ako by ste to riesili? skusenosti s kupujucimi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- scharan2000
- Přispěvovatel
ako by ste to riesili? skusenosti s kupujucimi
Kamarat predal octaviu II2006,1.9TDI-77KW. Predana v decembri a asi po 6.tyzdnoch,dva tyzdne dozadu mu volal novy majitel,ze mu nejde auto do vykonu a ci sa mu to nahodou uz stalo.Samozrejme ,ze nie a dal to pozriet znamemu do servisu a boli zle dva vstrekovace.Dal repasovat vsetky 4. A teraz chce aby mu aspon polovicu zaplatil.Len si kupil nove auto a naozaj nema peniaze navyše.A esto ho ukecal aj na 500€ zlavu.Mate skusenosti?Lebo ho stale otravuje a nevie co ma robit.Dakujem
Audi A3 sporback r.v.06, 1.9TDI,77KW,uprava profituning na 107KW 320NM uz len spomienky
VW Touran highline,2.0TDI,BKD,dsg
VW Passat 2.0TDI,CR,DSG
VW Passat 2.0TDI,CR,DSG
- marena tdi
- Aktivista
dostal slevu?dostal.
byl na nej vyvijen nejaky natlak pri koupi vozu?asi ne
auto jezdilo bez problemu a zakaznik si s autem udelal zkusebni jizdu? myslim ze kazdy se rad projede v tom co kupuje.
kupuje ojete vozidlo,tak musi brat v potaz ze se neco muze porouchat.
nemluve o tom ze mohl nekde vzit spatnou naftu.vstrik se mohl pridrit .
osobne bych panovi popral hodne stastnych kilometru a drzim mu palce at se mu zavada neopakuje.
ps.kdyz se mu to stalo proc hned nevolal byvalemu majitelovi?proc to dava nekde opravovat a pak mava fakturou ze ji chce zaplatit? to umi kde kdo.
byl na nej vyvijen nejaky natlak pri koupi vozu?asi ne

auto jezdilo bez problemu a zakaznik si s autem udelal zkusebni jizdu? myslim ze kazdy se rad projede v tom co kupuje.
kupuje ojete vozidlo,tak musi brat v potaz ze se neco muze porouchat.
nemluve o tom ze mohl nekde vzit spatnou naftu.vstrik se mohl pridrit .
osobne bych panovi popral hodne stastnych kilometru a drzim mu palce at se mu zavada neopakuje.
ps.kdyz se mu to stalo proc hned nevolal byvalemu majitelovi?proc to dava nekde opravovat a pak mava fakturou ze ji chce zaplatit? to umi kde kdo.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
- scharan2000
- Přispěvovatel
Dakujem vam za neho a asi aj pre druhych keby sa nieco take vyskytlo.Auto bolo v poriadku,previezli sa skúšali a vsetko ok.Tiez si myslím,ze mu nic nema davat. Nieje to jeho chyba.Len mi ho je uz luto,lebo ozaj nema penazi na rozhadzovanie.Dakujem
Audi A3 sporback r.v.06, 1.9TDI,77KW,uprava profituning na 107KW 320NM uz len spomienky
VW Passat 2.0TDI,CR,DSG
VW Passat 2.0TDI,CR,DSG
- octaviajedna
- Přispěvovatel
osobne bych se s panem vubec nebavil.Kdo mi zaruci ze tam nelil buh vic co nebo nedelal nejaky upravy a ted donese fakturu ze jsem mu prodal auto se zavadou.To je hold riziko koupe ojeteho vozu.Mel si jej projet napichnout na diagnostiku atd.Ted uz je to jeho boj.Mozna to zni krute ale je to realita.Proto rikam cim dal se auto proda tim lip...Prodal jsem loni Almeru a pani mi volala po tydnu ze ji do rana uslo predni kolo ;-D tak jsem ji poradil ze v Prostejove urcite najde pneuservis kde si s tim poradi.Dalsi tyden ze na ni sviti kontrolka a ze je neco s RJ.byla to kontrolka pro doliti ostrikovacu.No pak napsala email a to jsem ji popral hezke pojezdeni a tim to skoncilo.Podotykam autu nic nebylo!Jsou ruzni lide.Prodejci aut to delaji tak ze ke kazdemu auto jedna simka.Proda se auto simka leti do haj.lu.
O1 1.9 tdi 81kW ASV
- scharan2000
- Přispěvovatel
- octaviajedna
- Přispěvovatel
to mas pravdu ze nezmuze.To by musel kopit a hned jet na kontrolu vstriku kde by mu museli udelat posudek ze jsou ko a majitel to musel vedet a zatajit potom by se s tim dalo sice tezko ale dalo delat.takhle ne.At je kamarad v klidu a uziva si NEW CARscharan2000 píše:aspon mu mozem povedat,ze nieje jediny komu sa ozval kupujuci.Lebo sa boji ci ho neda na sud,ale asi tam tiez nic nezmoze.
O1 1.9 tdi 81kW ASV
- scharan2000
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
musí s kupujícím komunikovat po dobu půl roku,scharan2000 píše:toto mu dam precitat a uz musi byt kludny.Dakujem
a kto mal skusenost nech napise
někteří kupující si myslí že mají půl roku záruku a co se vysere tak prodávající musí zaplatit,
zákon chrání kupujícího na skryté vady, já bych si zašel do servisu boš a škoda servisu a tam se zeptal kolik vydrží vstřiky, kdy se musí měnit nebo kontrolovat, při kolika km,
pokud byly vstřiky KO a době kdy měli být v pořádku má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny

