prosim poradte mi nekdo s logem...

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
RiXa_A4
Sběrač informací
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

prosim poradte mi nekdo s logem...

Příspěvek od RiXa_A4 »

Čau chlapi,
konečně sem teď měl čas se věnovat tý mojí železný paní :-) a udělal jsem log ...na 3ku do mirnyho kopecka.... + sem pak na 3ech tisicich ubral plyn a pak sem sel az na podlahu.....

zdá se mi totiž že při 3000 ot se tomu jakoby najednou nechce a pak zase jo ...no tak sem vyměnil váhu vzduchu,(i VAG psal chybu snimacemyslim N70 vaha vzduchu..) pak sem měl vyndaný a vyčištěný turbo, egr sem zaslepil (hadičku)-aby se poznalo jestli třeba nepropouští EGR ...hadičky na podtlakach sou vyměněný a komplet filtry....

jako jede to hezky.už o 100% líp než prve,ale jak řikam,od spodu to de jak pana a ve 3000 ot se tomu najednou nechce a je citit ztrata akcelerace ...jako jede to ale už je to od tech 3000 takovej lenoch...a pak zas chytne dech a tlačí do 4000 jak bejk ... .tak mi prosim poraaďte ať už nemam pořád nervy ....už chci aby mi to jelo jak má ....

log je zde :

http://www.ulozto.cz/9073972/zaslepenej-egr-test-csv

předen díky ... :-)
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
picus16
Přispěvovatel

Příspěvek od picus16 »

váha kolem 3 t nedosahuje ani požadovanejch hodnot.Nepřisává vzduch mezi váhou a turbem?
picus jako Píčus
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

máš špatnej snímač atm. tlaku
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RiXa_A4 »

picus16 píše:váha kolem 3 t nedosahuje ani požadovanejch hodnot.Nepřisává vzduch mezi váhou a turbem?
a ted se zeptam asi trosku blbe....v tech 3t kdyz to jakoby cukne...to teda nemuze delat vaha...tu jsem i vymenil...a ze by mi prisaval vzduch mezi vahou a turbem..to se mi nezda,ja to tam mam z airboxu(na kterym je namontovana vaha vzduchu) a z tý mi de rovnou hadice do turba.....dirka v ni 100% neni...viditelna urcite ne, to myslis ze by tam byl takovej velkej poodtlak? ... este me napada jen ze tam mam v ty hadici od sani este takovou mensi co vede z vika ventilu a konci me pred turbem ....jestli sem to blbe vysvetlil tak muzu zejtra nafotit .... zkratka to prisavani by mohlo bejt spusobeny tim ze ta prepadova trubka fouka vzduch (je ukoncena az tesne pred turbem do sani...a je za vahou vzduchu ... :-) jestli dobre dedukuju,tak zejtra odpojim tu hadici, ucpu tu saci diru ...tak aby vlastne byla jen příma trubka od vahy do turba ... a tu přepadovou necham volne ven ... hm?
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RiXa_A4 »

jini píše:máš špatnej snímač atm. tlaku

no to jsem si myslel že by to moh bejt jen nejakej blbej snimac..ale od airboxu aaz po turbo mam jen gumovy hadice ,,,,takze nevim kde by sem jinde mel ten snimac hledat .... jedinej snimac co mam je jakoby v miste pod steracema jak je ta plastova rpura od sani tam v pulce zespodu je cidlo....samozrejme od olleje ..ale vycistil sem ho .jenze v sani je vzdycky olej..diky tomu ze to turbicko trosku propousti,,,,

kde teda prosimte najdu ten snimac? hned ho pobezim koupit at uz mam kkonecne klid :-) diky
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RiXa_A4 »

jini píše:máš špatnej snímač atm. tlaku

helet at googlimm jak googlim tak nejak nemuzu vycist kde by byl ten snimac tlaku....bojim se ze to bude soucasti RJ motoru....coz by byl peknej pruuuuuuser

mam rok 1997...zejtra z toho chodim plasty a vyfotim motor....
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

Jj, je v jednotce, pokud ho seženeš dá se vyměnit.
Dá se i odstavit změnou mapy v řj. Neměl bys pak jezdit hodně vysoko :D
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RiXa_A4 »

jini píše:Jj, je v jednotce, pokud ho seženeš dá se vyměnit.
Dá se i odstavit změnou mapy v řj. Neměl bys pak jezdit hodně vysoko :D

hmmm tak to sem zrovna slyset nechtel ... vyradit ho zmenou mapy neumim ... vysoko nejezdim ...tak nejak .... :-) sehnat a vymenit.....to uz asi bude jednodussi sehnat jinou RJ .... ale to je asi zas hraha sranda co? no kurnadrat .... a ja si myslel ze to bude delat tta trubka co vede od ventulu do sani k turbu...ze tam fouka a pak to dela ten efekt jako by si to turbo nekde prisavalo ....

