zdravim, mam otazku. predstavme si starsi jednoduchy motor napr favorit 135L to jest 43kw motor s karburatorom. co treba urobit aby taky motor bol schopny papat metanol ako palivo? od e85 by sa to tolko lisit nemalo podla mna (odhliadnuc od korozivnych ucinkov).viem ze pri autach s jednotkou treba nastavovat bohatost zmesi a podobne + ine sviecky. napadlo ma ci by pomohlo v "favo" pripade pretryskovat karbec.pripadne podelte sa o svoje napady a mozne riesenia. Michal
PyroSoul píše:zdravim, mam otazku. predstavme si starsi jednoduchy motor napr favorit 135L to jest 43kw motor s karburatorom. co treba urobit aby taky motor bol schopny papat metanol ako palivo? od e85 by sa to tolko lisit nemalo podla mna (odhliadnuc od korozivnych ucinkov).viem ze pri autach s jednotkou treba nastavovat bohatost zmesi a podobne + ine sviecky. napadlo ma ci by pomohlo v "favo" pripade pretryskovat karbec.pripadne podelte sa o svoje napady a mozne riesenia. Michal
Metyl se dává kvůli možnosti hodně přidat na kompresním poměru až na 13:1 a víc, pokud nechceš snižovat hlavu, tak je to zbytečnost. Ale je potřeba přetryskovat, alkoholy se spalují v jiným poměru se vzduchem, než benzín.
akym sposobom to vlastnte treba pretryskovat?na co davat bacha? chcem sa do toho pustit len potrebujem mat viac informacii.ak ma niekto skusenosti s upravou na e85 nech poradi, velmi by sa to lisit nemalo.
Ja si dost dobre viem predstavit metanol lacnejsi nez benzin nakolko ho kupujem podstatne lacnejsie ak mate niekto zaujem mozem aj predat.... aj mna by zaujimala uprava auta na M100 alebo M85 mohol by sa niekto zbehly v tomto vyjadrit
Kdysi jsem to zkoušel.Nic moc.Bez druhé nádrže fakt problém a k tomu vyšší spotřeba.Taky to střílelo do sání a je hodně hydroskopický. Koukni se na stránky EUROPECON mají tam sadu na jednobodový vstřik na E85 za 5400kč Když jsem tam kupoval díly na přestavbu,vždy mi poradily.
Byl to motor z volhy bez úpravy.Nalil jsem to do teplého motoru.Plyn na podlaze, aby to aspoň trochu jelo.Při změně otáček to často střílelo do sání. Jak to vystydlo,tak to už nešlo nahodit.Tak jsem se na to vykašlal.