012, 2.0TDI CFHC L&K
-
- Přispěvovatel
Ján Horozs má pravdu...samoštely jsou krásná věc, ale musí fungovat..Když měním pakny, nikdy na ně nespoléhám, nastavím si samostav ručně, aby mi tam šel ztouž buben,poklepu a je to..U kotoučů se to snadno zkurví, takže spoléhat se na samonastavení není 100 % záruky funkce..Proto jsou kolikrát příspěvky typu.. mám velký krok, apod. Zásadně ničemu nevěřit..Jak říká Ján, naštelovat ručně a vyzkoušet... 

nepropadat panice...
- martinsidlo
- Aktivista