takze ma nekdo ten senzor doma? vite o nekom kdo ho ma? za rozumnej peniz?nebo rovnou celou RJ ?

typ mam : 028906021 GN
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

tak jsem udělal log číslo 2 :-)

Příspěvek od RiXa_A4 »

zdravim , tak jsem pořád přemejšlel nad tim "přisáváním" mezi turbem a váhou ....jediny co me napadlo je ta prepadova hadice co vede od motoru k sani turba ....

tak teda tady je log ze vcerejska kdy to bylo zapojeny

http://www.ulozto.cz/9073972/zaslepenej-egr-test-csv

a tady je log z dneska, kdyz jsem tu trubku odpojil...diru co mi vznikla na trubce u sani sem zaslepil gumovym spuntem..a tu prepadovku sem nechal volne v motorovym prostoru ... a jede to o hooodne lip....a zda se me ze to v tech 3000 uz neskube...ale tahne to jako krava ( a to i s tim ze mam natankovanou nadrz-takze je to auto tezky)

odpojena trubka viz obr.2 + novej log :-)
ps.i ja jako amater vidim an grafu rapidni zmenu ...
______

http://www.ulozto.cz/9081877/log-01-003 ... ff-011-csv
http://www.ulozto.cz/9081943/odpojena-t ... slepka-png
______

a jeste jedna otazka..ta prepadovka ma prej funkci jako primazavani turba...ze to tam mam nechat....coz se mi nejak nezda...turbo je mazany prutokove a nechapu proc by se do sání kde má bejt čístej vzduch sere este olej? neni to nejaka takovina ? (rikal mi to jeden mekánik-opravar zemedelskych stroju)

Tak jestli mi na to kluci kouknete...ja sem tam teda vykoumal hned to ze ty drivky dou vsechny uz jakoby souvisle aa maj vyssi hodnoty...no to uz uvidite ...hledal sem i ten snímač atmosférického tlaku ....bylo tady psáno že já jí mam v ŘJ ...jednotka je az to posledni co bychchtel kupovat ....ale treba ten 2hej log bude opravvdu ok.......ale necham to na Vas profikach :-)

dik R
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RiXa_A4 »

tak co chlapi , mrknul ste nekdo na to? ...ja sem ji dneska byl protahnout trubky a dala 180 celkem v pohode.pak uz sem ji nechtel skrtit...a hlavne tozstrelit :-) ale zajimalo by me vas nazor na ten 2hejj log.... oproto tomu prvnimu ..hm?
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

tak uz mi to konecne jede ....

Příspěvek od RiXa_A4 »

cau chlapi,
tak nakonec jsem to vykoumal nasledovne..... egr je uplne pryc, i tu trubku sem vyhodilventil N18 v aute sice je ale nevedou do nej zadny hadicky,,jen konektos s dratama....dal sem vyhodil vahu vzduchu a do konetoru co byl pichlej ve vaze je danej odpor :-) takze to jakoby vazi porad 1250 ....! auto jede jako krava, necoudi neskace do nouzaku, + prepad(odfuk)od ventilu je odpojenej (origo vedl do sani do turba..) a fakt sem byl prekvapanej jak to najednou jede :-) zejtra udelam LOG a dam vam ho sem .... :-D
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

posledni otazecka - cidlo atmosferickyho tlaku

Příspěvek od RiXa_A4 »

dneska sem vydedukoval že kdyz sjedu z velkyho kopce dolu.tak me zalehnou usi , ale co me zarazi ze auto jede doslova jako krááááva ,,,prosim poradte mi jak mam v ECU upravit tu hodnotu toho cidla atmosferickyho tlakku.....prosiiim a nebo je nejaka jina moznost jak to cidlo atmosferickyho tlaku obejit???

pd.jako vaha vzduchu se da obejit odporem /ze pak rika ECU ze je maximalni prutok/ ???

ja uz si nevim rady... (offtopic)

popřípadš kdyby byl někdo ochotnej....bydlim v Českých Budějovicích :-) a o víkendech bejvam obcas v Klatovech ,,,,,,
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
RiXa_A4
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

OPRAVENO :-) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Příspěvek od RiXa_A4 »

Čau,tak jsem se dneska vrhnul na tu ŘJ, vyndal sem ji. doma v klidu jsem ji rozlousknul , zasyčela a ejhle....v hadičce byla dirka, bylo tam i trosku oleje.ale to jsem dukladne vyčistil, dal novou hadičku a hned po první projížďce se to zdálo živý v celým rozsahu :-) vyzkoušim jak to jede a písnu...

fotky viz odkaz ... te to tam hezky vidět :-)

http://www.ulozto.cz/9969292/ridici-jednotka-zip
Audi a 4 avant
1.9 tdi 81 kw
rv,1997
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“