Osciloskop doporuceni?

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
benchi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Osciloskop doporuceni?

Příspěvek od benchi »

Zdravim, znate nekdo tento osciloskop a nebo poradte nejakej dostacujici.
Dik
http://www.torriacars.cz/www-torriacars ... 5MHz-rucni
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

chce si to rozmyslet co chceš vlastně měřit a jaké závady podle toho se budeš rozhodovat.Máš už nějaké zkušenosti s měřením?
benchi
Přispěvovatel

Příspěvek od benchi »

geo píše:chce si to rozmyslet co chceš vlastně měřit a jaké závady podle toho se budeš rozhodovat.Máš už nějaké zkušenosti s měřením?
Zkusenosti jsou male. Spis doporucit jaky osciloskop a co tim dam merit: snimace,vstrikovace atd.
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Nejsem žadnej velkej odborník ale na základní měrění to asi stačí ale pro hledání sporadických závad to stačit nebude největší problém budeš mít s počtem kanálů jenom pro měření lambdasond potřebuješ aspon 4 kanály .Dále by to chtělo z toho vidět nějaky oscilogram aby detajli odpovídali skutečnosti jinak se podle toho měřit nedá.Já osobně bych tolik za tento osciloskop nedal protože pokud se tomu budeš věnovat tak velice rychle narazíš na jeho hranice.Já používám autoskop a pro začatečníka snad ani lepší není nemusíš přemýšlet nad žádným nastavením vše si potom upravíš ale ta cena je jiná.
benchi
Přispěvovatel

Příspěvek od benchi »

geo píše:Nejsem žadnej velkej odborník ale na základní měrění to asi stačí ale pro hledání sporadických závad to stačit nebude největší problém budeš mít s počtem kanálů jenom pro měření lambdasond potřebuješ aspon 4 kanály .Dále by to chtělo z toho vidět nějaky oscilogram aby detajli odpovídali skutečnosti jinak se podle toho měřit nedá.Já osobně bych tolik za tento osciloskop nedal protože pokud se tomu budeš věnovat tak velice rychle narazíš na jeho hranice.Já používám autoskop a pro začatečníka snad ani lepší není nemusíš přemýšlet nad žádným nastavením vše si potom upravíš ale ta cena je jiná.
Tak aspon jestli je tohle dostacujici, protoze nejsem autoelektrikar (spis samouk) tak nevim zda plne vyuziji Autoskop a jestli se mi vrati co do nej vlozim.kazdopadne nejaky potrebuji, jelikoz resim ted zavadu a VAG ani WOW Snooper nestaci. Urcite me Autoskop zaujal i svym prislusenstvim.
http://www.diagnostic-shop.cz/eshop/produkty/hs4-5mhz/
http://www.motordiag.cz/produkt/OsciloskopMotordiagM508
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Já bych ti doporučil TiePie zaznam jde po nahrátí upravovat takže není problém se špatnym nastavení scopu také budeš mít ze strany fcd.eu podporu kde se dá nahraný signál konzultovat a budou tě navádět na další správné měření.Dále získáš přístup k jiným případům kde budeš moc jiné signáli trénovat.Bez této podpory bych já asi já těžko něco měřil protože pokud ty oscilogramy neznáš tak buteš těžko vědět která část toho grafu tě má nejvíce zajímat jestli velikost nebo induktivní boule atd jde o praxi a možnost se někde přiučit přeji hodně zábavy při měření.
benchi
Přispěvovatel

Příspěvek od benchi »

geo píše:Já bych ti doporučil TiePie zaznam jde po nahrátí upravovat takže není problém se špatnym nastavení scopu také budeš mít ze strany fcd.eu podporu kde se dá nahraný signál konzultovat a budou tě navádět na další správné měření.Dále získáš přístup k jiným případům kde budeš moc jiné signáli trénovat.Bez této podpory bych já asi já těžko něco měřil protože pokud ty oscilogramy neznáš tak buteš těžko vědět která část toho grafu tě má nejvíce zajímat jestli velikost nebo induktivní boule atd jde o praxi a možnost se někde přiučit přeji hodně zábavy při měření.
Děkuji za radu, jinak Autoskop jsi kupoval od CZ dealera nebo mas dovoz od nekoho tady z fora?
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

máme ho z partnerského programu dodavatele dílů.Jinak jeden čas ho zde prodával joe ale s tím jsem si psal před vánocemi a nic momentálně neměl.také jsem pokukoval v rusku ale strach že příjde prázdnej balík mě nedal pak se naskytla nabídka od dodavatele dílů.
mirek45
Sběrač informací

Re: Osciloskop doporuceni?

