Pískání
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pískání
Mám problém. Na octavii 1.9TDi 66kw slyším uvnitř vozu pískání. Vypnu ventilátor a píská pořád. Vypnu motor a přestane. Po otočení klíčku nepíská až zase když nastartuju. Nesetkal jste se stím někdo prosím?
Bugi
A aky ventilator keď vypneš?Cez climatronic,čo vháňa vzduch do kabiny?Ak maš aut.klimu tak daj off popripade Econ.Ak prestane,tak to robia ložiska na sahare.A keď naštartuje a pridaš prestane to alebo sa intenzita zvuku zvyšuje?Môže to robiš voľnobežka alternatora.Tu zistiš či je dobra,že naštartuješ a potom ti niekto vypne motor a budeš pozerať na alternátor či vnutorne vynutie resp.rotor sa dotáča ,ak sa to medene vynutie po vypnuty motoru hned zastavi,tak voľnobežka je KO.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH 

Pískání
Tak když dam ventilátor na OFF tak to píská pořád. Jen při zapnutém klíčku to nezapíská a co jsem zjistil dnes ráno tak to hned po startu taky nepískalo. Spíš když se to ohřeje. Tak přemýšlím jestli by to nemohla dělat spojka? Protože když otevřu haupnu tak to pískání je slyšet strašně slabě a spíše ze strany převodovky nežli rozvodů. Taky mě napadlo jestli by nemohlo takhle divně pískat turbo (ložiska jestli nejsou KO)
Bugi
-
- Aktivista
-
- Aktivista
nepsals že jsi dával nový,BugiJČ píše:Jako že by nový vlnovec co jsem dával by takhle pískal?slovacek.milos píše:vlnovec píská
nejezdi kolem nádražá at nevypravíš vlak a nedojde k neštětí
pokud si umíš ceočkem navařit nový vlnovec tak nejsi internetový teoretik a měl bys najít zdroj pískání, píská spostu věcí co se točí

Jojo ten vlnove jsem vařil ja. Tak já doufám že ten zdroj pískání najdu ale chtěl jsem si ulehčit práci. Protože to nepíská tak moc baych koukl a řekl tady to je. Prostě to píská ale slabě takže to bude doktorská práce.slovacek.milos píše:nepsals že jsi dával nový,BugiJČ píše:Jako že by nový vlnovec co jsem dával by takhle pískal?slovacek.milos píše:vlnovec píská
nejezdi kolem nádražá at nevypravíš vlak a nedojde k neštětí
pokud si umíš ceočkem navařit nový vlnovec tak nejsi internetový teoretik a měl bys najít zdroj pískání, píská spostu věcí co se točí
Bugi
-
- Aktivista
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Zdravím, došli jste teda k něčemu?
Přesně tento problém na Octavii ALH rok 2004 jsem zaregistroval v sobotu taky.
Nejvíc mi to pískání připomíná zvuk pískajícícho palivového čerpadla na benzinové felicii. Zvuk není závislý na otáčkách motoru a je slyšet i při klimatroniku na OFF. Z motorového prostoru ho nejak nemohu identifikovat, v kabine ho slysim bezproblemu a nejen já.
V sobotu razím na dovolenou, tak jen jestli se tím mám znepokojovat,nebo ne.... diky.
Nejvíc mi to pískání připomíná zvuk pískajícícho palivového čerpadla na benzinové felicii. Zvuk není závislý na otáčkách motoru a je slyšet i při klimatroniku na OFF. Z motorového prostoru ho nejak nemohu identifikovat, v kabine ho slysim bezproblemu a nejen já.
V sobotu razím na dovolenou, tak jen jestli se tím mám znepokojovat,nebo ne.... diky.
Ahoj, tak ja jsem ten problém vyřešil tím že jsem vyměnil volnoběžku na altíku. Nebyla prý v nejhorším stavu ale v nejlepším taky ne. Mě to dělalo ale podle toho jak se točil motor. Když se dotáýčel tak bylo slyšet jak to dopískne se řemenem.Alkantpan píše:Zdravím, došli jste teda k něčemu?
Když víc přidáš tak ti tenhle zvuk zmizí si myslim nebo ho neslyšíš?? Jo a ješte to může dělat to že nemáš pořádně nasazené spony na sání turba to tenhle zvuk také rádo vydává.
Bugi
-
- Aktivista