povinné zimní pneu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tomas.cz
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: A tohle jsi vycucal z kterého prstu?

Příspěvek od Tomas.cz »

besoun píše:To jsem si nevycucal z žádného prstu ale asi jsi jeden z těch co šetří na nepravém místě (LOL) Tohle je už známa a dlouhodobá věc,zaplatí škodu ale pak vymáha po tobě. Ale až mě nedejbože nějakej takovej blbeček setne tak mu nakopu prdel
Takže když v létě způsobí řidič škodu na zimních pneumatikách tak pojišťovna pojistné plnění poškozenému vymáhá také po viníkovi nehody?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

gumách to asi nebude co??[/quote]

asi jo pokud si všichni obujem na zimu zimáky už nebude žádná dopravní nehoda

a není benga hongají nohama ;)
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Vilik ty jsi opravdu vilík :D Dej si na oči brýle a podívej se na internetu a uvidíš,tohle už zažil jistý můj kamarád v roce 2004 a pneu nebyly poviné a psalo se už o tom dávno. Nebudu se tady hádat o pneu, ráno bude v poho a odpoledne začne sypat a takoví akorát brzdí provoz, protože stojí a blbě čumí v kopcu a klouže. A ty budeš jeden z nich.
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

(Takže když v létě způsobí řidič škodu na zimních pneumatikách tak pojišťovna pojistné plnění poškozenému vymáhá také po viníkovi nehody?)

Tohle zažil kolega,pneu byly zliskané a letní.Pojištovna si dala nějaké podmínky o kterých tě samozřejmě nebude informovat a je to.
widle
Sběrač informací

Příspěvek od widle »

besoun píše:Způsobíš nehodu a nebudeš mít zimní pneu tak tě pojištovna hezky natáhne,ale tohle už pojištovny dělají hodně dlouho. Nemá cenu řešit,jeden den hezky a druhý den začne sněžit a co uděláš??? No max pojedeš busem. Je zimní období tak dám zimáky a mám klid.
+15 je zimní období? Ty jsi sem přišel odkud?
widle
Sběrač informací

Příspěvek od widle »

honzas1 píše:nevim jak vy ale ja jak si pohnu tak mám kola přehozene za 15 min ;) no a šetřim a šetřit budu.. mam měkké gumy docela a při teplotě 15 stupnu kdy každy den najedu přes 60 km pujdou gumy pěkně rychle srat a než napadne blbý sníh tak budou poloviční.. a potřebuju dobre gumy abych se vyhrabal k baráku.. ja pořad sleduju předpovědi a furt hlasi stejně.. tak nevidim zatim duvod přehazovat :) jsem prostě šetrny člověk:D co je na tom..
moje řeč..já vozím zboží i na hory a i tam hlásí v noci nad nulou, natož ve dne
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Ty jsi mačo nebo co? Kolik jsi měl stupnů dnes ráno?
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

a kam jezdíš na hory co? a z čím?
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

V loňském roce jsme zaznamenali dva případy, kdy naši klienti nepoužili zimní pneumatiky, přestože se k tomu zavázali, a proto jsme krátili pojistné plnění,“ potvrzuje Milan Káňa.

Většina ústavů však vnímá, že nastává nová situace. „Pokud máte letní pneumatiky a někdo do vás nabourá, z pohledu povinného ručení není co řešit. V případě, že je to viník nehody, kdo má na svém voze letní pneumatiky, je nutné říct, že poškozený získá výplatu skutečné částky v plné výši. My potom můžeme zpětně regresovat nějakou poměrnou část pojistného plnění na viníkovi nehody,“ přibližuje například Jan Marek z České pojišťovny.

Tady to máte vy chytrolínci co se mlaskáte na letních sjetých pneu když nasněží sníh.
widle
Sběrač informací

Příspěvek od widle »

besoun píše:Ty jsi mačo nebo co? Kolik jsi měl stupnů dnes ráno?
tady bylo skoro 8 a na horách dopoledne přes 10, svítilo celý den slunko...ale můžeš být klidný, počasí sleduju a zavčasu přezuju...
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Už tě musím nazvat lhářem Widle, ráno v 6,30hod bylo v Frýdku- Místku -1 stupen.
widle
Sběrač informací

Příspěvek od widle »

besoun píše:Už tě musím nazvat lhářem Widle, ráno v 6,30hod bylo v Frýdku- Místku -1 stupen.
po osmé hodině mi ukazoval teploměr plus osm...
widle
Sběrač informací

Příspěvek od widle »

ještě teď je na Lysé Hoře nad nulou http://portal.chmi.cz/files/portal/docs ... lysa_hora2
já tam byl před polednem
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Neříkam , že je každý den nula nebo pod nulou. Jsou velké teplotní výkyvy. Jeden den večer máš +10 a další den 0 . Je to celé popsuté to počasí.
Ja jsem pro aby byly zimní pneu povinné,i když nejsem z toho nadšený když je teplo ale byt připraven znamená nebýt překvapen. Ale taky to donutí řidiče at se aspon někdy podívají na pneumatiky, protože někteří mají opravdu slejky a kolikrát lezou dráty. To mluvím o letních slejkach.
widle
Sběrač informací

Příspěvek od widle »

neboj nic, pokud mě překvapí po ránu počasí, skočím do druhého auta, to už mám 14 dnů přezuté.Auto mě živí, v půlce dubna,to už tady bylo skoro léto, jsem jel do Alp, neváhal jsem koupit nové zimní pneu a až po příjezdu jsem přezul na letní.Mám se rád.Jen jsem chtěl napsat, že v tomto počasí s klidným svědomím pojedu na letních...samo, až bude humus, stačí jen déšť a teplota pod 8 stupňů, jde caddy do zimních
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“