problem z motorom vw passat 96kw tdi pd

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
zdenko777
Nováček
Odpovědi: 0

problem z motorom vw passat 96kw tdi pd

Příspěvek od zdenko777 »

zdravim ,mam taký problém z vibráciou motora na passate b5,5 z motorom VFA 96kw ,motor ma stálu vibraciu ale pri 1800-2000 ot/min ma najvyšiu .neviem ako by sa to dalo odstraniť ,nevie niekto poradiť? trisky som daval čistiť ultrazvukom a aj tandemové čerpadlo som skúšal meniť a je to stále take isté ,zatial mi nikto nevedel poradiť a zotrvakom to asi nebude lebo auto sa bez problémov rozbieha a aj to dobre ťahá ,ak by niekto niečo vedel budem rád .dík
passat b5,5 96kw avf
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Ten setrvak to muže dělat taky pokud je seklej tak ani nemlati.Nic se z motoru předtim neozyvalo?Tlaky jsou v pořadku?
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

mozes skusit jemne pritlacit spojkovy pedal za jazdy a ak to bude kopat do pedalu tak sa potvrdi spojka.
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
zdenko777
Nováček

Příspěvek od zdenko777 »

vdaka , myslim že tlaky su ok , auto mám od februára a už mam nabehané 15tis a dolial som tam necelý liter oleja a má to aj ťahy ,spojku som skušal ,pedal ide v poho nič sa nedeje a spojka nešmýka ,no ale neviem sa nevyznám v tých zotrvakoch ,ja som to kupil a už to robilo ,tak som skušal trisky ,a aj rozvody a kladky a tandemove čerpadlo ale asi bude ešte treba skusiť ten zotrvak ,ja myslim že keby to boli trisky že by to j zadymovalo ale ide to pekne a bez dymu tak neviem.vdaka za rady
passat b5,5 96kw avf
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

bol si s tym uz na diagnostike, nic nehlasi?
co zavesenie motora?zeby si mal vyteceny silentblok...
cez VAG com sa da pozriet ako funguju trysky, pripadne ako su na tom valce...
zdenko777
Nováček

Příspěvek od zdenko777 »

no jasne bol som v pl v bosch servise ,po tom ako som daval čistiť trisky tak mi vynulovali chyby tych trisiek a inak ten motor na volnobehu sa správa normálne ale tu vibráciu je tam trošku poznať ,možno nakoniec pômôže vymeniť zotrvák mne to pripadá ako keby bol nevyvažený , inak na tom počítači nezistili nič a aj technickú to spravilo ok ,polovičná dymivosť
passat b5,5 96kw avf
hosin
Nováček

Příspěvek od hosin »

zdarec mam uplne ale uplne ten sami problem.Trysky nove el. k tryskam taky nova, vačka prekontrolovana na optrebeni. silenbloky motoru nove.(LOL) prosim poradte
zdenko777
Nováček

Příspěvek od zdenko777 »

tak máš nove trisky ? kolko si za ne dal a ak sa možem opýtať kto ti to montoval?mne to včera pozeral jeden chalan cez vag-com a vypadá to na trisky ale ešte skúsim zajsť za neakými profíkmí a inak som niečo počul o tom že to môže robiť zotrvák ked tam praskne neaká guma alebo sa stane nevyvažený aleto by si mal problem asi aj z pedalom spojky ?ten máš ok alebo?
passat b5,5 96kw avf
hosin
Nováček

Příspěvek od hosin »

trysky mam za 8000kc sadu.už jsem na to přišel dela to setrvačnik včera me jenom tak napadlo auto rozjed nechat tam kvalt a vypnout kilček auto vybrovalo dal tak vstřiky a ani žadna jina elektronika to byl nemuže.tlaky Ok tak zbyl jen ten setrvak.dnes jsem sundal převodovku. tak me čeka novy setrvačnik a jeden zadni silentblok. :)
superbecko
Přispěvovatel

Příspěvek od superbecko »

To je jasnej setrvák,zastav někde v kopci,ještě třeba trochu stoč kola a pak se pomalinku rozjížděj.Začne tě kopat pedál spojky.
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

superbecko píše:To je jasnej setrvák,zastav někde v kopci,ještě třeba trochu stoč kola a pak se pomalinku rozjížděj.Začne tě kopat pedál spojky.
ale jemu to do opedalu vraj nekope a taketo hodnoty maju vstreky:
Obrázek
Chybu toho druheho vstreku nejde vymazat a hlasi:
17672 - Ventil cerpadla/trysky valce 2 (N241) Regulacni mez prekrocena.
Motor ma nezdravy zvuk pri akceleracii sa zda akoby jeden valec zle palil alebo nepalil vobec, vibracie najviac citit od 1500-3500otacok.
Inak hadam sa Zdeno nehnevas ze som to tu zavesil.
zdenko777
Nováček

Příspěvek od zdenko777 »

do pedalu to naozaj nekope ,rozbieha sa to vždy plynulo a pekne ľahko,problem je vždy okolo 1800-2000ot/min,ked prekoná tieto otáčky auto ťahá lenže vibráciu je cítiť a robí to aj na volnobehu bez zaradenej rýchlosti. ja myslím že treba vymeniť tie trisky tam kde je v tom grafe najmenšia hodnota ,to je nová trisky alebo teda najnovšia ,tie trisky máš origo alebo ? hladal som na nete ale akosi som k ničomu nedospel,dík
passat b5,5 96kw avf
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

tu mas cennik, ale kupis len spicky, nie cele vstrekovace:
http://dieselpower.cz/doc/prices/vw_cenik_trysek_mo.pdf
Na tvojom mieste by som skusil vymenit cely druhy vstrekovac, ja si myslim ze to pomoze.
zdenko777
Nováček

Příspěvek od zdenko777 »

vdaka
passat b5,5 96kw avf
fred2
Nováček

Re: problem z motorom vw passat 96kw tdi pd

Příspěvek od fred2 »

zdenko777 píše:zdravim ,mam taký problém z vibráciou motora na passate b5,5 z motorom VFA 96kw ,motor ma stálu vibraciu ale pri 1800-2000 ot/min ma najvyšiu .neviem ako by sa to dalo odstraniť ,nevie niekto poradiť? trisky som daval čistiť ultrazvukom a aj tandemové čerpadlo som skúšal meniť a je to stále take isté ,zatial mi nikto nevedel poradiť a zotrvakom to asi nebude lebo auto sa bez problémov rozbieha a aj to dobre ťahá ,ak by niekto niečo vedel budem rád .dík

A neopíra se ti šroubek airboxu o kastlu?Už jsem viděl přesne takovou rezonaci v 1800-2000ot/min
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“