přepis - depozit

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jakoob
Sběrač informací
Odpovědi: 0

přepis - depozit

Příspěvek od jakoob »

Zdravím koupil jsem si golfa mk1 z roku 1983 a auto je v polopřevodu, sice má technickou do 7.2012, ale chci ho na renovaci.
Nevíte někdo jak je to s povinným ručením? Jestli, když ho na sebe přihlásím je potřeba doložit zelenou kartu , když ho stejně budu chtít hned dát do depozitu?
Octavia ahf, Golf mk1 - renovace
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

dohlásit a depozit povko musíš mít ale stačí ti jen na tu dobu než to stihneš...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jakoob
Sběrač informací

Příspěvek od jakoob »

Ladas píše:dohlásit a depozit povko musíš mít ale stačí ti jen na tu dobu než to stihneš...
majitel jsem dal zelenou kartu na cestu domu, kterou mu mám poslat, takže kdybych zejtra stihl evidenčku a pak uřad tak by se to mohlo udělat ještě na jeho ne?
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Neber to prosim jako utok, ale doporucim toto: http://www.dopravni-inspektoraty.cz/ ... za zeptani nic nedas (teda mimo penez za telefonat) a budes presne vedet na cem ses (zapis si s kym jsi mluvil a v kolik, kdybys narazil nasledne na urednika, ktery tomu nerozumi a tvrdil Ti, ze tak to nejde), preju mnoho stesti
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
JENDA T4
Aktivista

Příspěvek od JENDA T4 »

Foreste to že ti něco něakej uředník řekne nic neznamená,každej uřad si v tomhle bordelu vykládá zákon po svém a nehodlaj to mněnit,loni jsem byl v situaci kterou jsem musel urychleně vyřešit,auto přihlásit ve dvoře,dovozovku jsem dělal v praze a problém byl na světě.podrobnosti nebudu rozvádět,ale jednalo se o dost peněz.a písemné vyjádření to ti každej chč..je do huby
maj na to snad 3 tejdny po písemném dotazu, eště ted jsem nasranej když si na to vzpomenu.
Podobnou situaci jsem řešil nedávno i v praze,kdy si odporoval živnosták se stavebním uřadem,seděly ve stejné budově a já musel lítat od jednoho k druhému :x

pro mne jsou uředníci ta největší verbeš v tomhle sistému(chaosu)

Mám opravdu hodně negativních zkušeností s těma Zmr..ma,nebylo by naškodu omladit všechny státní budovy.

Kamarád ze střední šel dělat na jeden uřad IT,co jsem slyšel ze zákulisí,to snad ani neni možný,ale dokavad se budou tyhle pozice obsazovat zevnitř,nikdy se nic nezmnění.
NÁKUP A PRODEJ DÍLŮ ŠKODA 775668906,!sz-ne!
Veškeré dotazy pouze na email. Protranscar@email.cz díky
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Jendo, bohuzel, je to PRESNE jak pises. Nicmene, kdyz Ti tady nekdo poradi, ma to mensi vahu, nezli kdyz Ti to rekne urednik, na ktereho se muzes odvolat a me se nekolikrat stalo, ze kdyz jsem rekl (dodal pisemne) sdeleni jednoho urednika, tak ten druhej uz si nebyl jistej v kramflecich pripadne ze "solidarity" (slusne receno) nechtel toho prvniho podtrhnout, tak to udelal podle toho sdeleni. ... ale jak rikas, je to pripad od pripadu.

Me treba nehorazne sere, ze tu vzniknul z nasich dani portal www.justice.cz a presto musis vsude statnim aparatum dodavat notarsky overeny vypis z OR. Ono je to jasny, ta spina, kterou vsichni notari jsou se musi nejak zivit. Mimochodem, notari (alespon za drivejsi doby) byli neschopni synackove a dcerunky statnich potentatu a verejnych cinitelu dosazeni aby se meli pres jejich neschopnost dobre, protoze jejich praci by dokazala zvladnout i cvicena opice a jsou z toho neuveritelny prachy.

Vskutku nejak nedokazu pochopit, proc uz davno nevzniknul jednotny a uceleny informacni system, do ktereho by mel pristup (omezeny dle povahy jeho prace, prav a povinnosti) kazdy zamestnanec statni spravy a mohl by si vzdy vyhledat vsechny nezbytne informace potrebne k vykonu jeho prace.

Priklad z minuleho roku: na KÚ v Ludvikove po nas (z HK) chteli overeny vypis z OR. Nestacilo jim poslat oficialni scan (vyhotovil czechpoint na poste) vypisu z OR s osvedcenim o jeho korektnim vystaveni na czechpointu (diky kteremu by si to lehce meli overit) ani odkaz na www.justice.cz, proste jako ocasove jsme museli zajit k notari, nechat si to vytisknout a notarsky overit, zaslat doporucene (protoze jinak by mohli zaprit prijem) jim do Ludvikova.

Ted mi prisel doporuceni dopis od obchodniho rejstriku. Daval jsem tam nejake podklady, pri podani jsem poprosil o kontrolu uplnosti (vsechny podklady jsem tam mel k dispozici). S usmevem mi (kupodivu) pracovnik sdelil, ze je to uplne a v poradku. Ted mi doslo, ze chybi dve prilohy (mel jsem je tam s sebou, jen jsem si nebyl jist, zda to tam ma byt). Tak nevim, co si mam myslet. Kdyby za to nechteli 6000 tak dejme tomu, ale za takove penize bych uz precijen ocekaval zodpovednejsi pristup.

... proste Kocourkov (wallbash)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

Kluci,tady jsou urady celkem v klidu. Az budete litat na madarsko-srbske hranici 10 hodin,domlouvat se lamavou anglictinou a odpovezeno bude jeste lamavejsi srbsko-madarskou-anglictinou,venku bude 5 stupnu a prset,obleceni v osobaku uz na srbske strane, to uz je potom jine kafe... jet v protismeru ze srbske strany na madarskou za podminek,kdy vidite 10 metru pred sebe...
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A co je tam tak úžasného a výnosného, že tam jezdíš.? Známý si v Srbsku nechal ohýbat nějaká dřeva a pak se naštval a radši si tady postavil výrobnu sám...Mě by tam nikdo nedostal, jsou to oblasti plné magorů...
nepropadat panice...
jakoob
Sběrač informací

Příspěvek od jakoob »

Tak vše proběhlo v pořádku, na evidenčce jsem vyfasoval pána který má taky má golfa akorát II tak sme hodili řeč

Pak jsem golfa naposled prohnal, fakt paráda nehorázná klasika, italskej desing a německá kvalita :-D

a na úřadě mě fakt potěšili všechno šlo jako po másle, akorát mě zarazilo že potřebuju plnou moc (asi proto že vozidlo bylo po předchozích majitelých v polopřevodu ) tak mi úřednice dala formulář na plnou moc a že si to mám napsat a vona se nedívá :D zelenou kartu sem použil jeste od prodávajícího a pak mu jí poslal, asi je to holt na jakýho úředníka narazím
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

To Ti prejicne zavidim. Ja mel opacnou zkusenost pred hodinou. Prestoze jsem se ujistoval na OR, zda staci neoverena kopie (s tim, ze si musim original prinest s sebou k nahlednuti), tak dnes mi na miste bylo receno, ze ani nahodou, ze to musim nechat notarsky overit. Navic mi to ani nerekli na podatelne s tim, ze jediny, co oni maji delat, tak prijimat listiny - bylo jich tam pet a nez se me zacaly venovat, tak jsem tam vic, jak minutu stal. Cviceny opice by dosahovaly vyssi efektivity.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“