Powerflex montáž

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Hoblik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Hoblik »

subz3ro_tdi - porovnatelne se serii to opravdu neni, auto presne drzi stopu, je lepe ovladatelne a ovladatelnost umerne roste se zvysujici se rychlosti. Nedostavuje se takove neprijemne ponorovani pride pri brzdeni a zaklaneni auta pri prudkych rozjezdech. Tuzsi ovladatelnost a vetsi prenos informaci pres volant k ridici, ma taky neodiskutovatelny prinos behem ostre jizdy.

Jednoduse pri extremnim zvysovani vykonu si myslim ze je to nedilna soucast upravy, odpovidajicim zpusobem posilit i tuto cast vozu. Vykon zvyseny o 80% sebou nese tyto nezbytne ukony ktere je na voze treba vykonat, aby ridic uzivatel (ja) zbytecne neprichazel do krizovych situaci.

Forest : S Johanem jsem si zatim nepisnul ani PM, ale co neni muze byt ze. Co se tyce teorie tak ta je sice krasna, ale pokud neco nepostavis na ctyri kola, neodprezentujes siroke verejnosti tak to bude porad velmi nahrane....twin project tady zminujes prakticky v kazdem threadu kde ti zacnou lidi odporovat.....takze (offtopic) ?
CDVA combi :-)
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

2Indi: ved prave, ze som mal Powerflex v ramenacch skor ako ty, Fun, Hoblik, este skor ako si to zacal distribuovat... a vy ma tu nazyvate teoretikom.... trosku pokrytectvo, nie?
Uz sa viac k tomuto vyjadrovat nejdem, lebo pletiete jedno cez druhe.... od urciteho bodu sme sa bavili o zadnej naprave...

2Hoblik: trosku zbytocne vypisovat tu o zlepseni jazdnych vlastnosti, ked sa bavime o komforte, nie? Su aj pryzove ulozenia ktore jazdnymi vlastnostami smelo konkuruju polyurethanovym a nestane sa ti ze sa ti pouzivanim rozpadnu na naprave a komfort serioveho auta je zachovany, navyse je to aj lacnejsie a dostupnejsie.... a uz to prosim nekomentujme, nikam to nevedie. Skupinka TDIFun Chiptuning ma rada Powerflex, skupinka subz3ro_tdi, Forest a niekolko dalsich ktoych nebudem menovat nie.
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Hoblik
Přispěvovatel

Příspěvek od Hoblik »

subz3ro_tdi - tak tim padem cele todle tema nema hlavu ani patu, michate tady powerflex s komfortem a auty typu GIV a podobne.....
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

V tomto s tebou suhlasim.... je tu z toho jeden velky bordel a vylievanie emocii. Jedina podstatna informacia z tych 3 stran co sme sa diskusiou dozvedeli je, ze Powerflex zo zadnej napravy sa daju bez poskodenia demontovat, toto by som vypichol, pre mna to bola novinka...
Zvysok a osobne narazky si pre druhy krat odpustme, ja som sa toho zdrzal ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Hoblik píše:...
S Johanem je to skoda, Tvoje volba.

Ohledne twinu: zminil jsem ho po Tvem osoceni, ktere se zjevne zakladalo jen na dojmech, ktere jsi ziskal tu na foru, tedy bez jakekoliv jine dalsi zkusenosti, coz Te omlouva. Na kolech to je dva roky a vic, jak rok jsem to neprezentoval vubec (prvni "oficialni zminka" padla v tomto pripade, tedy vice, jak rok po uvedeni do provozu http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 811#397811).

Kdyz pominuly duvody proc to nedelat, tak jsem tak ucinil. Nehodlam to prodavat, tudiz nemam zapotrebi graf. Graf bych mel zapotrebi az v pripade, ze by se to ladilo s W/M, ktery mi doma lezi uz pres 8 let.

Me staci, ze mam spodek na pruzny jezdeni do mesta a vrsek na "blbnuti" mimo nej. Souhlasim, spodek by mohl byt lepsi a vrsek taky ... i za cenu, ze by ta turba tolik na sebe nenavazovala (moc stredni otacky nepouzivam). Nejsem clovek, ktery potrebuje od zensky ujisteni, ze je uspokojena, staci se na ni po soulozi podivat a vim. Nepotrebuji aby o tom ona ujistovala moje kamarady nebo jeji kamaradky ... rozumis tomu primeru? Chapes muj postoj? ;)

To je asi tak vse, co jsem chtel rict a myslim, ze subzero to shrnul celkem trefne. Nemam potreby se k tomu dal vyjadrovat, protoze je to zbytecne, opakuji naprosto zbytecne vysilujici a zjevne to nikam nevede.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
marena tdi
Aktivista

Re: .

Příspěvek od marena tdi »

duchxt píše:marena: oni jdou na oktu sehnat i origo tvrdy silentbloky na zadni napravu ? z tt ? nebo z ceho to je, vidim jen fotku a fialovy to neni :D
poslal jsem ti SZ
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Hoblik
Přispěvovatel

Příspěvek od Hoblik »

Forest píše:

Ohledne twinu: zminil jsem ho po Tvem osoceni, ktere se zjevne zakladalo jen na dojmech, ktere jsi ziskal tu na foru, tedy bez jakekoliv jine dalsi zkusenosti, coz Te omlouva. Na kolech to je dva roky a vic, jak rok jsem to neprezentoval vubec (prvni "oficialni zminka" padla v tomto pripade, tedy vice, jak rok po uvedeni do provozu http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 811#397811).

Kdyz pominuly duvody proc to nedelat, tak jsem tak ucinil. Nehodlam to prodavat, tudiz nemam zapotrebi graf. Graf bych mel zapotrebi az v pripade, ze by se to ladilo s W/M, ktery mi doma lezi uz pres 8 let.

