povinné zimní pneu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Taky se nemám chuť hádat. Nemá to smysl.besoun píše:Vilik ty jsi opravdu vilíkDej si na oči brýle a podívej se na internetu a uvidíš,tohle už zažil jistý můj kamarád v roce 2004 a pneu nebyly poviné a psalo se už o tom dávno. Nebudu se tady hádat o pneu, ráno bude v poho a odpoledne začne sypat a takoví akorát brzdí provoz, protože stojí a blbě čumí v kopcu a klouže. A ty budeš jeden z nich.

Já jsem naprosto pro zimní pneu, dokonce v určeném období, ale za určitých podmínek. A to je svobodné rozhodnutí každého jednotlivce, jestli si je nazuje, nebo ne. ALE s tím, že pokud způsobí škodu někomu druhému, či třetímu, nebo újmu na zdraví, ponese následky. Úplně stejně, jako cokoli jiné, co nás okolo potkává. Víš kam to spěje? K tupému, blbému stádu hovad (bez urážky), kteří musí mít na všechno vyhlášku, předpis, nebo zákon. Jakmile ho nemají, zastaví se a bezradně přešlapují, protože se najednou dostali do situace, kdy nevědí co dělat, protože na to není pokyn. A není to jen problém zimních gum. To je jen další zářez do pažby manipulátorů.
Z té hrůzy, co hrozila vylézt z poslaneckých lavic je tohle ještě přijatelné. Jsem zvědav s čím přijdou za rok. Už jede naplno mediální masáž za listopad - duben natvrdo. Bohužel, ke všeobecné hysterii notnou dávkou přispívají prolhaná média.
Jo, ještě jedna poznámka. Vždy, když vyleze nějaké nepopulární opatření, vylezou s tím zároveň argumenty PROČ. Tentokrát je tak nějak ticho, kromě hromadné havárie na D 1, kde bylo úplně jedno, jestli se tam jelo na zimácích, či ne. Proč? Protože nikdo nedokáže, kolik nehod bylo třeba v minulé zimě na zimácích, nebo letňácích. Naopak, protože počet lidí, co jezdí na zimních neustále stoupá a přitom počet nehod je +- stejný, kde je chyba?
Jsou řidiči a řidiči. Někdo klidně pojede na sněhu na letních a dojede bez problémů, aniž by někoho omezil, či ohrozil, nebo jiný, co si nazuje zimáky, myslí si, že je léto a vyšvihá se v první zatáčce. Takže vše je v lidech.
S argumenty, že jsou mezi námi blbci, na které se musí takové vyhlášky tvořit se poperte každý podle svého, kam patříte. Viz předešlá poznámka.
V podstatě jde jen o prachy a nejenom u zimáků. Viz hmotná zodpovědnost provozovatele vozidla. Kvůli komu, nebo lépe čemu tohle je?
VW Sharan
1.9 TDI PD
1.9 TDI PD
Kód: Vybrat vše
Taky se nemám chuť hádat. Nemá to smysl.
Já jsem naprosto pro zimní pneu, dokonce v určeném období, ale za určitých podmínek. A to je svobodné rozhodnutí každého jednotlivce, jestli si je nazuje, nebo ne. ALE s tím, že pokud způsobí škodu někomu druhému, či třetímu, nebo újmu na zdraví, ponese následky. Úplně stejně, jako cokoli jiné, co nás okolo potkává. Víš kam to spěje? K tupému, blbému stádu hovad (bez urážky), kteří musí mít na všechno vyhlášku, předpis, nebo zákon. Jakmile ho nemají, zastaví se a bezradně přešlapují, protože se najednou dostali do situace, kdy nevědí co dělat, protože na to není pokyn. A není to jen problém zimních gum. To je jen další zářez do pažby manipulátorů.
