fabie klima

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

marian52
Sběrač informací
Odpovědi: 0

fabie klima

Příspěvek od marian52 »

Fabia 1,4 TDI 55Kw Mechanicka klima. V roku 2011 som mal problem s klimou za velmi horuceho pocasia 32 C som zapol klimu a vsetko v pohode fungovalo ale po case vychadzali neprijemne zvuky od motora vypol som klimu a vsetko stichlo.po chvili som zapol klimu zas a vsetko v pohode klima funguje dalej ale iba na 15-20 min a znova hucanie z motoroveho priestoru a takto dokola.zistil som,ze pri niskej vonkajsej teplote 25 C klima ide v pohode cely cas ziadne zvuky.
Poradte v com je problem.ked zapnem tak chladi super.v tomto roku to chcem mat v pohode .Dakujem.
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Môže sa pridierať kompresor.Pri vysokych teplotach,keď ho prepne na neviem ako sa to povie..proste druhy stupeň chladenia.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
Diletant_a_Laik
Přispěvovatel

Příspěvek od Diletant_a_Laik »

Jednou jsem se setkal s necim podobnym, pricina bylo prilis mnoho chladiva a system behal na moc vysokych tlacich. Ten zvuk sel primo z kompresoru jak se chudak snazil stlacovat jeste polotekutou R134a. Neni to nahodou po doplneni? pokud jo, tak odsat a presne odvazit mnozstvi.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

zapne se ventilátor a ty nejsi na ten zvuk zvyklý ;)
Toncek
Přispěvovatel

Příspěvek od Toncek »

spiš jestli se ventilato zapíná :),jinak se to bude přetlakovavat,a muže to dělat taky divny zvuky
seat exeo ST 125kw
vw passat B5,1,9tdi,ajm,gt 1749VA,egr off,kat off
slovacek.milos
Aktivista

nevím co kdo chcete přetlakovat každá klima má provozní tlak a pokud ho překročí tak vybouchne, pokud je chladiva víc tak u některých klim jen nechladí jak má ;)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

buď máš před umřením kompresor nebo prasklou nebo nevyváženou některou vrtuli chlazení a potom jak to sepne nastane hukot ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Prikláňam sa k tomu veľkému množstvu chladiva, podobné som zažil na BMW e39, u chladničkára mu pretočilo budíky na tlaku, nechápal, že ten systém ešte nestrelil a príznaky rovnaké, po nejakom behu klímy nad 30°C jak pridieranie spod palubovky a taký kovový zvuk, po zistení, že je naplneného namiesto 800 až 1200g a odsatí sa zvuky stratili.
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

moc chladiva nebo začuněný chladič.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
marian52
Sběrač informací

Příspěvek od marian52 »

Dakujem za mnozstvo odpovedi
Musim podotknut,ze bol meneny vysusovac a plnena klima tak asi zle naplnena
Pobohlo by keby som odpustil cez uzaver /plnici otvor/ male mnozstvo naplne.
slovacek.milos
Aktivista

marian52 píše:Dakujem za mnozstvo odpovedi
Musim podotknut,ze bol meneny vysusovac a plnena klima tak asi zle naplnena
Pobohlo by keby som odpustil cez uzaver /plnici otvor/ male mnozstvo naplne.
nic neodpouštěj zajdi si na plničku!!!!!! tam ti všechno vycucnou přesně změří co tam máš a napustí co tam má být,

znovu opakuji zajdi si na plničku klim ne k ledničkářovi ;)
slovacek.milos
Aktivista

já osobně jsem byl u ledničkáře 3x a vždy to špatně dopadlo, pokud si borec nasadí brýle a bude zjištovat únik chladiva utíkej také pokud nemá samokalibrovací očuchávací přístoj je to oničem ;)
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

slovacek.milos píše:já osobně jsem byl u ledničkáře 3x a vždy to špatně dopadlo, pokud si borec nasadí brýle a bude zjištovat únik chladiva utíkej také pokud nemá samokalibrovací očuchávací přístoj je to oničem ;)
uv lampou se to zjištuje normalně tak proč utíkat rozdíl je hlavně v plnění pokud nezměří pořádně množství náplně tak to už problém je a to je hlavně u ledničkářů.
slovacek.milos
Aktivista

geo píše:
slovacek.milos píše:já osobně jsem byl u ledničkáře 3x a vždy to špatně dopadlo, pokud si borec nasadí brýle a bude zjištovat únik chladiva utíkej také pokud nemá samokalibrovací očuchávací přístoj je to oničem ;)
uv lampou se to zjištuje normalně tak proč utíkat rozdíl je hlavně v plnění pokud nezměří pořádně množství náplně tak to už problém je a to je hlavně u ledničkářů.
UV lampou bych už nedělal nic, ale neber si to osobně prostě to k ničemu nevede, jako pokud chceš mít kšeft tak OK, ale hledat problém, to neumí ;)
Diletant_a_Laik
Přispěvovatel

Příspěvek od Diletant_a_Laik »

2 geo:
Dovolil bych si trochu oponovat, ono zaleží hlavně na úrovni znalostí a dovedností. Já mám spíš špatný zkušenosti se servisákama, co si pořídili plničku, brejle a po kilech do všeho lejou tu zelenu sračku. Ta sama o sobě už u mě odstavila 3 klimy. Naopak výbornou zkušenost mám s chlapama co dělaj průmyslovu a potravinářskou chlaďařinu a autoklimačky spíš jako doplňek. Zavolám, domluvím, přijedou a ode mě potřebujou akorát zasuvku, případně diagnostiku. Jsou sice dražší, ale zatím vždycky odvedli 100% řemeslo, proto ty prachy moc rád dám. Pro východočechy můžu doporučit na dotaz
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“