Zatím nakonec chytnul vždycky, i několilkrát v -25 na horách. Když je velká zima, tak mi přijde, že pár vteřin točí motor úplně na prázdno, až potom se začne jakoby kuckat a když točím dál, tak chytne. Jakoby se postupně přidávaly válce.
Občas (málokdy) se podaří, že chytne i v mrazu hned. Když jsem zkusil před výměnou tandemu a gumek při startování zaškrtit zpětnou hadici z tandemu do filtru, tak chytil taky hned.
Na autě měněný žhavičky (zkoušel jsem zkoušečkou, že tam nějakej proud do nich jde), palivák měním pravidelně každou druhou výměnu oleje, vzduchovej filtr měním s každým olejem, naftu beru u Benziny a leju VIF (nepomáhá to), ventil na paliváku novej, tandem novej (subjektivně lepší teplý starty-občas bylo potřeba vteřinku točit), naftový hadičky od filtru k motoru nový (u tandemu lehce prosakovala), ty zpětný ventily na hadičkách vypadají, že těsní (zkoušel jsem do nich foukat). Nová baterka, repas startéru. Měněný gumky na vstřikách. Vag nic nehlásí, teplotní čidla se zdají být v pohodě. Nevím jak jiný PDčka, ale zdá se mi, že v motoru lehce slyším jeden válec trochu jinak než ostatní, jakoby tvrdší chod, třeba v nižších otáčkách na dvojku po přidání plynu. Podobnej zvuk jako starý atmosferický diesely. Ale to je možná jenom nějakej můj přelud
Původní majitel tam nahrával nějak soft (údajně v originál VW servisu na 110 kW, ale nemám od toho žádnej papír). Ale to myslím na tohle nemá vliv, když se to lehce postupně zhoršuje.
Prosím poraďte mi co s tím. Když jsem měl GIII 1Z, tak startovala za každých podmínek úplně nádherně.