Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese
Takže na první pokus jsem se trefil na 0.0 Kdyby to někoho zajímalo tak u OII 1,9PD 77kW jsem měl hodnotu -3,9. Posunutím o 1mm (označeno na původní pozici šroubu) směrem ke kabině (proti směru hodinek) jsem to dal na nulu. Je to tedy docela citlivé.
Auto mi chytalo v pohodě, ale teď jde na první cvaknutí. Uvidíme co za spotřebu bude ukazovat počítač.
Tak zajímavý problém. Po seřízení jsem hodnotu několikrát kontroloval. Vždy seděla na "0". Vždy to ale bylo po najetí cca 15km, auto bylo ohřáté, ale řemen očividně ne. Teď jsem najel 40km a testnul to znovu. Hodnota je -5.9. Nevěřil jsem vlastním očím. Jdu zkontrolovat šrouby, ale utahoval jsem poctivě takže si spíš myslím, že je to protažení po ohřátí řemenu. Jen pokud je to takhle a měl jsem na studeném řemenu původně -3,9 musela být hodnota po ohřátí někde na -9°. Uvidíme až auto vychladne.
Tak asi něco dělám špatně, protže jsem to posunul o další mm aby ve vagu byla 0. Následně jsem byl shodou okolností na brzdě kde mělo auto jen 95 koní. Posunul jsem tedy to kolo na úplně původní pozici (měl jsem tam rysku) a auto má hned o 10 koní víc. V diagnostice to ukazuje -5.4 při teplém motoru. Teď teda nevím, ale asi to tak nechám, protože tak auto jezdilo asi 50 000Km od poslední výměny řemenu.
No já tedy nejsem žádný odborník na motory, ale jak už jsem psal mám s tím hodně špatné zkušenosti a majitelům PD to doporučuji nezkoušet. Posouval jsem o maličké kousky a auto ztratilo cca 10HP při posunutí o 1-2mm (kontrola na brzdě). Občas se to ve Vagu tváří jako 0, ale tomu nevěř. Chce to počkat a nevím proč, ale naskočilo mi to až po pár km. Snažil jsem se vrátit to na risku co jsem si dělal ale už se mi to podařilo dát jen na -2,5. Na brzdě jsem nebyl, auto jezdí a spotřeba se zdá být ok. Nicméně vzhledem k tomu, že v servisním manuálu je jasně napsáno, že se na nastavení používá přípravek a oba máme hodnotu -3,9 asi bych to tak nechal a nevrtal do toho. Já teď budu shánět někoho kdo by mi přípravek na pár minut půjčil, abych to mohl srovnat.