Zdravím odborníky,
hledal jsem tady nějakou radu, co by mohlo být s mým autem, ale nic jsem nenašel, proto bych chtěl poprosit o radu. Zkusím to popsat co nejstručněji, ať tu není stoh textu:
Mám problém s motorem Octavie I combi 1.9TDI PD 74@96kW (ATD), najeto 280tis, tak v 270tis prečipováno. Začali se mi ale projevovat tyto problémy:
- pokud se podaří nastartovat motor tak, aby bežel, jak má, tak při akceleraci cuká - ztrácí výkon. Dělá to tak od 1500ot/min.
- dělá to jak za studena, tak zahřáté
- začalo to dělat víc, až se teď ochladilo, ale to s tím nemusí souviset
- někdy se stane, že když nastartuju, motor se hrozně třepe na vonoběh, mezi 1000-2000ot/min se pak třepe celé auto a vubec nema tah, vypada, jako by jel na míň válců. Do tohohle stavu se motor dostane i po krátké jízdě (par kilometrů), když se nastartuje dobře.
- někdy pomůže vypnout/zapnout motor, ale zas jen na chvíli
- dělaly se rozvody, ale dělalo to i předtím
- tankoval jsem parkrát makro/tesco naftu, teď už Shell
- měnil jsem teď palivový filtr (Bosh), ale nepomohlo
Chtěl bych poprosit, jestli by se v Brně nenašel někdo, kdo by dokázal zjistit, čím to je a opravit to. Nechci to dávat nějakému servisu, který bude jen slepě "měnit", hledám diagnostika a opraváře.
Auto přistavím klidně hned, veřím, že v Brně jsou profíci na slovo vzatí. Napište mi prosím tel do SZ a zavolám.
Děkuji moc
Cukání, divný chod mot. Oct.I 4x4 1.9TDI PD 74kW - OPRAVENO
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Cukání, divný chod mot. Oct.I 4x4 1.9TDI PD 74kW - OPRAVENO
Naposledy upravil(a) mikkiste dne 24 říj 2011, 12:42, celkem upraveno 1 x.
Tak mam auto spravene a jezdi zase krasne, za to velike dik Humlovi, ktery je opravdu profik!
At me treba Huml opravi, jestli to napisu spatne:
Jelo mi to jen na 3 valce, zavada byla v elektrickem vedeni ke vstriku. Huml se ale prokazal jako profik a doladil mi jeste par veci v motoru, ktere se mu nezdaly.
Diky!
At me treba Huml opravi, jestli to napisu spatne:
Jelo mi to jen na 3 valce, zavada byla v elektrickem vedeni ke vstriku. Huml se ale prokazal jako profik a doladil mi jeste par veci v motoru, ktere se mu nezdaly.
Diky!
Superb II combi 2.0 TDI 4x4 CR 125kW