řezný olej ???
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
řezný olej ???
mátě někdo zkušenosti s tímto palivem.. mám k dipozici castrol Valuione C 335 ,nebo tak nějak se to píše......dále mám přístup k oleji mazacímu Glison 46 a J5 pak k technickému petroleji.... mícháte si někdo z těchto surovin ďábelskou směs??? případně uvítám rady ,postřehy ,zkušenosti
Mám Audi 80 1,9 TDi r.v 1993
-
- Aktivista
Re: řezný olej ???
dodazoval jsi se na motorkáři.cz jsi to tyKolby píše:mátě někdo zkušenosti s tímto palivem.. mám k dipozici castrol Valuione C 335 ,nebo tak nějak se to píše......dále mám přístup k oleji mazacímu Glison 46 a J5 pak k technickému petroleji.... mícháte si někdo z těchto surovin ďábelskou směs??? případně uvítám rady ,postřehy ,zkušenosti

aho jo sem to jáslovacek.milos píše:dodazoval jsi se na motorkáři.cz jsi to tyKolby píše:mátě někdo zkušenosti s tímto palivem.. mám k dipozici castrol Valuione C 335 ,nebo tak nějak se to píše......dále mám přístup k oleji mazacímu Glison 46 a J5 pak k technickému petroleji.... mícháte si někdo z těchto surovin ďábelskou směs??? případně uvítám rady ,postřehy ,zkušenosti

-
- Aktivista
Kolby píše:mátě někdo zkušenosti s tímto palivem.. mám k dipozici castrol Valuione C 335 ,nebo tak nějak se to píše......dále mám přístup k oleji mazacímu Glison 46 a J5 pak k technickému petroleji.... mícháte si někdo z těchto surovin ďábelskou směs??? případně uvítám rady ,postřehy ,zkušenosti
A co takhle průmyslové převodové oleje PP 13 atd. taky nikdo se zkušenostma??
-
- Aktivista
přijed se ke mě podívat mám cca 8OO litrů olejů převodových i řídkých postupně spaluji v kotle
přímý vstřik se zadrbe tryska motor začne hulit, nepřímý vstřik upálí se žhavka zakarbonuje se dírka z komůrky nad píst a auto zleniví,
zkoušel jsem přidávat i malé množství ten efekt byl po spalení stejného množství stejný dekarbonovat to spalování jde tak přisáváním vody a metanolu
musíš si to zkusit sám žádná pohroma to nebude pokud si trochu umětel a umíš vytáhnout aspon vstřik směle do toho
přímý vstřik se zadrbe tryska motor začne hulit, nepřímý vstřik upálí se žhavka zakarbonuje se dírka z komůrky nad píst a auto zleniví,
zkoušel jsem přidávat i malé množství ten efekt byl po spalení stejného množství stejný dekarbonovat to spalování jde tak přisáváním vody a metanolu
musíš si to zkusit sám žádná pohroma to nebude pokud si trochu umětel a umíš vytáhnout aspon vstřik směle do toho

-
- Aktivista
Takže v podstatě když bych si udělal takovou směs petroleje 3 díly a 1 díl dejme tomu toho převoďáku,tak by to mohlo být cajk ne? nebo bych se toho nebál asi ani 1:1 skousel sem si do flašky namíchat 1:1 a dal sem to na den do mrazáku a krásně tekutý to bylo pořádnneerroo píše:Petrolej je vhodnej.Jezdim na nej taky uz asi 2000km.jen je potreba primazavat.Jede to jak z praku a vubec to necmoudi. mam 1,8TD
[quote="Kolby"]mátě někdo zkušenosti s tímto palivem.. mám k dipozici castrol Valuione C 335 ,nebo tak nějak se to píše......dále mám přístup k oleji mazacímu Glison 46 a J5 pak k technickému petroleji.... mícháte si někdo z těchto surovin ďábelskou směs??? případně uvítám rady ,postřehy ,zkušenosti
!
Dále jsem zjistil ,že mám k dipsozici ještě castrol Honilo 981 a jak sem vygoglil , tak tento řezný olej v sobě nemá síru a chlór a má nízkou viskozitu,což si mylím že by mohlo jít ... co na to říká Slováček .Miloš??
!
Dále jsem zjistil ,že mám k dipsozici ještě castrol Honilo 981 a jak sem vygoglil , tak tento řezný olej v sobě nemá síru a chlór a má nízkou viskozitu,což si mylím že by mohlo jít ... co na to říká Slováček .Miloš??
-
- Aktivista
!
,což si mylím že by mohlo jít ... co na to říká Slováček .Miloš??[/quote]
myslet znamená hovno vědět nalij to tam a uvidíš pokud máš strach jezdi k čerpačce na naftu
,což si mylím že by mohlo jít ... co na to říká Slováček .Miloš??[/quote]
myslet znamená hovno vědět nalij to tam a uvidíš pokud máš strach jezdi k čerpačce na naftu

Nevim co je ten tvuj olej zac.Ja tam leju olej co davame v praci do stroje ale jelikoz vim taky prd co to je
tak to mazu jeste m2t.Do meho vozu leju smes 25l petrolej 0,5l m2t 1,5l (asi prevodovy) olej,2,5l nafty a stamprdli vifu.Nezbyva ti nez experimentovat s tim co mas.Ale jak ja rikam kdo maze ten jede 

tak sem si namíchal směs 5 l Petroleje 3,5 L honovacího oleje ( je střašně řídkej) a přimázl sem to 1,5L variocut(řezný olej na ozubení) to celé 1:1 s naftou a jede to uplně stejně ,možná a o trošku líp a nesmrdí to tolik jak na samotnou naftu ... .. zejtra si toho namíchám plnou nádrž a ještě tam jebnu 2 litry benzínu ,ať to má trošku vyšší oktanový číslo
.... Alternativním palivům 3x zdar