Ventilátor

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jenda.
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Ventilátor

Příspěvek od Jenda. »

Prosím o radu. Kdy se má zapnout ventilátor u chladiče :? .Jsou tam 2. Jeden je na viskospojce a ten se točí pořát a ten druhý se netočí. Kdy by se měl začít točit ten druhý :? :?
Passat 1.9 TDI-PD 85kw ATJ r.2000
JS65
Přispěvovatel

Příspěvek od JS65 »

Takze bud pokud pustis klimu nebo byse mnel tocit furt jako na mem superbu..... jinak zacal se mi tocit teprve az sem vymenil teplotni cidlo chladici kapaliny ale ma 2 rychlosti....ta druha co huci opravdu nahlas se spusti teprve pri spustene klime. ja ji mam prazdnou tak nevim jak to funguje dal ,ale tenhle tyden mi to kamos naplni tak uvidim.
Jenda.
Přispěvovatel

Příspěvek od Jenda. »

Takže je něco špatný (wallbash) jen ještě najít co :? :? . Máte někdo tip :? .
pepik33
Nováček

Příspěvek od pepik33 »

Jenda. píše:Takže je něco špatný (wallbash) jen ještě najít co :? :? . Máte někdo tip :? .

jakej ventilator se ti toci jakej ne, strana ridice vetrak na vodu mel by se tocit temer porad problem muze byt v cidlu teploty atd , vetrak strana spolujezdce je od klimy toci se pri zapnuti klimy .... zacal bych diagnostikou
Jenda.
Přispěvovatel

Příspěvek od Jenda. »

ten od klimat. se netočí (wallbash) vag nic nepíše,pojistka ok.
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

Jenda. píše:ten od klimat. se netočí (wallbash) vag nic nepíše,pojistka ok.
jestli se ti ten proti spolujezdci přizapnutí klimy netočí,máš nízký,nebo žádný tlak v klimaokruhu,čidlo hlásí nízký tlak a jednoduše nezapne,buď je jen ufouklá,nebo něco prasklýho klimaservis poví víc,doma to asi nevyřešíš :?
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
aughostino
Přispěvovatel

Příspěvek od aughostino »

Dalo by sa, najdi tlakovy snimac na klimovej trubke, na octavii 1 je na strane spolujazdca od motora pri blatniku. odpoj konektor (4 pinovy) a prepoj kablom 1 a 2 pin (ked sa pozries na konektor priamo, tak, ze 2 drazky budes mat dole, tak pin 1 a 2 su tie vrchne. zapni zapalovanie a stlac tlacidlo klimy, ak mas nizky tlak v okruhu mali by sa roztocit oba vetraky a mala by sa zopnut spojka na klime. ak sa vetraky neroztocia, skontroluj prvu poistku na baterke, pripadne relatko na pozicii 13, alebo je vadna RJ dochladzovania alebo samotny ventilator
Škoda Octavia Combi ASV 81kW 2002 Elegance čierna metalíza - V ZABEHU

ex: Škoda octavia I 1.9TDi SLX 81kw r.v. '98 AHF
JS65
Přispěvovatel

Příspěvek od JS65 »

aughostino píše:Dalo by sa, najdi tlakovy snimac na klimovej trubke, na octavii 1 je na strane spolujazdca od motora pri blatniku. odpoj konektor (4 pinovy) a prepoj kablom 1 a 2 pin (ked sa pozries na konektor priamo, tak, ze 2 drazky budes mat dole, tak pin 1 a 2 su tie vrchne. zapni zapalovanie a stlac tlacidlo klimy, ak mas nizky tlak v okruhu mali by sa roztocit oba vetraky a mala by sa zopnut spojka na klime. ak sa vetraky neroztocia, skontroluj prvu poistku na baterke, pripadne relatko na pozicii 13, alebo je vadna RJ dochladzovania alebo samotny ventilator
jj mne sa tocia stale oba vetraky ,lebo klimu mam vypustenu a ten tlakovyspinac hlasi chybu ,ale niekto mi hovoril ,ze funguje len pokial je tam tlak tak to idem plnit a dufam ,ze sa prestane tocit ten elektricky s vypnutou klimou.
Jenda.
Přispěvovatel

