Opel Astra 1,7 DTI, 55kw, rok 2001 co to je???

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
martinkratas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Opel Astra 1,7 DTI, 55kw, rok 2001 co to je???

Příspěvek od martinkratas »

Zdravím všechny, přijela ke mě jedna známá mé manželky a má malý problém. Minulý týden to měla u nějakýho dovedy, že byl olej ve vodě. Tak hlava dolu a byla prasklá. Tak vrakáč a olej OK, až na to, že jí naúčtoval sadu rozvodů za 3900 a vyměnil jen nový řemen a kladky že měl nějaký dobrý na ponku. Dále dal 4 žhavičky a sada 3490 kč (crazy) . Paní si teď stěžuje na hluk v kabině. Já to byl projet a má pravdu. Pokud motor podtáčí tak se to dá, ale když jede na 2300 ot. a výš jakoby vrtala příklepovka v paneláku. Když vyšlápnu spojku tak ten zvuk mizí s padajícíma otáčkama. Zdá se mě jakoby to šlo od rozvodů, ale nevím. Hlava z vrakáče byla zrepasována, nové ventily gufera a hydra. Ale hydra to nebudou ty by cvrdlikaly. Ten zvuk je jakoby něco rezonovalo. Nebo nemůže to dělat blbě načasovanej rozvod :? , ale auto jede pěkně tak se ptám jestli se stím někdo nesetkal. Už to tomu týpkovy nechce dát. Nechala u něj za tu opravu 27.000 (LOL) no prostě ženská. Díky všem. ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Projdi nastavení rozvodů a utaženost všech šroubových spojů, včera přijela Fiesta po výměně těsnění pod hlavou a rozvodů, auto přestalo jet, hlavní šroub na klice jsem povolil rukou, řemenice okousaná od sikovek jak to někdo zkoušel aretovat, celkově 1/3 šroubů chybí, 1/3 je povolená a na zbytku to nějak drží...
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

za ty prachy vyměnil jen řemen?? to bych tam přilít a vzal ho pod krkem rozvody je vždy třeba měnit komplet a to včetně vodní pumpy okamžitě auto dát na reklamaci a vyžadovat opravu rozvodů a výměnu pumpy
jinak ten zvuk může dělat vodní pumpa stalo se mi něco podobnýho a to sem jí měl novou odešla po měsíci
pumpě stačí abyse víc napnul rozvodovej řemen a dlouho nevydrží zvlášt pokud tu pumpu neměnil (LOL)
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
martinkratas
Přispěvovatel

OK mrknu na to. Bohužel jsou mezi námi i zlatokopové :x . Projdu to a dám vědět.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Myslím že je volnej motor nebo špatně sedí na silentblokách a proto drnčí či je přední silentblok utržen.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
martinkratas
Přispěvovatel

Ale to by drnčelo. Tohle je spíš jak když brousíš dřevo nebo něco. :? :?
JOKINO1982
Přispěvovatel

Příspěvek od JOKINO1982 »

prekontrolovat vstreky pod vikom ci su dotiahnute drziaky ked bola hlava vonku
AUTOBOSS V30,LEXIA PP2000,RENAULT CLIP,VAG,OPEL COM,OSCILOSKOP,327 ELM,BDM 100,MPPS,DECODER TMS 374,WILLEM 7,1, DIAGNOSTIKA, SERVIS, PREDAJ NAHRADNYCH DIELOV, AUTOFOLIE,GEOMETRIA PODVOZKOV
Mikky
Přispěvovatel

Příspěvek od Mikky »

a jsi si jisty ze menil hlavu?ja ted resil olej ve vode u opel corsa 1.7di a byl to vymenik voda olej z boku na filtru prozranej,a docela bych se divil kdyby to u tebe byla hlava ale muze byt,ale jestli je to takovaj borec jak pises ;) tak buch vi jakou hlavu tam dal jestli je vubec repasovana atd,a je divny ty hlavy nepraskaji aby sel olej do vody spis jen tesneni nebo ze je prohla kdyz uz praskne hlava tak tlakuje do vody a nepousti olej, jeste sem nevidel hlavu prasklou v olejovym kanalku.To si chudak zenska teda nabehla koukam na vola :(
marpie
Nováček

Příspěvek od marpie »

U tohoto motoru v drtivé většině je olej ve vodě kvůli KO vložek vstřikovačů a jejich kroužkům.
Mila76
Nováček

Příspěvek od Mila76 »

Zdravím omlouvám se že obnovuji staré téma ale jenom mě zajíma kde sehnat ty vložky vstřikovačů a kroužky na Astru G 1,7DTI Y17DT ? Nikde na netu je nemůžu najít :( Děkuju za každou radu nebo kontakt budu vám moc vděčnej ;)
OCTAVIA 1,9 TDi 66kW AGR
marpie
Nováček

Příspěvek od marpie »

Mi je vyměnovali tady a můžu za ně dát ruku do ohně - fakt umí. http://www.ase-dedic.com/
Odpovědět

Zpět na „Opel“