Padla mi nafta V6 tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

007houmr
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od 007houmr »

Já mám 1,9 PD AUY a dělá mě to stejné psí kusy jako tady popisujete. Když auto postavím i mírně čumákem nahoru, tak druhý den většinou motor chytne, zakašle a chcípne. Pak to musím držet pěkně dlouho, než chytne. Chvilku pokašlává, ale nakonec chytně. Mohlo by to dělat i to čerpadlo v nádrži, že by dalo malou dávku nebo že by už nemělo dostatečný tlak? V tomhle počasí mě to rve srdce, když ten motor musím tak trápit. Nevíte někdo, jaký tlak by to čerpadlo mělo mít???
VW Sharan, AUY, 2003
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

to vypadá že máš tandem bez nafty.. někde ti to padá.. zkontroluj si zpětný ventil.. i když máš podavaci čerpadlo tak ti to hned nechytne.. ja ho mám a když jsem měnil tandem tak jsem startoval na po 4x kratšími starty je to lepší protože podle mě když se startuje tak to podavací čerpadlo netlačí.. sepne při otočení klíčku a po nastartování auta.. pokud se pletu tak mě opravte.. takže doporučuji více kratších startu než to trapit buh vi jak dlouho..
polo 1.4tdi AMF
007houmr
Sběrač informací

Příspěvek od 007houmr »

Já nemyslel, že to držím celou tu dobu, taky startuju na několikrát. Ale je slyšet, že je to bez nafty a motor točí naprázdno. Pak začne pokašlávat až chytne. Měl jsem průhednou hadici za filtrem k tandemu a žádný vzduch v ní nebyl. Právě řeším, jestli ně to čerpadlo v nádrži natlačí dost nafty.
VW Sharan, AUY, 2003
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

tak jedině to změřit jestli to natlačí do tandemu
polo 1.4tdi AMF
007houmr
Sběrač informací

Příspěvek od 007houmr »

Ale jak? Myslíš zkusit, jaké množství to vytlačí? Možná když to odpojím, tak to něco vytlačí, ale když je to v okruhu, tak nemá dostatek síly, aby to tam nahrnulo pod tlakem. Netuším jak to tam funguje.
VW Sharan, AUY, 2003
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

Milos: závada odstránená chyba bola jednoznačne v netesnosti toho spatneho ventylu na palivovom filtry. koli tomu spadla nafta ked som stal cumakom hore. Dal som novy filter a novy ventil a ide to ako hodinky v priehladnej hadici žiadne bublinky.Novy ventyl šiel ťažko nasadiť na ten filter stary lahučko. Dik za radu.
Inak ja tankujem na Tescu 6 rokov. čaute
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

Hoši, tenhle ventil má i a4 b5? řešim podobnou věc a mam od kámoše objednanej novej filtr, takže bych vyměnil i tohle
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky :)
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

odkaz nefunguje, ale vymeni si všetky prepadove hadičky plus ak tam maš na filtri aj nejaký spatný či prepadový ventyl. plus pozri sac koš v nádrži či neni upchatý. raz som robil golfa čo mal za kýbel bordelu v nádrži a upchalo ho. Dnes som štartoval pri -16 a na brnk.
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

ok, díky
007houmr
Sběrač informací

Příspěvek od 007houmr »

Z tandemu ze zpátečky jdou v nepravidelných intervalech bubliny. Je to normální nebo je někde nějaká netěsnost?
VW Sharan, AUY, 2003
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

nemalo by isť nič ale sem tam bublina neni problém pokial to dobre chyta nezavzdušnuje sa neriešil by som to.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“