houkajici turbo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
zapojím sa trochu do témy, sice mám iné auto, 525TDS, ale také hukanie ako na videu v prvom príspevku som mal vtedy keď som na vyskúšanie zhodil výfuk že tam ostal len downpipe a katalyzator a za nim nič a spravil som skúšobnú jazdu tak to pri radení alebo ubratí plynu tak isto húkalo, akoby nejaký dobeh turba, ako som nahodil naspäť katalyzator a zvyšok výfuku tak to prestalo
Mne to hukalo doslova ako Bubo bubo od 1800 ot/min do cca 2500 ot/min. Bolo to citit aj na vykone - proste ten pozadovany plniaci tlak to pomalsie davalo... Problem bol v tom, ze vyfukova turbina mala poohynane lopatky na jednej strane - ako keby nou nieco preletelo. Kompresorova vyzerala ako nova. Bez vole a okom pozorovatelneho opotrebenia. Dal som full repas a odvtedy klud.
Audi A6 Avant 2002, 2.5 TDI BFC 120kW (163ps)
vyfuk je origo se stredovym a koncovym tlumicem, misto DPF je trubka a kat to timpadem nemaviktorddd píše:keď som na vyskúšanie zhodil výfuk že tam ostal len downpipe a katalyzator a za nim nič a spravil som skúšobnú jazdu tak to pri radení alebo ubratí plynu tak isto húkalo, akoby nejaký dobeh turba, ako som nahodil naspäť katalyzator a zvyšok výfuku tak to prestalo
..mne ti tiež húka a mam origo nie hybrid kompresor bez zavad vyfuk som nevidel,ked nejde naklapanie tak turbo nehuka akonahle ho zapojím začne hukať,pred tým menej teraz viac studene hlavne ohriate menej,je to nanajvíš zahada ale nemam ani FAP ani KAT nič a to ma s tým tiež súvislosť,len tažko sa potom take auto predava ked huka turbo
-
- Sběrač informací
Predpokladam, ze mate na mysli piskani pri volnobeznych otackach po EGR off. Pokud ano, rozlisoval bych pojmy houkat a piskat. Akusticke projevy ruznych defektu jsou ruzne a plati to i zde. Piskani na volnobeh po EGR off je neco jineho nez jsem zde popsal ja. Viz video v prvnim prispevku. Idealne prosim odkaz na zvukovy zaznam, at vime, ze jde o stejny projev. Diky.tequilaman píše:me zacalo torbo houkat po egr off
Mne to húkalo tiež, hlavne v otáčkach 1500-1800, pri zábere ticho, pri ubratí plynu a klesaní otáčok húkanie - sanitka Bol som za rôznymi mechanikmi, všetci konštatovali turbo. Vymenil som turbo za repas a stále to húka, možno trochu tichšie a v rozmedzí 1700-2000 ot. Pri výmene turba všetky tesnenie nové, vyčistené potrubia, nové filtre.
Rozobral som staré turbo, foto výfukovej turbínky v prílohe, nezdá sa mi poškodená a ani ohnuté lopatky, taktiež kompresorová turbínka v pohode, bez viditeľného poškodenia. Turbo nebolo nijak zvlášť zanesené, vyčistil som ho a dám ho znova na preváženie. Pozeral som aj vlnovec, bez viditeľného poškodenia, žiadne čierne fľaky. Fakt už neviem.
V predchádzajúcich príspevkoch píšete, že to začalo robiť pri zaslepení EGR. Čo ma zarazilo je, že pri čistení EGR ( nebol nijak zvlášť zanesený ), keď som ho mal vytiahnutý, musel som silno zatlačiť aby som ho pootvoril. To je potrebný taký silný podtlak? Potiahnuť ústami bez šance ani troška otvorenia. Ozaj dosť veľká sila na otvorenie. Je to otvorenie nejako zmerateľné a v rozmedzí akých otáčok sa otvára EGR?
http://leteckaposta.cz/658746634
motor v popise
Rozobral som staré turbo, foto výfukovej turbínky v prílohe, nezdá sa mi poškodená a ani ohnuté lopatky, taktiež kompresorová turbínka v pohode, bez viditeľného poškodenia. Turbo nebolo nijak zvlášť zanesené, vyčistil som ho a dám ho znova na preváženie. Pozeral som aj vlnovec, bez viditeľného poškodenia, žiadne čierne fľaky. Fakt už neviem.
V predchádzajúcich príspevkoch píšete, že to začalo robiť pri zaslepení EGR. Čo ma zarazilo je, že pri čistení EGR ( nebol nijak zvlášť zanesený ), keď som ho mal vytiahnutý, musel som silno zatlačiť aby som ho pootvoril. To je potrebný taký silný podtlak? Potiahnuť ústami bez šance ani troška otvorenia. Ozaj dosť veľká sila na otvorenie. Je to otvorenie nejako zmerateľné a v rozmedzí akých otáčok sa otvára EGR?
http://leteckaposta.cz/658746634
motor v popise
Octávia 2.0TDI 103kW BKD
Taky se mi ted rozhoukalo (rozpiskalo?) turbo. Taky v rozmezi od ca. 1700-2000 otacek. Stejny zvuk za studena i za tepla. Kdyz budu pridavat plyn pomaleji, tak nic slyset neni, jakmile pedal prislapnu trochu vic, tak si zahvizda.
Zacalo to mit nabeh po rozvodech, ty jsem delal nedavno, najeto na ne asi 10.000 km.
Uz se na neco prislo? Motor 1.9 TDI ASV.
Presne takhle to zni.
http://www.youtube.com/watch?v=yX_Vt9fW_oA

Uz se na neco prislo? Motor 1.9 TDI ASV.
Presne takhle to zni.
http://www.youtube.com/watch?v=yX_Vt9fW_oA
-
- Aktivista
houmik: ten tvůj zvuk mi příjde uplně normální, žádný houkání se nekoná, jen píská turbo, na to si hold u přeplňovanýho auta musíš zvyknout 

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5