Ako vybrat to spravne ANALOGOVE webasto?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zdar, technickej dotaz, Telestart T90 jednotka a k tomu ten menší ovladač, to je tuším T91. Jak má jen čudlík on a Off a logo automobilky.
http://www.autosip.cz/fotky697/fotos/_v ... 30-(1).jpg
Bude to fungovat s Thermo Top E, kterej mám v Octávce? Předpokládám, že problém by bejt neměl.
http://www.autosip.cz/fotky697/fotos/_v ... 30-(1).jpg
Bude to fungovat s Thermo Top E, kterej mám v Octávce? Předpokládám, že problém by bejt neměl.
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
Tak díky za odpovědi lidi! 
Hele, můžete mě někdo nasměrovat k tomu, jak přesně zprovoznit diagnostiku u Thermo Topu E? Potřeboval bych takovej krok po kroku co a jak
Software mám, KKL kabel taky.
Vyrozumněl jsem, že propojit na Webastu pin č. 1 s pinem č. 7 na KKL kabelu. Nevím ovšem dke se nachází pin č. 1 na Webastu. Dál pak někdo říkal přivézt 12V a nějakou zem či co
Nejsem elektrikář 
Jednu Webasto mám v autě. Tak mít možnost si to připíchnout by nebylo špatný. Každopádně hlavní důvod je ten, že kamarád zrovna koupil a chce to vyzkoušet mimo auto a napojit jestli je vše ok.

Hele, můžete mě někdo nasměrovat k tomu, jak přesně zprovoznit diagnostiku u Thermo Topu E? Potřeboval bych takovej krok po kroku co a jak

Vyrozumněl jsem, že propojit na Webastu pin č. 1 s pinem č. 7 na KKL kabelu. Nevím ovšem dke se nachází pin č. 1 na Webastu. Dál pak někdo říkal přivézt 12V a nějakou zem či co

Jednu Webasto mám v autě. Tak mít možnost si to připíchnout by nebylo špatný. Každopádně hlavní důvod je ten, že kamarád zrovna koupil a chce to vyzkoušet mimo auto a napojit jestli je vše ok.
V minulosti:
V minulosti:
-
- Nováček
Já ti odpovím jen k tomu ovládání. Mělo by to jít i bez hodin. Jak to chceš ovládat? Přes origo DO s jednotkou, nebo nějakým bastlem? Mám takovou tuchu, že udělat samotnej bastl bude fungovat, ale pouze s analogovým webastem bez CANu. Tam je to prakticky jen o tom udělat jakejkoliv vypínač. Ale příjdeš o možnosti jako nastavení doba topení.
V minulosti:
V minulosti:
-
- Nováček
dik za odpovedmir77 píše:Já ti odpovím jen k tomu ovládání. Mělo by to jít i bez hodin. Jak to chceš ovládat? Přes origo DO s jednotkou, nebo nějakým bastlem? Mám takovou tuchu, že udělat samotnej bastl bude fungovat, ale pouze s analogovým webastem bez CANu. Tam je to prakticky jen o tom udělat jakejkoliv vypínač. Ale příjdeš o možnosti jako nastavení doba topení.
mal som pri nom aj origo ovladac ale ten velky a asi pri webaste nie je jednotka k nemu takze sa nan vykaslem a napojim to na dotiahnutie okien na origo DO od auta, je to analog verzia takze spustit nebude problem len ako este doriesit to zopnutie napr. na 15 min...

-
- Nováček
Ano, odstaví se. Je to tuším tak, že když voda dosáhne 80°C, tak se přepne na poloviční výkon.
Vše si řídí jeho vlastní jednotka, která je přímo na těle topení. Jde však o to, že ovladač zadává jednotce, jak dlouho má topit. Pokud budeš mít v kabině hodiny, tak si na nich nastavíš třeba 30 minut, hodiny pošlou asi nějakej impuls jednotce, která prostě po 30 minutách vypne topení. Již bez součinnosti s hodinama. Ty akorát ukazují informativně zbývající dobu topení.
Čili, když ho zapneš nějakým jednoduchým vypínačem, budeš mít jen standardních tuším 20 minut, což je málo.
Alespoň tak nějak chápu fungování Webasta jako celku. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně.
Vše si řídí jeho vlastní jednotka, která je přímo na těle topení. Jde však o to, že ovladač zadává jednotce, jak dlouho má topit. Pokud budeš mít v kabině hodiny, tak si na nich nastavíš třeba 30 minut, hodiny pošlou asi nějakej impuls jednotce, která prostě po 30 minutách vypne topení. Již bez součinnosti s hodinama. Ty akorát ukazují informativně zbývající dobu topení.
Čili, když ho zapneš nějakým jednoduchým vypínačem, budeš mít jen standardních tuším 20 minut, což je málo.
Alespoň tak nějak chápu fungování Webasta jako celku. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně.
V minulosti:
V minulosti:
Napsal jsi uplny nesmysly...

Topeni po dosazeni cca 75-80C vypne spalovani a pouze bezi obehove vodni cerpadlo a pripadne dmychac
Ceka v pohotovostnim rezimu, nez klesne teplota a pote se znovu pusti a topi
Pousteni funguje uplne primitivne, a to tak, ze pokud mu das impuls nebo 12V u analogu tak dokud tem mas pripojenych tech spinanych 12V tak proste topi
Jinymi slovy posles topeni spinanych 12V a zacne topit a topi do te doby nez odsahne provozni teploty, pripadne dokud mu neseberes tech spinanych 12V
Takze tam neni zadny omezeni ze hodiny topi jinak nez obycejny vypinac
Na hodinych si jen nastavujes dobu behu po kterou z tech hodin proste leze spinanych 12V to je cely

Joo jediny omezeni co je dany ř.j. webasta je to, ze topi v kuse max 60min (pravdepodobne z bezpec. duvodu)

Topeni po dosazeni cca 75-80C vypne spalovani a pouze bezi obehove vodni cerpadlo a pripadne dmychac
Ceka v pohotovostnim rezimu, nez klesne teplota a pote se znovu pusti a topi
Pousteni funguje uplne primitivne, a to tak, ze pokud mu das impuls nebo 12V u analogu tak dokud tem mas pripojenych tech spinanych 12V tak proste topi
Jinymi slovy posles topeni spinanych 12V a zacne topit a topi do te doby nez odsahne provozni teploty, pripadne dokud mu neseberes tech spinanych 12V
Takze tam neni zadny omezeni ze hodiny topi jinak nez obycejny vypinac
Na hodinych si jen nastavujes dobu behu po kterou z tech hodin proste leze spinanych 12V to je cely

Joo jediny omezeni co je dany ř.j. webasta je to, ze topi v kuse max 60min (pravdepodobne z bezpec. duvodu)
-
- Nováček
Jo, je tam solidní odběr. Webasto, pumpa co žene vodu, palivový čerpadlo a větrák v kabině. Já na to kupoval 100 Ah baterku a nemůžu si stěžovat 

V minulosti:
V minulosti:
-
- Nováček