Příspěvek od Jenda. »

Klima je nově naplněná ale zjistil jsem že se ten větrák netočí :x . Klima chladí ok. Do konektoru k ventilátoru proud jde. Když ho rozpojím a na kabel k ventilátoru připojím bat. 12V tak se ani nehne :x . Takže budu asi muset dát novej. Jde to nějak aby se nemusel rozmontovat celej předek :? .Asi ne co :? :? . Mám motor podél takže tam je minimum místa.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

předek dolů nemusí je tam šroubek ten vyndáš pootočíš šáskem větráku a je venku a pak vymotat kabel...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Jenda.
Přispěvovatel

Příspěvek od Jenda. »

Já tam čuměl jak tele na nový vrata :shock: :shock: a stejně nevím jak to z toho plastu ve kterým jsou oba ty větráky dostat ven (wallbash) (wallbash) .
JS65
Přispěvovatel

Příspěvek od JS65 »

Jenda. píše:Já tam čuměl jak tele na nový vrata :shock: :shock: a stejně nevím jak to z toho plastu ve kterým jsou oba ty větráky dostat ven (wallbash) (wallbash) .
Na tom ventilatoru elektrickem je jeden krizovej sroubek jeden malej jedinej na vnitrni vrchni strane , ten das dolu a pak uchopis vetrak a pokusis se ho celej otocit do jedny strany nevim jestly vlevo nebo vpravo (pujde to jen 3 cm cca tak to nedelej nasilu) pak jen musis vyndat celej kabel je zajistenej v takovej plastovejch sponach prace komplet na 20 min. kdyz to delas poradne. Pokud opravdu nevis udelm ti foto a hodim sem.
Jenda.
Přispěvovatel

Příspěvek od Jenda. »

JS65 píše:
Jenda. píše:Já tam čuměl jak tele na nový vrata :shock: :shock: a stejně nevím jak to z toho plastu ve kterým jsou oba ty větráky dostat ven (wallbash) (wallbash) .
Na tom ventilatoru elektrickem je jeden krizovej sroubek jeden malej jedinej na vnitrni vrchni strane , ten das dolu a pak uchopis vetrak a pokusis se ho celej otocit do jedny strany nevim jestly vlevo nebo vpravo (pujde to jen 3 cm cca tak to nedelej nasilu) pak jen musis vyndat celej kabel je zajistenej v takovej plastovejch sponach prace komplet na 20 min. kdyz to delas poradne. Pokud opravdu nevis udelm ti foto a hodim sem.
Už jsem na to přižel (rofl) :-D :-D .Dole je ještě pojistka která to drží aby to nešlo ven ale trvalo to skoro hodinu než jsem na to přišel a ty nervy (LOL) (LOL) , ale nakonec se povedlo :D :D (rofl) (rofl) . Teď otázka 10min. Jo všechno se musí člověk učit. O té pojistce se nikdo nezmínil. dost podstatná věc. Ale jinak dík za rady.
JS65
Přispěvovatel

Příspěvek od JS65 »

Jenda. píše:
JS65 píše:
Už jsem na to přižel (rofl) :-D :-D .Dole je ještě pojistka která to drží aby to nešlo ven ale trvalo to skoro hodinu než jsem na to přišel a ty nervy (LOL) (LOL) , ale nakonec se povedlo :D :D (rofl) (rofl) . Teď otázka 10min. Jo všechno se musí člověk učit. O té pojistce se nikdo nezmínil. dost podstatná věc. Ale jinak dík za rady.
mne se zda ze ja tam pojistku nemel ,ale opravdu si nevzpominam. urcite je tam sroubek a treba celym vetrakem otocit. jaka uleva kdyz to pak funguje co?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“