tak jsem si dneska udělal "pěkný" den a vytáhl jsem kamarádovi turbo z octávky, až na peripetie s trubkou přívodu oleje ok, ale teď mám problém s "rozlousknutím" turba, skrátka je opravdu hodně zapečený a po dvou hodinách bušení ne a ne povolit.....zkoušel jsem i nahřívat horkovzduškou a na 10 minut do rozpálený trouby (aby bylo do zlatova ) a nic, ani se nehne
u mého turba bylo za půlhodky vymalováno rozděleno a tady ani za boha....nemáte chlapi nějakou fintu??
teď jsem ho na noc zalil uvolňovačem karbonu a ráno se na to vrhnu....už mě napadá jen autogen
vidím to stejně a doufám že se to do rána uvolní, protože sehnat někoho ochotnýho a s autogenem ...každopádně díky
PS: jinak tohle autum bylo unikum, půlka šroubů zapečená a druhá pro změnu vyměněná za nějaký "domo-robo" šrouby..pěkně z měkýho materiálu a jako bonus přirostlá matka u trubky přívodu oleje do turba = zahrál jsem si na ježka v kleci a tahal turbo i s ní ven
ja som to nahrieval na jednoplatnicke cca 10 min + uvolnovacai chemia a pomohlo.. verim ze ked prenikte chemia do tvojo tak na druhy den to rozoberes v pohode. vela stastia
Skoda Octavia 1.9TDI, ASV 81kW, r.v. 2002, 230tis. km, climatronic
díky chlapi za podněty...ta kofola je dobrý svinstvo ale na ten zapečenej sráč nevím nevím...zalil jsem to čističem na kamna a krby (žiravina) a asi to ještě podleju WDčkem...pak dám echo, zda chemie zabrala
Třeba ti to pomůže-používám peroxid vodíku v koncentraci 33%,nechám hoďku či 2 působit,nejlépe přes noc a pak už jen lehce poklepu a turbo je napůl. Neživím se opravami,ale 3 turba jsem už takto rozdělal.A je to účinné i na zarezlé šrouby,matice kdekoliv-i na výfukovém potrubí třeba.Jen pozor na ruce a hlavně oči.
jak jsem slíbil, tak píšu...uvolňovač spojů, ani kyselina na kamna nezabrala, tak se turbo vzalo do dílny pěkně pod autogen.....nahřívalo se nahřívalo, páčilo, ťukalo...mlátilo a turbo stejně nepovolilo
nakonec jsem turbo zalil kyselinou na čištění krbů a kamen, po dvou hodkách z toho vyteklo neskutečně bordelu a regulace jde jak po másle.....každopádně takhle zapečenej kousek se asi jen tak nevidí (najeto budíkových 209000km)