Immokroužek

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
boriscze
Nováček
Odpovědi: 0

Immokroužek

Příspěvek od boriscze »

Zdravíčko, potřebuju poradit. Odešel immokroužek na Fabii rv.02 1.4MPi 50kW. V mototechnách říkají, že se na fabii čtecí cívka imma neprodává samostatně, tak mě napadá, jestli se dá použít kroužek z oktávky. (jestli je po elektrické stránce stejný nebo zanedbatelně jiný). Předem děkuji za odpovědi.
Power156
Aktivista

Re: Immokroužek

Příspěvek od Power156 »

boriscze píše:Zdravíčko, potřebuju poradit. Odešel immokroužek na Fabii rv.02 1.4MPi 50kW. V mototechnách říkají, že se na fabii čtecí cívka imma neprodává samostatně, tak mě napadá, jestli se dá použít kroužek z oktávky. (jestli je po elektrické stránce stejný nebo zanedbatelně jiný). Předem děkuji za odpovědi.
jj max jiná svorkovnice
boriscze
Nováček

Příspěvek od boriscze »

takže stačí sehnat kroužek z oktávky a nabastlit na vložku spínačky... a ještě bych rád věděl, jestli to má někdo vyzkoušený... třeba kvůli výběru vhodné náhrady (vnitřní průměry, ukotvení,...)
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

boriscze píše:takže stačí sehnat kroužek z oktávky a nabastlit na vložku spínačky... a ještě bych rád věděl, jestli to má někdo vyzkoušený... třeba kvůli výběru vhodné náhrady (vnitřní průměry, ukotvení,...)
jde to je to stejným jde sundat samotná čteci civka,, objednat nejde, tak jestli mas jinou tak to přendáš a když to bude tim tak jedes :D
boriscze
Nováček

Příspěvek od boriscze »

je to kroužek, ohmicky ho nezměřim, tzn. je přerušenej. děkuju za odpovědi a teď když přemejšlim, tak jsem si mohl odpovědět sám :D když jsou stejný klíče s čipama, tak logicky bude i stejnej způsob čtení :D tak tohle považuju za uzavřené. Ještě jednou děkuji za odpovědi, alespoň jsem se ujistil
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

takže jestli chápu správně ten kroužek na Oktávku nejde koupit samostatně bez spínačky? dík
majo515
Sběrač informací

Příspěvek od majo515 »

tak to by aj mna zaujimalo či sa da kupit čitačka imma samostatne. aj mne začalo blbnut imobilizer vag vypise slaby signal od kluča.
octavia combi 1,9TDI AHF 81KW r.v99
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nedá koupit, je to součástí.

Ale u Octavie je to častý problém, u starších modelů, prodává se opravná sada za 160kč mezi čtecí cívku a budíky, vyměnit a je většinou po problému.
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

Tomas.cz píše:Nedá koupit, je to součástí.

Ale u Octavie je to častý problém, u starších modelů, prodává se opravná sada za 160kč mezi čtecí cívku a budíky, vyměnit a je většinou po problému.
přesně tak :)
boriscze
Nováček

Příspěvek od boriscze »

vyřešeno :D zajel jsem si na vrakáč a mám po problému :D nechal jsem tam 300,-, což je podle mě hodně dobrý. Postup byl následující - zaměstnanec vrakoviště si donesl ke golfovi nářadí, ale zjistil, že je nedostatečně jemné, tak plasty okolo volantu rozzlámal a potom cívku kolem dokola postupně páčil (s citem) a najednou ta mrcha cívka vystřelila. Pak jsem si jí změřil (24,2ohm) a Fabie si zase pohodlně čte kódy z klíčků :D
boriscze
Nováček

Příspěvek od boriscze »

další možností, jak sehnat immokroužek je nechat si ho vynést ze škodovky nebo z kooperace, ale většinou je to o hubu a dlouho se čeká. Takže vrakoviště je podle mě asi nejlepší možností. Nebo kroužek rozevřít, ručně přemotat cívku a zalejt :D :D :D
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Přemotat se asi těžko někomu bez speciální výbavy podaří. Je tam drát 0,03 mm a "milion"závitů. Pokud by se nepovedlo najít výrobce. tak z vrakáče asi jediná cesta.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“