Příspěvek od mirek45 »

benchi píše:Zdravim, znate nekdo tento osciloskop a nebo poradte nejakej dostacujici.
Dik
¨
mam multidiag scope a je super. mrkni na facebook do skupiny osciloskop měření a jsou tam z něho nějaký prinscreeny co sem s ním naměřil mrkni se .. mužu jen doporučit... na měření s 2 kanálama to stačí-
mirek45
Sběrač informací

Příspěvek od mirek45 »

geo píše:Nejsem žadnej velkej odborník ale na základní měrění to asi stačí ale pro hledání sporadických závad to stačit nebude největší problém budeš mít s počtem kanálů jenom pro měření lambdasond potřebuješ aspon 4 kanály .Dále by to chtělo z toho vidět nějaky oscilogram aby detajli odpovídali skutečnosti jinak se podle toho měřit nedá.Já osobně bych tolik za tento osciloskop nedal protože pokud se tomu budeš věnovat tak velice rychle narazíš na jeho hranice.Já používám autoskop a pro začatečníka snad ani lepší není nemusíš přemýšlet nad žádným nastavením vše si potom upravíš ale ta cena je jiná.
mužu se zeptat, na co potřebuješ na lambdu 4 kanály ? stačí sledovat signální a nebo solo vyhřejvání ne ... tohle snad ani nemusí bejt pod sebou .. nebo se pletu?
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

pokud sleduješ učinost katalizátoru tak máš napojený signal a vyhřívání aby to bylo ve stejný okamžik kdy něco padá pokud jsou další otazníky tak i stínění.Na to potřebuješ dost kanálů.Nedávno jsem měřil focuse kdy dva servisy vyměnily katík sondy a závada stále přetrvávala už jsem byl z toho taky hotovej pak jsem to napojil komplet a vyrazil po deseti minutách padlo vyhřívání sondy a napětí za katem spadlo na 100mv pak teprve po delší době nasledoval zápis do paměti.ano jde to měřit zvlášt jenže pak se lehce stane že něco překoukneš tím spíš při hledání takové závady kdy není jasné co jednotka požaduje.jak jsem už psal nejsem až takový odborník abych mohl radit psal jsem jen názor mehanika co něco málo měří.Jinak ten scop atalu je taky fajn ale ta cena je taky raketa.
JOKINO1982
Přispěvovatel

Příspěvek od JOKINO1982 »

ja mam od sybasu 4kanal za par supov a mi to v pohode staci www.sybas.cz
AUTOBOSS V30,LEXIA PP2000,RENAULT CLIP,VAG,OPEL COM,OSCILOSKOP,327 ELM,BDM 100,MPPS,DECODER TMS 374,WILLEM 7,1, DIAGNOSTIKA, SERVIS, PREDAJ NAHRADNYCH DIELOV, AUTOFOLIE,GEOMETRIA PODVOZKOV
mickeyA6
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mickeyA6 »

Sybas cca cena 4kanalu ? Diks
mickey
sky59
Aktivista

Re: Osciloskop doporuceni?

Příspěvek od sky59 »

benchi píše:Zdravim, znate nekdo tento osciloskop a nebo poradte nejakej dostacujici.
Dik
ja pouzivam program audacity a dva kanaly meracie su stereo mikrofon vstup, cena 1 euro :-)

akurat si staci urobit odporovy delic a mat trosku v hlave aby si vedel citat co ti to ukazuje, pretoze mikofonny vstup neprenasa DC urovne ale iba AC, ale to nie je problem pretoze DC merias meriakom :-)
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
VPetr
Přispěvovatel

Příspěvek od VPetr »

Chlapci vlastnim skope od atalu a zas tolik chvali nepjejte...je to pekne opravdu jen na zacatky...ale mereni vstriku "boule" nemozne....a tim to zacina...Na mereni snimacu tak nejak f poho,ale tim to konci...je takovej tetris "kostickovej"osciloskop...

Doporucuji TiePie a lepe autoscope...nemam sice moc zkusenosti ale nejake skoleni jsem s tim videl!!!

Toho atal scope se budu chtit zbavit...uz to neni pro me mereni...ale na zacatku dostacujici...oproti jinym nabizenym srackam...

Kazdopadne doporucuji vzdy k tomu sehnat jeste proudove kleste. Mereni proudu je mnohem dulezitejsi.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“