Vybíráme autobaterii

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fulltank
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Fulltank »

fabiátor píše:Ve FRS mam puvodni baterku z Boleslavi jeste z dob, kdy tam davali od Akumy, neb to meli hned za nosem a melo to logiku. Startuje na drc furt. Stacilo ji v prubehu tech 7 let jen kontrolovat elektrolyt, pripadne dolejt, aby nebyla na suchu.

To uz se ale dneska nestane, protoze Skodovka uz Akumy do prvovyroby nedava a dnesni baterky uz nejsou ty samy baterky jako pred 7 lety.

asi tak, na co davat baterku ktera vydrzi 7let :shock: vzdyt staci kdyz vydrzi po dobu zaruky auta, 2roky a pak at si zakaznik koupi novou (LOL) A takhle to je dneska se vsim :(
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

Fulltank píše:
fabiátor píše:Ve FRS mam puvodni baterku z Boleslavi jeste z dob, kdy tam davali od Akumy, neb to meli hned za nosem a melo to logiku. Startuje na drc furt. Stacilo ji v prubehu tech 7 let jen kontrolovat elektrolyt, pripadne dolejt, aby nebyla na suchu.

To uz se ale dneska nestane, protoze Skodovka uz Akumy do prvovyroby nedava a dnesni baterky uz nejsou ty samy baterky jako pred 7 lety.

asi tak, na co davat baterku ktera vydrzi 7let :shock: vzdyt staci kdyz vydrzi po dobu zaruky auta, 2roky a pak at si zakaznik koupi novou (LOL) A takhle to je dneska se vsim :(
PRESNE.so všetkým aj s náhradnými dielmi kua.Ale je to aj o šťastí (noteeth)
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

Ja mel Exide Excel 62Ah v 1,9Td a vydrzela asi 9 mesicu. Druha myslim 54Ah v 1,6 benzinu a vydzela 10 mesicu!!! Vazne nekecam. Postupne zacly stracet kapacitu az jsem v lete rano nenastartoval.
Po zaslani na reklamaci vyrobci mi bylo sdeleno, ze jsou vydrolene desky vlivem silneho prebijeni zpusobenem zavadou na regulaci dobijeni. Vystavili nadherny protol.Vsechny clanky mely stejnou hustotu 1,32. Hezky barevne zvyraznili, ze se na to zaruka nevztahuje. Ty kurvy se na to ani nepodivaly.
Tuhle znacku uz nikdy stejne jako jakoukoliv bezudrzbovou.
Koupil jsem udrzbovy, jaky to ted nevim ale nejaky obycejny,tak doufam, ze vydrzi aspon ty dva roky.
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

mareak píše:Ja mel Exide Excel 62Ah v 1,9Td a vydrzela asi 9 mesicu. Druha myslim 54Ah v 1,6 benzinu a vydzela 10 mesicu!!! Vazne nekecam. Postupne zacly stracet kapacitu az jsem v lete rano nenastartoval.
Po zaslani na reklamaci vyrobci mi bylo sdeleno, ze jsou vydrolene desky vlivem silneho prebijeni zpusobenem zavadou na regulaci dobijeni. Vystavili nadherny protol.Vsechny clanky mely stejnou hustotu 1,32. Hezky barevne zvyraznili, ze se na to zaruka nevztahuje. Ty kurvy se na to ani nepodivaly.
Koupil jsem udrzbovy, jaky to ted nevim ale nejaky obycejny,tak doufam, ze vydrzi aspon ty dva roky.
Tak to sú fakt KURVY (wallbash) (wallbash) (wallbash)
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

Kdyz jsem procital pozorne ty zarucni podminky, tak zaruka se nevztahuje asi na vubec nic. Vyrobce prece neprizna, ze tam byla vyrobni vada.
Pamatuju doby kdyz jsme na Akumy ve 120 nadavali, ze vydrzi jen 5 let.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

vilozx6 píše:
mareak píše:Ja mel Exide Excel 62Ah v 1,9Td a vydrzela asi 9 mesicu. Druha myslim 54Ah v 1,6 benzinu a vydzela 10 mesicu!!! Vazne nekecam. Postupne zacly stracet kapacitu az jsem v lete rano nenastartoval.
Dobrá medicína je vyžádat si baterku zpět, že ji dám do nezávislé laboratoře - je potřeba znát č. baterky a zkontrolovat při převzetí. Pokud mají pravdu oni, rádi ti jí dají, pokud ne dělají obstrukce a je jasno, otázka je, jestli se ten čas s reklamací vyplatí ;)
G3 Variant synchro
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

vilozx6 píše:
Dobrá medicína je vyžádat si baterku zpět, že ji dám do nezávislé laboratoře - je potřeba znát č. baterky a zkontrolovat při převzetí. Pokud mají pravdu oni, rádi ti jí dají, pokud ne dělají obstrukce a je jasno, otázka je, jestli se ten čas s reklamací vyplatí ;)
G3 Variant synchro
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

vilozx6 píše:
G3 Variant synchro
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

Reklamace trvala presne dle zakona mesic.Reklamoval jsem to v prodejne a oni je poslali nekam do Noveho JIcina. Pak to poslali zpet s protolem.
Prodejna slibila ze mi po dobu reklamace zapujci jine a vykaslali se na me s tim, ze jsou pujcene nekomu jinemu taky na reklamaci.
Stejne jsem musel koupit jine protoze jezdime oba denne do prace.
Z toho vyplynulo jedine - exide a ta prodejna uz nikdy.
Ty exide byly koupene v rozmezi tydne 28.12.2010 a 5.1.2011. V prodejne tvrdili ze jich prodali hromadu a jen ja mam problem.Ze by to bylo tim ze jsou ve Fiatech??? (LOL)
elbaco
Nováček

