Klekla mi O II RS / náhlá smrt

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Klekla mi O II RS / náhlá smrt

Příspěvek od roman1648 »

Včera v německu na dálnici, odjel jem od zákazníka, asi po 15km normální jízy ( 150km/h) kontrolka motoru - motor do dílny, padlo do nouzáku, po dalších 5ti sekundách mrtvo, zdechlo a šlus :?
překontroloval jsem běžné věci jako pojistky,štekry,olej,vodu, čerpadlo v nádrží běží
na německé dílnici když kolem vás lítají auta 180kmh a víc, fakt super
přivolán ADAC, odtáhli mě na tyči mimo dálnici, tam vytáhĺi diag, jeden vstřik kaput, trvalá závada ( zkrat )
Dojela odtahovkas ADAC, odtáhli to do nějaké smluvní dílny, tam diag VAS, stejná diagnóza, nechal jsem to tam, od Sixtu půjčil auto a jel dom, dneska mi volali že oprava 790,- EUR ( na německo cena dobrá )

pouze přidávám jako zkušenost že tyto věci se stávají, už jsem se s tím setkal několikrát, auto jelo do poslední chvíle bez nejmenšího problému, před asi měsícem bylo na servise kde se i měnila škrtící klapka

díky patří spol. ADAC - tato funguje opracdu příkladně
:worthy:
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Na nemecko super cenovka, poznám B6 Passat 125kW, od ktorého si u nás v SK v origo servise za repasovaný vstrek s opravou vypýtali niečo nad 1000€.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Taky mě to celkem příjemně překvapilo, čekal jsem tak 1500
že dají nový vstřik a kabeláž do hlavy
odtah a tyhle ty věci pořeší Alianz z pojistky
marhan
Přispěvovatel

Příspěvek od marhan »

Milosss píše:Na nemecko super cenovka, poznám B6 Passat 125kW, od ktorého si u nás v SK v origo servise za repasovaný vstrek s opravou vypýtali niečo nad 1000€.
Na tyhle siemensy dava VW "dozivotni" zaruku, takze staci jen vyplnena serviska a novy vstriky neplatis... Uz je to teda asi pul roku stara zprava..
passat 2.0 tdi, BMP, přev. HDV, 2006/02
cippis
Přispěvovatel

Příspěvek od cippis »

no spíš můžeš být rád,že ti to opravili v Německu. U nás by to bylo určitě mnohem horší.
Servisní prohlídka Audi v ČR - kalkulace 18-20 k bez DPH. To samé v autorizované Audi v říši 460E včetně DPH. Myslím, že český kradˇouskov vyzrál k dokonalosti
Superb 2,0 Tdi DSG Style, A6 3,0 TDI Q S-line, M. Pajero I. 2,5 Td do lesa
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

jestliže máš každe 2 roky prohlídku tak ve Vw zdarma tzn i ve škodovce
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

marhan píše:
Milosss píše:Na nemecko super cenovka, poznám B6 Passat 125kW, od ktorého si u nás v SK v origo servise za repasovaný vstrek s opravou vypýtali niečo nad 1000€.
Na tyhle siemensy dava VW "dozivotni" zaruku, takze staci jen vyplnena serviska a novy vstriky neplatis... Uz je to teda asi pul roku stara zprava..
No to auto malo dokonca tú ich akože Garanciu mobility či ako tomu nadávajú. Prehliadky každý rok, auto kupované u nich v Aravery TN, r.v. 2008, proste 3 ročné auto s prvým majiteľom. Horkoťažko preplatili vôbec odťahovku, to čo píšeš mi prijde ako nonsens.
Najazdených presne 100tis km, povedal som, že do 5tis km aby očakávali druhý vstrek, prešli 4500km a auto skapalo :D
Ináč stalo sa to koncom leta 2011, tak neviem či vtedy to už platilo, hlavne s ochotou, akú majú autorizované servisy tu v SK.
Petr RS
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr RS »

hele kdyz ste u tech cen tak kamarad dela v nemeckym chamu v ATU a rikal že hodinová taxa je asi 78euro to je mazec kdyz u nas se bežne uctuje kolem 220kč v neautorizakach ale zase řikal ze třeba brzdy tlumice a takovy veci se tam dělaj za festpreis ale bylo by asi dobry nechat si tam těsneni pod hlavou :D ale zase nemci na to berou lepsi penize nes mi nedavno nekde pronesl nejakej politik ze se čr srovnala cenama za energie a potravin atd se zbytkem unie ale o srovnání platech čechů se zbytkem eu si povidat nechtel (LOL) jinak pardon jestli jsem tim narušil debatu
Octavia II 1.9 TDI 77KW 4X4
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jen doplněk, zapomíná se, že Němci ze svého platu mají 45 % daň na rozdíl od nás, kde je 25%... :o
nepropadat panice...
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Tých 45% nebude zas tak horúcich že http://www.finance.cz/dane-a-mzda/infor ... u/nemecko/ ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já si to nevymyslel, je to z tabulky , kde jsou daně z platu v celé EU, taky mne to zarazilo a nevím, jak to počítali, ale jsou i státy, kde to je horší...
nepropadat panice...
Vali
Přispěvovatel

Příspěvek od Vali »

Tady v cechach, da za vas zamestnavatel taky pulku platu statu.
I like to DIESEL DIESEL, I like to D I E S E L
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Na SR je to obdobné, spolu s odvodmi do poisťovní a podobne to vyjde tiež na polovicu, no u tých DE to je asi len samotná daň nie?
A pri zárobku 120tis € dám skoro 55 tis € štátu je síce dosť, ale myslím, že tých 55tis € ročne stále stačí na slušné vyžitie aj v DE.
A pri nižších platoch je to zdanenie menšie.
U nás je niečo podobné, alebo bolo, neviem teraz, ale určite sa to v najhoršom vráti rýchlo späť, škoda že u nás je považovaný bohatý človek už od 33tis € čo zarobí. Holt, tu je stále asi lepšie než v DE, že milionár je braný vlastne normálne zarábajúci človek. Ale to sme očividne dosť OT.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Záleží na úhlu pohledu, někomu 30000 kč měsíčně stačí a je z toho urvanej a druhý otrávenej, protože má 2 hypotéky a zbyde mu málo..Ideální je brát německý plat a bydlet u nás a ještě k tomu u babičky..Jde o náklady života, které plat zkrátí.. :)
nepropadat panice...
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Mňa teda ani vo sne nenapadlo že sa bude chodiť nakupovať a tankovať do Rakúska, lebo je to lacnejšie ako v SR. Dokonca aj nehnuteľnosti sa tam oplatia kupovať. A to sú platy u nich niekoľkonásobne vyššie. Fakt to tam chudáci musia mať ťažké (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“