Z té hrůzy, co hrozila vylézt z poslaneckých lavic je tohle ještě přijatelné. Jsem zvědav s čím přijdou za rok. Už jede naplno mediální masáž za listopad - duben natvrdo. Bohužel, ke všeobecné hysterii notnou dávkou přispívají prolhaná média.
Jo, ještě jedna poznámka. Vždy, když vyleze nějaké nepopulární opatření, vylezou s tím zároveň argumenty PROČ. Tentokrát je tak nějak ticho, kromě hromadné havárie na D 1, kde bylo úplně jedno, jestli se tam jelo na zimácích, či ne. Proč? Protože nikdo nedokáže, kolik nehod bylo třeba v minulé zimě na zimácích, nebo letňácích. Naopak, protože počet lidí, co jezdí na zimních neustále stoupá a přitom počet nehod je +- stejný, kde je chyba?
Jsou řidiči a řidiči. Někdo klidně pojede na sněhu na letních a dojede bez problémů, aniž by někoho omezil, či ohrozil, nebo jiný, co si nazuje zimáky, myslí si, že je léto a vyšvihá se v první zatáčce. Takže vše je v lidech.
S argumenty, že jsou mezi námi blbci, na které se musí takové vyhlášky tvořit se poperte každý podle svého, kam patříte. Viz předešlá poznámka.
V podstatě jde jen o prachy a nejenom u zimáků. Viz hmotná zodpovědnost provozovatele vozidla. Kvůli komu, nebo lépe čemu tohle je?
- martinsidlo
- Aktivista
No když budou všcihni přemýšlet jako Ty a budou jezdit v zimě na letních, tak si myslím že nehod bude určitě víc. Víš proč je v zimní pneumatice silika? Atd??JARDA2 píše:Jenže voni to do tebe napálej i na zimních gumách takže o gumách to asi nebude co??Matias píše:No za letní v zimě bych střílel. Pojedu s malým, na autě nové zimní pneu (kupuju každé max tři roky nový. Raději si zaplatím a mám klid za sebe). Pak pojede někdo, kdo šetří a nepředpokládá že bude v zimě námraza a bude mít letní a nabourá mě a nedej bože udělá něco malýmu, tak v tu chvíly mám před očima černo a je mi jedno že bych mohl mít problém s muži zákona. Jednou mě pán naboural a to jsem byl tak rychle odpoutanej a venku z auta, že chudák zapomněl kde má zelenou kartu jak jsem na něj křičel. A to jsem jel bez prcka.
Můj názor je takový, že máš auto?? Tak musíš mít na vše kolem. Nemáš?? Tak nejezdi.
Doufám že jsem někoho neurazil. Nebylo to konkrétně na jedince, ale globálně.
Zimní gumy jsou od toho aby se v zimě daly na auto. Zkus si třeba v 50Kmh zabrzdit na sněhu s abs s letní a zimní pneu. Zimní myslím nějakou normální a ne Wanli, atd. Myslím si že uvidíš sám rozdíl. Nebo si myslíš, že zimní jsou jenom tak že si je vymyslel nějaký výrobce?
Jasný že když bude debil co neumí jezdit, tak mě narve i s hřebama, ale když jede normální člověk co nedělá kraviny, tak mu zimák pomůže. Taky záleží na vyježděnosti.
Tohle me fakt bavi pred 70 lety se jezdilo na pneu celorok. Před 25 lety to same pouze 1 pneu. Nebyla sul pouze traktory s radlici
nebyli nesmyslne postihy za nesmyslne zakony .
Lidi se tak nemstily viz tady prispevky :
"No za letní v zimě bych střílel."
"Můj názor je takový, že máš auto?? Tak musíš mít na vše kolem. Nemáš?? Tak nejezdi."