Příspěvek od elbaco »

Pokud se mohu také připojit, tak značka Perion je nebo byla vyráběna v České Lípě. Cenově dostupná a prý určená hlavně pro východnější část Evropy. U mě po 2.5 letech náhlá smrt, do té doby bez jediného problému.Byla pravidelně dolévaná, nabíjení v autě v pořádku, v zimě i občas dobíjená nabíječkou. Bylo léto a ráno jsem normálně nastartoval a odjel. V poledne jsem už ztěží centrálem odemknul, dál jsem mohl jít jen pěšky. Byla kaput, nabít se už nikdy nedala. Tudíž nedoporučuji !
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

Tak mi to nedalo a vyhledal jsem doklady. Koupil jsem baterie znacky Farax 72Ah. Jsou dolevaci a myslim, ze ceske www.autobaterie-farax.cz
Ale stranky mi ted nesly nacist. Uvidim kolik vydrzi.
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Uvedomte si, ze jedna vec je kvalita baterky jako takova a druha, nemene dulezita, mozna jeste dulezitejsi, je zpusob a doba skladovani, nez se dostane od vyrobce pres prekupniky k vam. Muzete si koupit nejlepsi baterku na svete a pokud lezela 3 roky nekde ve sklepe a nikdo ji ani nedobil, nakonec ji zahodite a lepsi sluzbu vam udela levna od cinana za babku, ktera kdyz uz, tak je alespon pocitve okopirovana, vcetne chyb v navodu k obsluze.

Proto je dulezite nakupovat tam, kde mate jistotu, ze vedi co prodavaji a umeji se o zbozi postarat i v prubehu jeho skladovani tak, aby neznehodnotili jeho parametry jeste pred prodeji. Neni umeni prodat vagon sparenych baterek z potopeny lodi za dekuju, udelat na tom 500% marzi a pak zmizet.
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Doufat nestaci, co to dobijeni ? Delals kontrolu ? Jinak jim priste muzes zkusit oponovat, ze doma neprovozujes zadny stacionarni motorgenerator u kterych se startovaci baterky obvykle nabiji trvale z dobijece a u kterych se projevuje cca po 2 letech to co popisujes, ovsem nikoliv z duvodu prebijeni, nybrz z toho duvodu, ze startovaci baterky nemaji konstrukci desek uzpusobenou pro trvale dobijeni a proto pocase dochazi k rozpadu, coz je vec znama. V tvym pripade urcite motor nevrci 24h denne, 7 dnu v tydnu, 365 dni v roce, takze i kdyby tvuj altik trochu prebijel, tezko tu baterku dostanes do stejnyho stavu za jeste kratsi dobu. To by spis doslo k explozi primo v aute.
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

fabiátor píše:Uvedomte si, ze jedna vec je kvalita baterky jako takova a druha, nemene dulezita, mozna jeste dulezitejsi, je zpusob a doba skladovani, nez se dostane od vyrobce pres prekupniky k vam. Muzete si koupit nejlepsi baterku na svete a pokud lezela 3 roky nekde ve sklepe a nikdo ji ani nedobil, nakonec ji zahodite a lepsi sluzbu vam udela levna od cinana za babku, ktera kdyz uz, tak je alespon pocitve okopirovana, vcetne chyb v navodu k obsluze.

Proto je dulezite nakupovat tam, kde mate jistotu, ze vedi co prodavaji a umeji se o zbozi postarat i v prubehu jeho skladovani tak, aby neznehodnotili jeho parametry jeste pred prodeji. Neni umeni prodat vagon sparenych baterek z potopeny lodi za dekuju, udelat na tom 500% marzi a pak zmizet.
S tim naprosto souhlasim.Byl jsem se podivat na tu Exide a krome vyrobniho cisla neni o datu vyroby nikde nic.Mam na ni vsechny stitky.Takze se asi neda zjistit jak dlouho nekde lezela. To by mohlo vysvetlit i to ze mi odesly obe prakticky najednou. Treba to ten obchodnik koupil s nejakou slevou a pak to draze prodal,ani bych se tomu nedivil. Do Polska to mame 8km a mozna to vzal tam. Je to sice zavedena firma ale tady s Polakama smeli kazdy kdo ma co spolecneho s autama.Ale to sem nepatri.
Tvrdili mi ze jsem jediny kdo ma tyhle problemy.Rad bych vedel zda je to pravda. Byl jsem vztekly, ale uz to neresim nema to cenu.Nakupuju jinde.

Samozrejme ze dobijeni jsem meril a je v poradku u obou aut. Asi by byla velka nahoda kdyby obe auta mely stejnou poruchu ve stejny cas.
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

jirka.f píše:
gregys píše:bosch s4 a máš klid.. :D
Bosch je spíše balící firma, nikdy nevíš, co máš ve vnitř. A Hlavně Bosche se dost vrací do reklamací, doporučuji třeba TAB.
koupil jsem bosch S4 do svýho auta. po roce a půl v létě náhle konec, jak jsem nechal chvilku puštěný rádio tak jsem nenatočil. Reklamace neuznána, prý se na toto záruka nevztahuje, hajzli. Kamarád měl tu samou a odešla mu úplně stejně, o měsíc dýl, taky neuznali.
Koupil jsem obyč dolévací za méně než půlku a zatím maká. Na značky seru, koupím to nejlevnější co seženu
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“