Felicia 1.6 - Příliš lehké řízení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Měl jsem takového blba vedoucího, línou tlustou svini. A ten jezdil s š1203 , přijel udělej s tím něco, nemůžu utáhnout volant..Na 10 metrů bylo vidět, že jsou podhuštěné gumy..Povídám, seřídím převodku, snad to ještě půjde..Přitáhl jsem kompresor , nafoukl gumy ještě víc než se mělo a šel fušovat..Odpoledne přišel, co jsi dělal.., no přece tu převodku..Šel to vyzkoušet a povídá.., tak tohle se teda povedlo, to jde líp než když byla nová...Svět chce být klamán .... 

nepropadat panice...
heleďte, nejsem žádný ťulpas... právě že ta změna není tak malá, když se kamarád co má stejnou Feldu projel v mé tak myslel že se po*ere, s tím volantem se prostě točí moc snadno, a jelikož každý člověk má na volantu ruce, tak se s ním pořád hýbe a auto lítá z jedný strany na druhou, kamošova Felda to nedělá!slovacek.milos píše:Jean.jack píše: Nevím, proč se na Miloše zlobíš. Vždyť má pravdu. A že to bere s humorem je snad jedině dobře, né ? Zatím jsi zde neuvedl žádný podstatný problém kvůli kterému by se pneumatiky měly vyměnit, natož vyměnit auto. A že jde řídit lehce je snad jedině dobře. Já bych to také neřešil.
se nezlobí jen přišla nepatrná změna a neumí se stím vyrovnat
řeším běžně, přijede borec že mu auto nebrzdí dupnu na brzdu a čáry, pán je zvyklý položit nohu na brzdu a čeká zázrak, nebo mery přijede z řežimu posilovač režim invalida a nemůže u feldy hnout s volantem,
pokud máš zkušenosi stačí když pacient vymele jednu holou větu a už všechno víš![]()
tuším švejk to říkal
že největší moudrostí na světě je včas rozpoznat před kým se posrat a na koho se vysrat
Stejná, stejný rok výroby i výbava! A pochybuju že ze seriové výroby by vyšly dvě auta, které budou mít tak rapidně rozdílné jízdní vlastnosti

a to že nejsem jako vy, člověk co má dobré auto a nic víc neřeší (Felda je asi pod vaší úroveň) ... nebudu komentovat

Škoda Felicia 1.6 55kW, r.v. 1996
- marena tdi
- Aktivista
Takže když to gumama začlo gumama to i skončí...Zimní guma má ad1 měkou směs a ad2 taky lamely a to asi způsobuje tu citlivost návěsu anebo jak ty píšeš přeposilované řízení...sjeté polarisy byly tvrdé a měly asi větší kontaktní plochu a v tom bude asi celé kouzlo... Měl jsem "podobný problém" na ug7 kdy auto fungovalo jak s vytahanýma silenblokama nebo jako ten návěs...letos nové ts830 a je to super...samozřejmě s letními se to srovnat nedá. Takže nezbývá než otestovat jiné pneu anebo se s tím naučit jezdit...
PS: když mi můj otec půjčil svého BX star trek připadal jsem si jak ve filmu, taky jsem furt točil volantem abych jel rovně)
PS: když mi můj otec půjčil svého BX star trek připadal jsem si jak ve filmu, taky jsem furt točil volantem abych jel rovně)
-
- Přispěvovatel
Nenechaj sa otráviť príspevkami ktoré nič neriešia. Znova obúvať staré gumy tiež nie je riešenie.
1., Zníž tlak na1,8 -1,7
ak nebudeš spokojný s výsledkom:
2., Zväčšiť zbiehavosť ( zmenšiť rozbiehavosť )
Daj vedieť výsledok !
1., Zníž tlak na1,8 -1,7
Daj vedieť výsledok !
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Děkuji za rady, rano jsem v 7 jel do servisu a´bych se vyhl zácpě.. v servisu stačilo pár minut a už se vědělo...senioring1 píše:Nenechaj sa otráviť príspevkami ktoré nič neriešia. Znova obúvať staré gumy tiež nie je riešenie.
1., Zníž tlak na1,8 -1,7
Daj vedieť výsledok !
1) je pravda že každá pneu jiné vlastnosti
2) udělala se geometrie, byla špatná sbíhavost kol nebo jak se to jmenuje
3) vyměnili olej, teď abych to nepopletl, v okruhu řízení (servo?)
4) cosi se tam uvoilnilo, už je to staré auto tak ne všechno uplně drží

U všeho sem byl, žádné plky nebo "povídačky", vše sem sledoval

a) auto už tak lehce netočí
b) drží na silnici a na dálnici (zajel sem kousek od Phy) drží jak přibitá
c) je to stále jen Felda, "jak přibitá" myslím že se to mnohem zlepšilo a volant už není tak lehké otáčet

Pro jistotu jsem trochu ufoukl pneu na 1.9 a naprostá spokojenost

Děkuju za rady

Škoda Felicia 1.6 55kW, r.v. 1996
-
- Přispěvovatel