A ako ste mu dokázali, že to stočil on? Nejaký záznam, že stočenie prebehlo, keď to auto bolo jeho alebo ako? Pretože ako mi dokážeš, že auto stočím a predám, kupujúci na to prijde a ja zahlásim ja už som to také predal, majiteľa predomnou si už nepamätám. To jedine fakt kamaráti právnici a myškovať vrámci súdnictva, ináč si to neviem predstaviť.
oni to doviezli z talianska ako burackucize predok nove svetla naraznik a tak... mne ten bazarnik hovoril ze s olejom v prevodovke netreba nic robit ze to daval robit,ze aj rozvody, no ze to malo velky servis, ze dotoho nemusim dat ani korunu... tak som zasiel do skodovky, a tam mi toto vsetko povedali ale s dvojnasobnym poctom kiometrov... to som skoro odpadol... ale aut oislo ako hodinky...! ziadne opotrebenie nebolo vidiet ani na motore ani na interiery ani na automate...tak sa mi to nelubilo a zacal som mu pisat maily, a potom zacal pisat maily pravnik(teda moja frajerka pravnicka)a bolo vidiet ze aj na druhej strane odpisuje pravnik.... takze asi mal chalan dobre svedomie, alebo ja neviem...
ludovy peugeot 307 sw, 1,6hdi
passat B5,5 kombi, 2,8v6, 4motion, highline,ex
octavia 1,9tdi, 4x4, AGR, powerplus 764,vb,fmic,hds,r.v. 1999,ex
passat B5,5 kombi, 2,8v6, 4motion, highline,ex
octavia 1,9tdi, 4x4, AGR, powerplus 764,vb,fmic,hds,r.v. 1999,ex
-
- Aktivista
nemusíš nic dokazovatMilosss píše:A ako ste mu dokázali, že to stočil on? Nejaký záznam, že stočenie prebehlo, keď to auto bolo jeho alebo ako? Pretože ako mi dokážeš, že auto stočím a predám, kupujúci na to prijde a ja zahlásim ja už som to také predal, majiteľa predomnou si už nepamätám. To jedine fakt kamaráti právnici a myškovať vrámci súdnictva, ináč si to neviem predstaviť.
jde o to co napíšeš do smlouvy počet ujetých kilometrů je příklad 8O.OOO km, zjistí se že je víc a si v háji, tak jsi deklaroval a obdržel peníze
pokud napíšeš že stav počitadla km je 8O.OOO a zjistí se že auto má najeto 3OO.OOO km tak nic

prodaval sem svoje dve auta s cistym svedomim a na obe sem dal zaruku 6mesicu naprosto bez problemu.
O jednom sem uz neslysel, takze je novy majitel nejspis spokojeny.
Druhe se mi po mesici vratilo zpet
ze mu to nedobiji. Zjistil se spatny altik, tak probehl repas a vymena na zaruku
Me to v nakupu nestalo zadny ranec a majitel byl tak spokojeny s jednanim, ze mi ted jezdi na servis
..pravda pan je velice slusny clovek a tech si ja cenim.
Samozdrejme asi bych se zachoval jinak pri nejake vetsi oprave, napriklad platit opravu na pul. Ale pokud by mi nekdo dones fakturu a chtel ji zaplatil, to bych ho kopnul do zadku
Vsechno je o komunikaci a pokud nekdo neco prodavam mel by, dle meho nazoru za zbozi, auto aspon nejakou chvili rucit 
O jednom sem uz neslysel, takze je novy majitel nejspis spokojeny.
Druhe se mi po mesici vratilo zpet

Samozdrejme asi bych se zachoval jinak pri nejake vetsi oprave, napriklad platit opravu na pul. Ale pokud by mi nekdo dones fakturu a chtel ji zaplatil, to bych ho kopnul do zadku

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Jestli by po mě chtěl někdo slevu a kontaktoval mě až potom co nechá něco opravit a navíc mi řekne že mu to opravoval kamarád v servise tak už mám minimálně podezření že se žádná oprava nekonala a kamarád za úplatu vystavil fakturu.Řekni pánovi jestli nechal udělat rozbor nafty když se mu to vysypalo.
Když tady čtu co všechno jsou lidi schopni nalejt do nádrže tak se nestačím divit.
A do smlouvy bych ja napsal ''stav vozidla odpovídá stáří''
Když tady čtu co všechno jsou lidi schopni nalejt do nádrže tak se nestačím divit.
A do smlouvy bych ja napsal ''stav vozidla odpovídá stáří''
CHrysler 300C 5.7 HEMI 
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro

Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro