zapojení Webasto T top C
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hele, když se tady rozebírá příhřev vs. nezávislé topení, tak mám možná hloupý dotaz.
To, že příhřev nemá vlastní vodní čerpadlo, to víme. Jak se poté topení chladí, když chcípnu motor? Jak je zařízen doběh? V mém případě když topení vypnu, tak přestane hořet a vodní pumpa ještě nějakou (docela řekl bych dlouhou dobu - odhadem tak 60 sekund) točí vodu.
Pokud to je dělaný jako příhřev, tak tam žádný dodatečný chlazení nebude, ne?
Tedy pokud se jedná o chlazení
Ale neumím si jinak vysvětlit, proč by se ta voda točila dál i po vypnutí 
To, že příhřev nemá vlastní vodní čerpadlo, to víme. Jak se poté topení chladí, když chcípnu motor? Jak je zařízen doběh? V mém případě když topení vypnu, tak přestane hořet a vodní pumpa ještě nějakou (docela řekl bych dlouhou dobu - odhadem tak 60 sekund) točí vodu.
Pokud to je dělaný jako příhřev, tak tam žádný dodatečný chlazení nebude, ne?
Tedy pokud se jedná o chlazení
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
oprava - ak je webasto len ako prihrievac, okruh vody zabezpecuje az vodna pumpa motora. Ak je ako plne kurenie, v sade je aj pridavna vodna pumpa
Naposledy upravil(a) lubomt dne 10 úno 2012, 17:38, celkem upraveno 1 x.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
Zdravím pánové mám dotaz mohl by mi někdo poslat návod nebo poradit jak mám zapojit bufíka webasto thermo top C je to ten canovej na začátku tohoto fora jsou jeho fotky. Dneska jsem koupil ty hodinky 1533. Večer jdu zkusit připojit se s diagnostikou a pak zkusim ty hodinky ale nevim co dál mockrát děkuji....
Tak jsem včera laboroval a přes diagnostiku to hlásí 2 chyby když je smažu zase se objeví jedna z nich je vodní pumpa není to tím že ji nemám připojenou někam do toho bufíku? Tak jak jsem ho koupil byla přidělána z boku a vedl k ní modrý a hnědý drát, hnědý jsem dal na minus a černý s modrým pruhem jsem dal na plus... Jinak vše funguje zkoušel jsem přes diag testovat žhavení naftovou pumou a ventilátor a vše ok pomozte prosím s tou pumpou přes hodinky to jde spustit ale nenastartuje jen větrá a na displeji to pak napíše F--
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
a co to moje všechno jede jen to nenažhaví a neblafnecacaminek píše:Tak jsem prisel ai na to jak odstranit hlasku UEHFL ale nejde mi do hlavy proc ten bufik prevaril kybl vody a nevypnul se jsem zmrzlej.... Nez to dodelam tak bude jaro to bych blil z toho plyne pouceni nekupovat Webasto thermo to C z T5
-
slovacek.milos
- Aktivista