Me staci, ze mam spodek na pruzny jezdeni do mesta a vrsek na "blbnuti" mimo nej. Souhlasim, spodek by mohl byt lepsi a vrsek taky ... i za cenu, ze by ta turba tolik na sebe nenavazovala (moc stredni otacky nepouzivam). Nejsem clovek, ktery potrebuje od zensky ujisteni, ze je uspokojena, staci se na ni po soulozi podivat a vim. Nepotrebuji aby o tom ona ujistovala moje kamarady nebo jeji kamaradky ... rozumis tomu primeru? Chapes muj postoj? ;)

To je asi tak vse, co jsem chtel rict a myslim, ze subzero to shrnul celkem trefne. Nemam potreby se k tomu dal vyjadrovat, protoze je to zbytecne, opakuji naprosto zbytecne vysilujici a zjevne to nikam nevede.

Ok Foreste nebudu do tebe dal dlubat, prece jen ty jsi v diskuzich kovany hrac, a ja se s tebou tady o horky brambor pretahovat nebudu :)
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Tak děkuju všem za příspěvky a ještě mi poraďte s tou montáží.
Nemazat anebo mazat a čím.Jde mi o to abych je při montáži nenamazal a budou mi třeba kvůli tomu jezdit v uložení. :)
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
halopici
Přispěvovatel

Příspěvek od halopici »

K powerflexom dostanes aj sacok s vazelinou, neviem ale aky typ to je. Montaz prebehla bezproblemov.
TDIfun
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TDIfun »

Forest píše:

(noteeth) ty to vzdy ukoncis tou sukackou (noteeth) (noteeth) (noteeth) zestarneme, prijde rodina a taky nakonec budeme chtit uz jen komfort ;) ;) velke auto a jezdit pomalu..
340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

fun : (noteeth) (LOL)
tappaja
Nováček

Příspěvek od tappaja »

Ozivim tohle tema.
Poridil jsem komplet sadu powerflex na svoji OII 2.0 TDi combi. Stary gumovy sice uplne na sracku nebyly, nic nebouchalo, ale auto bylo na dalnici nervozni, porad sem musel korigovat smer.

Auto jsem koupil z 50tis najetejma, v 55tis jsem nasadil sportovni podvozek -30/30 Weitec. Nastalo znatelny zlepseni, ale v cca 90tis to auto znervoznelo a rozhodl jsem se pro komplet polyuretany.

Koupil jsem primo z UK celou sadu, vyslo to na necelych 11tis Kc. Vymenu udelal jeden clovek v Brne, ma svuj autoservis. Byla to prace na den, vse potrebny bylo pribaleno, byla u toho montazni vazelina, vsechny podlozky atd...

Prvni dojmy? Uplne jiny auto! Jede to jak po kolejich, neskutecna odezva. K zaporum, musel jsem vyhodit vlozku do spodniho drzaku motoru, pri akceleraci se motor nekde opiral do kastle a drncelo to. Udajne za to mohl horni drzak motoru, kterej stoji cca 3tis a nechtel jsem riskovat nakup naslepo. Je to nejakej hydrofluidni drzak nebo co. Ale jeste s tim koketuju, protoze se zpresnilo razeni, rychlosti tam padaly jak po masle a reakce na plyn mi prisla takova rychlejsi. Nasel jsem tohle:
http://www.spoox.co.uk/catalog/product_ ... 771b9616dc
pokud bych 100% vedel, ze to bude kompaktabilni a poresi moje problemy, tak do toho pujdu.

Co se tyka hluku, je tam mirnej narust hluku od pneu, jak se to prenasi do kastle, ale nic dramatickyho. Rany, razy nic takovyho nepocituju. Tak doufam, ze to vydrzi nejakou slusnou dobu, dyl jak origo gumy doufam...

A jeste jedna vec, ktera zlepsi ovladatelnost, predni + zadni stabilizator na OII od Eibachu, serie ma 21+19mm, tohle vylepseni 26+23mm, silentboky v baleni, cena nejakejch 8tis...

Snad tohle nekomu pomuze v rozhodovani, ja se rozhodoval asi 30tis km :o))
Vasekk
Přispěvovatel

Příspěvek od Vasekk »

Mám v plánu osadit přední ramena polyuretanama od anglické SuperPro. Co jsem pročítal fora tak leší reference jak na powerflex. Má někdo zkušenosti? Pro snížené auto je dvoudílný zadní siláč nutností. Jinak jezdím denně na 225/35/19, o 5cm níže než origo RS (crazy)
Octavia Combi RS TFSI 2009 powered by OEMplus.eu
APR Stage 2+, APR HPFP, RS4 FPRV, Neuspeed intake, S3 IC, H&R coilovers, Porsche BBK, 19" BT, Milltek TBE, etc.
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

ja dal do prednich ramen z TT a myslim ze je to v pomeru vykon/cena lepsi jak powerflex... jinak jezdim leon1 KW2 s koly 235/35/19.... nicmene powerflex premejslim dat na reakcku.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
MKTech
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MKTech »

Powerflex je pěkná sračka. Sám jsem to měl na autě před 4mi nebo 5ti lety. a to GOLF IV ARL 4Motion.V předních ramenech zadní uložení tam to vypadávalo samo není nad origo TT. Že by powerflex byl nějak tvrdý oproti origo tak ani náhodou. Jedinná věc se max dobře montuje a guma o něco málo vydrží víc toť vše. A Jediný rapidní rozdíl byl jen u uložení silenbloku přední náprava a převodovka takzv. sluchátko tam to bylo znát. Jinak nedoporučuju vyhozené peníze.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“