"Máš mít zimní, pokud nemáš, tak flastr,ale pořádný"
Nevim ale tenkrat se na v zime jezdilo i na jawach no problem.
cim to bude asi tema rozmazlenejma mstivejma a zavistivejma frackama co se za tech 35let urodilo )))) kteri neumi poradne maknout a davat na silnici pozor. potrebuji ABS ESP zimni gumy se silikou 5 hvezdicek Euro NCAP. parkovaci asistent, asistent na brzdeni a dalsi srajdy protoze uz to lidi neumi.
kazdym zakonem se nestava auto bezpecnejsi ! spise to je naopak Nac Vám je veskere zabezpeceni kdyz potkate strom )) Ale nebojte zachvilku bude auto za vas i ridit a pak i...
asi sem holt jinej sem proti zakonu o zimnich pneu kazde narizeni je kruckem k nesvobode
nebyli nesmyslne postihy za nesmyslne zakony .
Lidi se tak nemstily viz tady prispevky :
"No za letní v zimě bych střílel."
"Můj názor je takový, že máš auto?? Tak musíš mít na vše kolem. Nemáš?? Tak nejezdi."
"Máš mít zimní, pokud nemáš, tak flastr,ale pořádný"
Nevim ale tenkrat se na v zime jezdilo i na jawach no problem.
cim to bude asi tema rozmazlenejma mstivejma a zavistivejma frackama co se za tech 35let urodilo )))) kteri neumi poradne maknout a davat na silnici pozor. potrebuji ABS ESP zimni gumy se silikou 5 hvezdicek Euro NCAP. parkovaci asistent, asistent na brzdeni a dalsi srajdy protoze uz to lidi neumi.
kazdym zakonem se nestava auto bezpecnejsi ! spise to je naopak Nac Vám je veskere zabezpeceni kdyz potkate strom )) Ale nebojte zachvilku bude auto za vas i ridit a pak i...
asi sem holt jinej sem proti zakonu o zimnich pneu kazde narizeni je kruckem k nesvobode
Hele, je to asi pravda. Sice jezdilo 40 x méně aut, podstatně pomaleji a den či dva nic neznamenal, ale zase to nelze v žádném případě porovnávat s dnešní dobou, kdy hodina či dvě jsou poměrně důležité.avatar píše:Tohle me fakt bavi pred 70 lety se jezdilo na pneu celorok .... ..... asi sem holt jinej sem proti zakonu o zimnich pneu kazde narizeni je kruckem k nesvobode
Každopádně souhlasím, osobně s nelibostí sleduji, jak nás, občany, více a více šikanují zákazy, příkazy a razítky na kdejakou blbost, kdy je svobodná vůle a svobodné jednání tvrdě regulované, kontrolované a vlastně i nežádoucí.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
Nedokonalý zákon a lidi hledají jen kličky jak to obejít. V minulosti jak bylo pod 7 stupňů tak část lidí přezila pak s prvním sněhem další , no a zbytek co na to neměl, nebo paka co si myslí že na letních se jim nemůže nic stát tak nepřezuli a přezouvat nebudou a budou doufat ,že je nikdo nechytne.. Jen chci říct že teď lidi víc vymýšlejí jak nepřezout než přezout a mít klid.
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
myslim si, ze kolesa na ziadnom aute neboli skonstruovane tak, aby sa dvakrat do roka menili, to vidim ako problem! nikto s konstrukterov s tym nepocital...Bobanius píše:Nedokonalý zákon a lidi hledají jen kličky jak to obejít. V minulosti jak bylo pod 7 stupňů tak část lidí přezila pak s prvním sněhem další , no a zbytek co na to neměl, nebo paka co si myslí že na letních se jim nemůže nic stát tak nepřezuli a přezouvat nebudou a budou doufat ,že je nikdo nechytne.. Jen chci říct že teď lidi víc vymýšlejí jak nepřezout než přezout a mít klid.
za chvilu sa co este bude musiet na aute menit? motor, dvakrat do roka? alebo vymyslia katalizator kazdy rok novy?
ked v teplych krajinach vystacia cely rok s jednymi gumami, preco nerobia zmesi o 10 stupnov nizsie a teiz budem chodit na nich cely rok
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km