Kmitání volantu prosím pomoc "asi" vyřešeno !!!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ty citlivko od bezproblemového autajaneksdi píše:Ano to je taky možnost která řeší problémová auta nebo citlivky), jen se obávám že to v každém pneuservisu nedělají a krom jiného to lék na vše není...besoun píše:Pneumatiky se dají dovážit na vozidle.Ja si to nechávám dovažovat vždy na léto a super. A to mám originální alu disky které nekopou.

VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
Ale to chápu že to chytáš za díru) nemáš přeci dámu z francie, na ní je totiž nejlepší stojanová vrtačka))) měl jsem na mysli jak to upneš z venku...ale to je jedno, když píšeš že to chodí pěkně. Jak už jsem psal je možné že díky větším rozměrům a pravděpodobně delší páce se nějaká vůle násobí a při určité rychlosti způsobí kmitání,vibraceJeníkRS píše:Normálně přes středovou díru to vážím. Gumy dobrý. Disky jsou tak na 95%,ale když je to dovážený tak tam bych závadu nehledal. Spíš něco na nápravě? Když tam ani ty kola nesměj bejt tak to něčemu asi vadí pokud bude ten díl načnutej.
To jsem celý já ) Jezdím renaultem na rosavách)besoun píše:Ty citlivko od bezproblemového autajaneksdi píše:Ano to je taky možnost která řeší problémová auta nebo citlivky), jen se obávám že to v každém pneuservisu nedělají a krom jiného to lék na vše není...besoun píše:Pneumatiky se dají dovážit na vozidle.Ja si to nechávám dovažovat vždy na léto a super. A to mám originální alu disky které nekopou.Když budou jenom plechové disky tak to bude ok ale hlinikáče s něma vždy byl problém. Pneuservisy(některé) už mají specialní trn který se roztáhne a vystředí střed alu disku. Ale i tak při dovážení na autě to někdy hodí 4-7g závaží. Z plecháčema se mi nikdy nestalo aby se třepal volant. Máš pravdu někdo to neřeší i když při jízdě by mohl sypat koláče jak se mu ruce třepou a jiní to nesnášejí.
Ten speciální "trn" jsem zažil tedy pokud myslíme totéž(pružný lamelový kroužek) ale lepší zkušenosti jsme měli s klasickým kuželem a již zminovaným upnutím na určitý počet děr. Co se týče plechu versus al nebudu s tebou až tak souhlasit, svého času kdy ještě filety stály balík a fabie byla na obrázku se právě felicie dovažovaly pořád a ani jedna neměla litá kola... Zažil jsem pána co jezdil někde od práglu s Almerou jen kvůli dovažování auto bez vůle,gumy slušnéalu či plechy rovné ikdyž ne jako víno ale prostě to třepalo...horší bylo že měl ještě Pajero)
Takže když to shrnu, je to o gumách,discích a autě bez vůlí a taky o tom jak a na čem to děláš.
PS: svého času jsem si dovažoval 105 na 34 ty citlivko)))
Ahoj, chci se zeptat, jak probíhá vyvážení na autě, případně kdo to v praze umí. Mně se chvěje volant při přechodu mezi zatčením a jízdou rovně, prostě když lehce zatočím, tak cítím jemné lehké chvění. Strašné mi to sere, přestože to asi ničemu kromě mě nevadí.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!)
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!)

Já se přidám...
Při jízdě po dálnici, když ve 130 přidám plyn a auto táhne jak zběsilé
, cítím taky vibrace ve volantu. Jakmile plyn pustím a jedu stejnou rychlostí jako před tím, vibrace (chvění) přestává. Při přidání plynu se vše opakuje.
To vše jen asi od 130 - 180 km/h.
Může to být kolama (disky, pneu) nebo hledat příčinu někde jinde?
OIII RS
Při jízdě po dálnici, když ve 130 přidám plyn a auto táhne jak zběsilé

To vše jen asi od 130 - 180 km/h.
Může to být kolama (disky, pneu) nebo hledat příčinu někde jinde?
OIII RS
- romanespana
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
co poloosy? pred lety mi neco podobnyho delal hyundai, pri tahu drinkal jak maringotka, nepatrna vule v kloubech a donese se to az do volantu
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
- martinsidlo
- Aktivista
Správný přístup,já už jsem taky přezul v úterý.Žádná zima už nebude,příští týden +16°C.JeníkRS píše:Mám to na letních už. No já je tam dnes dal a ted cestou z práce sem to zaregistroval. Nový i starý gumy maj šípový dezén. Zítra zkusím přehodit zadek předek.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené