No ja tomu nerozumiem preto, lebo akonahle som turbo rozobral, ziadne kombinacky nebolo treba, lopatky sa hned tocili lahko. Povodne drhli kvoli nanosom na ich bocnych rovinnych plochach, lebo im ta pracovna medzera (10mm) bola pritesna. Avsak hned po rozobrani boli volne, cistenie spocivalo v odstraneni tvrdych nanosov z bocnych rovinnych plosok lopatiek, co som robil smirkom zrnitosti 1000. Z hornej pristupnej strany hromadne vsetky lopatky na tom smirku na rovnej sklenenej doske, zdola individualne kazdu lopatku som podlozil kuskom toho smirkoveho papiera a pritlak a rotacia iba zlahka prstami. Preto stale nechapem tie kombinacky. To sa vam lopatky nechceli tocit ani po rozobrani turba? Tie nanosy sa dostali aj na osky lopatiek ?TDI tech píše:Teraz nechapem je teba, ved ked to rozberies tak sa da kazdou lopatkou otacat o 360stupnov. Si chcel bidiet ako to dopadne ked sa pouziju kombinacky a hruba sila bez rozumu. Tak to vidis. Lopatku celu skrutilo na oske a zahlo koniec odtokovej hrany.PEEK píše:Dáko som to celé asi nepochopil... To už bolo turbo rozobraté, otočná kulisa, ktorá prenáša pohyb z palca na lopatky bola odstránená a ty si točil jednotlivými lopatkami dookola o 360°, ako tomu nasvedčujú stopy v sadziach ? Aký to malo zmysel, keď už bolo turbo rozobrané ?TDI tech píše:Mozem dat zopar foto ako to dopadne ked to "vemes do kombinacek" a rozchodis
No stale mam pocit, ze by mohol existovat chemicky pripravok, ktory by stacilo do turbinovej sekcie nastriekat po odpojenii vyfukoveho vyvodu a rozhybat to zvonku bez pracneho vyberania a rozoberania turba.