Vstřiky TDI PD - montáž/demontáž
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ahoj všichni, tak se přidám i já s mojí první zkušeností s PD, mám BMP a "zvedala se mi hladina oleje"... dal jsem na radu Ladase, sehnal těsnění ke vstřikům od Čmouda, přečetl tohle vlákno snad 3x
a je hotovo. Vstřiky jsem povolil o 180 napsal mi to kámoš ze škody. Motor si přede dá se říct stejně akorát na první poslech se mi zdálo že jde "tvrdě". Než jsem povolil seřizovací šrouby, schválně jsem je změřil o kolik je dotáhnu, bylo to u jednoho vstřiku o 270, u dvou skoro celou otáčku a u jednoho přes 360. Mrzí mně, že jsem neměl nové seřiz. šrouby
, původní měli na sobě drážky...musím je dohnat a vyměnit spolu se sedly (nemáte někdo?). Pánové všem díky za příspěvky, mám radost že se to povedlo, byl jsem trošku nervózní když jsem startoval poprvé ale jen než se naplnily kanálky naftou (asi 5.start) ještě zkouknout na vagu, na tom se taky pracuje, ještě jej nemám
...a teď mrknout ještě na náhon čerpadla a vyvažovacích hřídelí, ale to je jiná kapitola tohoto motoru
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... p&start=15

...a teď mrknout ještě na náhon čerpadla a vyvažovacích hřídelí, ale to je jiná kapitola tohoto motoru

-
- Přispěvovatel
zkoušel jsem oboje nastavení, a absolutně žádný rozdíl v chodu ani na vagu. Kluci VW je zkoušeli nechat dotáhlé na doraz (staré vstřiky), jestli se zničí a tvrdili, že šlapali v pohodě. Prostě nějaká vůle by tam měla být, ale jesti je to 180 nebo 225 stupňů bude asi jedno.Tom.s píše:taky bych se rád dozvěděl jak to teda je protože někdo tvrdí že je nějakej dodatek že se všechny vstřiky nastavujou 180, druhej zas řekne že 225 ví teda někdo přesně jak to je?
kolik teda nastavit ASZ se vstřiky AL?
VW Passat B5,5 AVF, PD 96kW
Ohledně toho nastavování vstřiků no nejkolměji pomocí rozměrů od krajehlavy... obyčejná šuplera se mě zdá mockrátká. Čim to měříte vy? Dále mi pořád nejde do hlavy, proč se ty vstřiky tímtou způsobem seřizují, když se vlastně otáčejí okolo své osy a polohu vůči ose vahadel vlastně nezmění... vysvětlil by mi to někdo?
1.9TDi PD 85kW AJM kat off, EGR off, kn filtr, turbo 96kw
Vymena vacky 2,0 TDI 103kw
Cau.Vedel by mi niekto povedat ci tieto hodnoty su v norme po vymene vacky a hydrostelov. Nic som nenastavoval a ci nieco netreba nadstavit,lebo sa mi zda vyssia spotreba.Kod motora BMM.Dakujem.

VW Touran 2,O TDI 103kw
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Tak rozvody som dal na nulu,trisky na skusku 180 a aj na 225 a spotreba stale dost vysoka,skoro o dva litre.Prosim o radu co stym mam robit?sparco gti píše:ano spotrebu mas vysiu preto lebo rozvod mas posunuty do minusu musis to dat na nulu alebo do plusu 0,5a spotreba by mala klesnut
VW Touran 2,O TDI 103kw
-
- Přispěvovatel