Felicia 1.6 - Příliš lehké řízení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Měl jsem takového blba vedoucího, línou tlustou svini. A ten jezdil s š1203 , přijel udělej s tím něco, nemůžu utáhnout volant..Na 10 metrů bylo vidět, že jsou podhuštěné gumy..Povídám, seřídím převodku, snad to ještě půjde..Přitáhl jsem kompresor , nafoukl gumy ještě víc než se mělo a šel fušovat..Odpoledne přišel, co jsi dělal.., no přece tu převodku..Šel to vyzkoušet a povídá.., tak tohle se teda povedlo, to jde líp než když byla nová...Svět chce být klamán .... :D
nepropadat panice...
Jean.jack
Nováček

Příspěvek od Jean.jack »

slovacek.milos píše:
Jean.jack píše: Nevím, proč se na Miloše zlobíš. Vždyť má pravdu. A že to bere s humorem je snad jedině dobře, né ? Zatím jsi zde neuvedl žádný podstatný problém kvůli kterému by se pneumatiky měly vyměnit, natož vyměnit auto. A že jde řídit lehce je snad jedině dobře. Já bych to také neřešil.

se nezlobí jen přišla nepatrná změna a neumí se stím vyrovnat

řeším běžně, přijede borec že mu auto nebrzdí dupnu na brzdu a čáry, pán je zvyklý položit nohu na brzdu a čeká zázrak, nebo mery přijede z řežimu posilovač režim invalida a nemůže u feldy hnout s volantem,

pokud máš zkušenosi stačí když pacient vymele jednu holou větu a už všechno víš ;)

tuším švejk to říkal

že největší moudrostí na světě je včas rozpoznat před kým se posrat a na koho se vysrat ;)
heleďte, nejsem žádný ťulpas... právě že ta změna není tak malá, když se kamarád co má stejnou Feldu projel v mé tak myslel že se po*ere, s tím volantem se prostě točí moc snadno, a jelikož každý člověk má na volantu ruce, tak se s ním pořád hýbe a auto lítá z jedný strany na druhou, kamošova Felda to nedělá!
Stejná, stejný rok výroby i výbava! A pochybuju že ze seriové výroby by vyšly dvě auta, které budou mít tak rapidně rozdílné jízdní vlastnosti :-)

a to že nejsem jako vy, člověk co má dobré auto a nic víc neřeší (Felda je asi pod vaší úroveň) ... nebudu komentovat :-) já šel na toto forum proto abych něco vyřešil ač je to jakkoliv "nepochopitelné" pro vás, tak pokud nemáte konstruktivní nápad tak už radši nepřispívejte :-)[/u]
Škoda Felicia 1.6 55kW, r.v. 1996
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

pujč si cela kola ,prehod je a uvidis ze se to zmeni.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
janeksdi
Přispěvovatel

Příspěvek od janeksdi »

Takže když to gumama začlo gumama to i skončí...Zimní guma má ad1 měkou směs a ad2 taky lamely a to asi způsobuje tu citlivost návěsu anebo jak ty píšeš přeposilované řízení...sjeté polarisy byly tvrdé a měly asi větší kontaktní plochu a v tom bude asi celé kouzlo... Měl jsem "podobný problém" na ug7 kdy auto fungovalo jak s vytahanýma silenblokama nebo jako ten návěs...letos nové ts830 a je to super...samozřejmě s letními se to srovnat nedá. Takže nezbývá než otestovat jiné pneu anebo se s tím naučit jezdit...
PS: když mi můj otec půjčil svého BX star trek připadal jsem si jak ve filmu, taky jsem furt točil volantem abych jel rovně)
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Nenechaj sa otráviť príspevkami ktoré nič neriešia. Znova obúvať staré gumy tiež nie je riešenie.
1., Zníž tlak na1,8 -1,7
ak nebudeš spokojný s výsledkom:
2., Zväčšiť zbiehavosť ( zmenšiť rozbiehavosť )

Daj vedieť výsledok !
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Keď som mal feldu 1.6, na zimákoch úplne plávala, hlavne vo vyjazdených koľajách. Vždy to bol taký šok po prezutí. Robili to zimné gumy... Asi záleží na konštrukcii a značke penumatiky. Pikap na toto netrpí.
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

jj, je to diesel ;) krapet těžší
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Jean.jack
Nováček

Příspěvek od Jean.jack »

senioring1 píše:Nenechaj sa otráviť príspevkami ktoré nič neriešia. Znova obúvať staré gumy tiež nie je riešenie.
1., Zníž tlak na1,8 -1,7
ak nebudeš spokojný s výsledkom:
2., Zväčšiť zbiehavosť ( zmenšiť rozbiehavosť )

Daj vedieť výsledok !
Děkuji za rady, rano jsem v 7 jel do servisu a´bych se vyhl zácpě.. v servisu stačilo pár minut a už se vědělo...
1) je pravda že každá pneu jiné vlastnosti
2) udělala se geometrie, byla špatná sbíhavost kol nebo jak se to jmenuje
3) vyměnili olej, teď abych to nepopletl, v okruhu řízení (servo?)
4) cosi se tam uvoilnilo, už je to staré auto tak ne všechno uplně drží :-)

U všeho sem byl, žádné plky nebo "povídačky", vše sem sledoval :-)

a) auto už tak lehce netočí
b) drží na silnici a na dálnici (zajel sem kousek od Phy) drží jak přibitá
c) je to stále jen Felda, "jak přibitá" myslím že se to mnohem zlepšilo a volant už není tak lehké otáčet :-) přitom posilovač je cítit :-)

Pro jistotu jsem trochu ufoukl pneu na 1.9 a naprostá spokojenost :-)

Děkuju za rady :-)
superbecko
Přispěvovatel

Příspěvek od superbecko »

Nezačal ti pouze fungovat "dříve nefunkční" posilovač? :D
janeksdi
Přispěvovatel

Příspěvek od janeksdi »

Ty gumy bych moc neufukoval ad1 to může tak maximálně víc plavat a ad2 se ti tak akorát blbě sjedou a ad3 dělej jak myslíš
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Ja fúkam na 2.3 a v pohode.
Jean.jack
Nováček

Příspěvek od Jean.jack »

to jo ale mas Naftovou feldu, ktera je těžší ne? :-)
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Pikap má závratných 995kg v techničáku :P , skrátka hmotnosť ako tank.
Jean.jack
Nováček

Příspěvek od Jean.jack »

to je slušný... ale je pravda čím těžší auto tím trochu líp sedí... teď na zimu vozim v kufru asi 40kg písku, jednak pro to abych se pro případ odněkud vyhrabal (posyp) a taky dobře zatížím zadní nápravu, která je u Feldy kombiku dost lehoučká...
janeksdi
Přispěvovatel

Příspěvek od janeksdi »

Tak už jsem to pochopil,pán je znalec.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“