Teče olej přes EGR ventil

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

auditune
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od auditune »

mr.freezer píše:neprecital som si to tu cele, tak neviem ci to tu uz dakto nepisal... olej tecuci z EGR podla mna nie je ani tak z turba, ale z oddychu... mal som to iste... EGR sa mi rosil olejom.. zaslepil som EGr.. nepomohlo.. odpojil som oddych a vyviedol ho pod auto.. a uz je klud.. motor krasne suchy, cistucky... a predsa tie olejove pary z oddychu by isli len na spalenie a zajebavali by cele sanie a aj vnutro motora.. takze zbytocnost... peace
heh pekne si to vymyslel :-D len nerobi ti to mlacky pod autom ?
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Jaké mnozštví oleje v sání za turbem se dá ještě tolerovat. Mě se tam dostává od klikovky. Turbo pravděpodobně nasaje olej z přepadu a tlačí ho do cooleru a pak do motoru. Když jsem dneska odpojil spodní hadici od cooleru, tak z toho vytekl tak malej panák oleje.
Nebylo by lepší tu hadici o kliky odpojit a dát do nějaký nádržky? Z výfuku je to docela cítit, že to pálí olej.
Podotýkám, že turbo je v pořádku, nežere olej.
mr.freezer
Přispěvovatel

Příspěvek od mr.freezer »

kdeze.. mlacky to nerobi... len ked stojim na mieste a odvorim dvere, tak sem tam citit, ten olejovy smrad... ale inak nie :D
Škoda Octavia I Elegance, 1,9 TDI ASV

Seat Ibiza 6k2 1,9 TDI 66kw AGR, 17" AEZ Bimo, BREMBO MAX 280mm+239mm,VA, S764, soft by Tuning-RC, VR6 prítlačák...KPOWER cca 165PS 360NM... vo vyvoji

VW Caravelle T5 2,5 TDI 4motion
svars
Přispěvovatel

..

Příspěvek od svars »

taky mám zaslepený egr a olej v sání mám pořád, ne moc ale je to mastný... a turbo sem dával nový, žádnej repas, má najeto asi 20000...a v intervalu olej nedolévám... taky nevim kde se mi tam bere...
Škoda 1.9, 81
mr.freezer
Přispěvovatel

Příspěvek od mr.freezer »

zase to iste... olejove pary z oddychu... skus odpojit oddych a vyviest pod auto... a uvidis, ze olej v sani nebude..
Škoda Octavia I Elegance, 1,9 TDI ASV

Seat Ibiza 6k2 1,9 TDI 66kw AGR, 17" AEZ Bimo, BREMBO MAX 280mm+239mm,VA, S764, soft by Tuning-RC, VR6 prítlačák...KPOWER cca 165PS 360NM... vo vyvoji

VW Caravelle T5 2,5 TDI 4motion
Kefi
Přispěvovatel

Příspěvek od Kefi »

Ahoj, zničeho nic mám taky mastný EGR, zkoušel jsem odpojit spodní hadici od intercooleru a vytekl ani né malej panák oleje. EGR jsem vyndal vyčistil (byl jak nový) a ted ho mám špinavej od oleje komplet. Je mi jasný, že to jde od kliky, ale jakto, že 200tKm ni c a najednou je total špinavej??
Kefi
Octavia 2.0 TDI CR combi, 110kW, CKFC
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“