Odstraneni chcipaci klapky na 2.0 tdi?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Odstraneni chcipaci klapky na 2.0 tdi?
Zdravim, premyslim, ze bych si na dvoulitra BKD koupil trubku misto EGR, tak me napadlo jestli by treba nemelo smysl odstranit cely ten aparat vcetne chcipaci klapky.
Nevi nekdo, jestli ta el. klapka skutecne jeste plni funkci chcipaci klapky jako podtlakem ovladana u starsich 1.9, nebo tam je uz jen kvuli snizeni tlaku v sani, aby lip fungoval EGR?
Co jsem koukal, elektromotor s tou klapkou hybe docela pomalu, tak nevim, jestli to umi i nejakou rychlejsi akci pri chcipani motoru, nebo tam je v pripade SW vypnuti EGR uz uplne k nicemu a nic nebrani jejimu uplnemu odstraneni.
Nevi nekdo, jestli ta el. klapka skutecne jeste plni funkci chcipaci klapky jako podtlakem ovladana u starsich 1.9, nebo tam je uz jen kvuli snizeni tlaku v sani, aby lip fungoval EGR?
Co jsem koukal, elektromotor s tou klapkou hybe docela pomalu, tak nevim, jestli to umi i nejakou rychlejsi akci pri chcipani motoru, nebo tam je v pripade SW vypnuti EGR uz uplne k nicemu a nic nebrani jejimu uplnemu odstraneni.
Delal mi to spolecne s chipem reesha tady z dieselpoweru.BH motor píše:zalezi kto ti egr vypinal...
Kdyz teda neni rozumne tu klapku odstranit uplne, nedala by se treba nahradit klapkou ze 125kW verze, anebo jsou ty klapky stejne a nicim bych si nepomohl?
Vubec se mi nelibi jak se v tom miste zuzuje prumer sani a kdyz uz se v tom budu vrtat, chtel bych to udelat poradne