zapojení Webasto T top C

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
najmis
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od najmis »

Pokud by jsi tam mel opravdu nezavisle tak by tam muselo byt nejaky prepinani rezimu prihrivac/nezavisle...Jinak to popira podstatu nezavisleho,kdyz se pusti samo po startu.
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Hele, když se tady rozebírá příhřev vs. nezávislé topení, tak mám možná hloupý dotaz.
To, že příhřev nemá vlastní vodní čerpadlo, to víme. Jak se poté topení chladí, když chcípnu motor? Jak je zařízen doběh? V mém případě když topení vypnu, tak přestane hořet a vodní pumpa ještě nějakou (docela řekl bych dlouhou dobu - odhadem tak 60 sekund) točí vodu.
Pokud to je dělaný jako příhřev, tak tam žádný dodatečný chlazení nebude, ne?
Tedy pokud se jedná o chlazení :) Ale neumím si jinak vysvětlit, proč by se ta voda točila dál i po vypnutí ;)
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

O dochlazeni se stara dmychac pokud je tak ohratej ze je treba dochladit..ne obehove vodni cerpadlo.
Mluvim o prihrivaci...u NT ano dobiha vodni cerpadlo...
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

oprava - ak je webasto len ako prihrievac, okruh vody zabezpecuje az vodna pumpa motora. Ak je ako plne kurenie, v sade je aj pridavna vodna pumpa
Naposledy upravil(a) lubomt dne 10 úno 2012, 17:38, celkem upraveno 1 x.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

Myslíš u Eberspachru nejspíš ne..?Protože u Weba není kde ho dát jinam než z venku na tělo....
cacaminek
Sběrač informací

Příspěvek od cacaminek »

Zdravím pánové mám dotaz mohl by mi někdo poslat návod nebo poradit jak mám zapojit bufíka webasto thermo top C je to ten canovej na začátku tohoto fora jsou jeho fotky. Dneska jsem koupil ty hodinky 1533. Večer jdu zkusit připojit se s diagnostikou a pak zkusim ty hodinky ale nevim co dál mockrát děkuji....
cacaminek
Sběrač informací

Příspěvek od cacaminek »

Tak jsem včera laboroval a přes diagnostiku to hlásí 2 chyby když je smažu zase se objeví jedna z nich je vodní pumpa není to tím že ji nemám připojenou někam do toho bufíku? Tak jak jsem ho koupil byla přidělána z boku a vedl k ní modrý a hnědý drát, hnědý jsem dal na minus a černý s modrým pruhem jsem dal na plus... Jinak vše funguje zkoušel jsem přes diag testovat žhavení naftovou pumou a ventilátor a vše ok pomozte prosím s tou pumpou přes hodinky to jde spustit ale nenastartuje jen větrá a na displeji to pak napíše F--
Marek_A4
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek_A4 »

Vodnú pumpu musíš mat zapojenú na RJ bufiku - konektor "E"

Obrázek
CAHA 125 kW TDI CR
cacaminek
Sběrač informací

Příspěvek od cacaminek »

Tak bufik nastartoval topil par minut pak zacala varit voda v kyblu a od te doby nejde nic je zablokovany..... (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

mám webasto BW 50, pročistil jsem kontakty jede mi benzín, voda, ventilátor, ale nežhaví a neblafne,

co stím asi nastavit teplotu :? nevím jak žhavící svíčka je v pořádku pustím proud a žhaví :?
cacaminek
Sběrač informací

Příspěvek od cacaminek »

Tak jsem prisel ai na to jak odstranit hlasku UEHFL ale nejde mi do hlavy proc ten bufik prevaril kybl vody a nevypnul se jsem zmrzlej.... Nez to dodelam tak bude jaro to bych blil z toho plyne pouceni nekupovat Webasto thermo to C z T5
slovacek.milos
Aktivista

cacaminek píše:Tak jsem prisel ai na to jak odstranit hlasku UEHFL ale nejde mi do hlavy proc ten bufik prevaril kybl vody a nevypnul se jsem zmrzlej.... Nez to dodelam tak bude jaro to bych blil z toho plyne pouceni nekupovat Webasto thermo to C z T5
a co to moje všechno jede jen to nenažhaví a neblafne :?
cacaminek
Sběrač informací

Příspěvek od cacaminek »

To zalezi co mas presne za typ??? Zkousel jsi ho pripojit na diag?
slovacek.milos
Aktivista

cacaminek píše:To zalezi co mas presne za typ??? Zkousel jsi ho pripojit na diag?
typ tam píšu BW 5O, diag nepřipojím mám to připojené do kýblu a do petlahve s benzínem ve svěráku , baterka drátek,

všechno jede jen svčka nedostane pokyn ke žhavení nevím proč :?
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

Tyhle starší kousky neznám....ale mužeš ho skusit pustit a napíchni se měřákem na žhavičku..jestli jednotka posílá proud a kolik..Ale je možný že se ti taky brzy zamkne..ta diag. by se Ti hodila... ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“